Milica Cvetković - Cvećka's Reviews > Opsada crkve Sv. Spasa

Opsada crkve Sv. Spasa by Goran Petrović
Rate this book
Clear rating

by
55084735
's review

it was amazing

Oduševljena sam. Pošteno je zaslužila svoje mesto među pedeset najlepših dela moderne svetske i srpske književnosti, štampanih povodom veka postojanja Politike. Pisac nas od samog početka vodi stazama snova i vremena, upoznaje nas sa različitim pogledima na ono što smatramo javom, objašnjava kako se ti pogledi krive i udaljavaju od željenih okvira kao posledica unutrašnjih promena kojima smo toliko podložni i koliko te promene rukovode našim delima i životom uopšte, koliko nam mute ili bistre vidike. Knjiga poziva na duboku psihološku analizu i podstiče nas da, kroz ličnu izgradnju, gradimo sebi bolje vidike i sigurnije koračamo željenim stazama života. Potpuno me je osvojila. Postoji dosta crkvenih i starih reči i izraza koje su mi bile nepoznate, ali, iako pomalo otežavaju čitanje, doprinose ukupnom utisku.
3 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Opsada crkve Sv. Spasa.
Sign In »

Reading Progress

April 19, 2017 – Started Reading
April 20, 2017 –
page 67
21.14% "Uopšte nisam očekivala ovakvu knjigu. WOW, prijatnog li iznenađenja!"
April 20, 2017 –
page 87
27.44% ""Opet?! Zar u gluvo doba?! Ko je to?! Ako si vampir, odlazi smesta! Dosadiste, vražiju vam mater! Hoću li ikada imati mira da trenem?! Taman slatko prispem, vi se vrzmate oko mlina! Gde ste se na mene navadili?! Ima valjda još negde mesta?! Što se ponekad ne sastanete na kakvom raskršću, mostu ili guvnu?!" 😄"
May 5, 2017 –
page 234
73.82% "Nisu mnogi narodi netragom nestali što su imali odviše neprijatelja, već stoga što nije bilo ničega da se satvori o njima. Vaveki umire samo onaj o kome nema nikakvog pomena. Svaki drugi nastavlja da postoji onako kako se o njemu poveda."
May 6, 2017 – Shelved
May 6, 2017 – Finished Reading

No comments have been added yet.