Ras's Reviews > Tiada Arah Jodoh Kita

Tiada Arah Jodoh Kita by Ezza Mysara
Rate this book
Clear rating

by
36256115
's review

really liked it
bookshelves: 2017-read, karya-seni-penulisan2u

Pendapat saya, kisah TAJK ialah hakikat tentang ajal dan jodoh. Kedua2nya rahsia terbesar Yang Maha Pencipta. Lambat atau cepat sahaja.

Saya suka jalan ceritanya yang banyak pengisian. Yang penting juga tidak rasa lelah untuk habiskan bacaan. Dan sungguh, saya memang tak sabar untuk sampai ke part Aathif dan Afia. Bukan bermakna saya tidak suka semasa Afia dengan Wakeel. Bagi saya Wakeel itu special case. Part dua orang ni memang sedih. Bertuah Wakeel diterima Afia. Dan tak sangka kehidupan pasangan ini terjalin begitu dan tidak begini. Erkk...

Afia memang terlalu berdikari sampaikan semua beban mahu ditanggung seorang diri.

Afia, Afia, Afia..

Andai dia sanggup berkorban untuk hidup dengan Wakeel yang sakit, jangan ingat orang lain pun tak boleh buat yang sama untuk dirinya.

Kan, Aathif? Aathif tu memang dingin dan beku tapi hatinya berlagu Siti Nurhaliza, bergitarkan Sheila On 7 dan berdetak irama dang dang dut. Hehe.

Haishh, apa pasal lah Kak Aisha menganggu-gugat hidup Afia? Tapi mendung itu tidak selamanya berterusan, kerana sinar matahari muncul jua.

Wakeel tetap di hati Afia. Aathif pula ialah kehidupannya yang sekarang. Fayyad? Dia ialah kenangan yang tidak semestinya perlu dilupakan. Kerana melalui Fayyad, Afia menemui kebahagiaannya yang sekarang.

Aathif kalau berjumpa dengan bestfriend dia si Hazim memang dua2 jadi sengal. Gurauan dua orang ni buat saya tergelak je. Pantang berjumpa ada je bahan nak kenakan antara satu sama lain.

Tahniah Ezza Mysara untuk kelahiran naskah ini. Moga naskah akan datang sentiasa lebih baik daripada naskah2 sebelumnya.
22 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Tiada Arah Jodoh Kita.
Sign In »

Reading Progress

February 5, 2017 – Started Reading
February 5, 2017 – Shelved
February 5, 2017 –
page 104
15.03%
February 7, 2017 – Finished Reading
February 8, 2017 – Shelved as: 2017-read
February 8, 2017 – Shelved as: karya-seni-penulisan2u

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Ezza (new)

Ezza Mysara Alhamdulilah. maceh kak Ras.. btul tekaan saya, akak pilih hero tu. =p


message 2: by Ras (new) - rated it 4 stars

Ras Mudah nak teka kan. Aura Aathif tu kuat sikit. Haha..


message 3: by Dafi (new) - added it

Dafi cmne nk baca.. Tekan apa ni :-(


message 4: by Anies (new) - added it

Anies Joe Siapa aishah tu


message 5: by Aziah (new)

Aziah Aziz Yela...nak tau siapa Aishah tu sebenarnya....


message 6: by Zaimi (new)

Zaimi Ali betul tu? sape aishah?


message 7: by Lyn (new) - rated it 3 stars

Lyn Misrah Mcm mna nak baca?


message 8: by SHAHANEEM (new)

SHAHANEEM Saya follow cita ni dari awal episod hingga habis semlm.

Cuma sy berpendapat kenapa setiap isteri kematiaan suami ending with sakit jiwa or depression.

Mungkin Afiya saya bole terima tetapi bila kakak si Atthif pun end up with sakit jiwa mcm Director xda idea lain.

Pengalaman kakak saya & rakan2 yg penah kematian suami sewaktu anak2 masih kecil, belum sy jumpa yg depress mcm tu. semuanya lebih mendekatkan diri dgn Allah & lebih rapat dgn keluarga.


back to top