Camilla Kristensen's Reviews > Jalousi

Jalousi by Jacob Skyggebjerg
Rate this book
Clear rating

by
6628295
's review
Apr 16, 2017

it was amazing
bookshelves: 2017, male-author, new-releases-2017, owned-books, danish

Anmeldereksemplar fra forlaget


Jalousi er en hæsblæsende kærlighedshistorie, der, som man allerede kan fornemme på romanens titel, er dømt til at mislykkedes. Samsine og HP får de værste reaktioner frem i hinanden, og selv når det går godt mellem dem, er dysfunktionaliteten høj. Deres hverdag drejer sig oftest om den næste omgang sprut, den næste cigaret og den næste fede.

Øjnene bliver skræmte. Øjenbrynene trækker sig ud til siderne. Hendes mundvige spjætter. Huden bliver rød. Hendes vejrtrækning galopperer. Så er det, han bliver ved. Fordi hun endelig forstår, nu sker det endelig, endelig knækker hun. Han vil egentlig gerne stoppe, og holde hende ind til sig og sige undskyld, men det kan han ikke give sig selv lov til, det var det her, han ville opnå. Han ville have hendes reaktion.

Mellem Samsine og HP's historie, kører der sideløbende en mailudveksling mellem dem efter de for alvor har gjort det forbi. Desperationen er til at mærke, først fra den ene part og så den anden, for så derefter at skifte over til hadske vending og tilsvininger. HP vil gøre alt for at såre Samsine, der har fået det til at gøre så ondt inde i ham.

Jacob Skyggebjerg skriver i et fantastisk sprog, der fanger hver eneste grå nuance i samfundets nederste socialklasse. Det er langt fra en romantisk skildring af jalousien, og det er jeg kun glad for - i stedet fremstår romanen som en rå og ærlig skildring af to mennesker, der lagde ud med gode intentioner, men hvor der ikke skal særligt meget til, før de bliver kørt ud over kanten.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Jalousi.
Sign In »

Reading Progress

March 28, 2017 – Shelved
March 28, 2017 – Shelved as: to-read
April 9, 2017 – Started Reading
April 14, 2017 – Finished Reading
April 16, 2017 – Shelved as: 2017
April 16, 2017 – Shelved as: male-author
April 16, 2017 – Shelved as: new-releases-2017
April 16, 2017 – Shelved as: owned-books
April 16, 2017 – Shelved as: danish

No comments have been added yet.