Matti Karjalainen's Reviews > Twelve Days of Terror: A Definitive Investigation of the 1916 New Jersey Shark Attacks

Twelve Days of Terror by Richard G. Fernicola
Rate this book
Clear rating

by
5721271
's review
Jul 25, 2011

really liked it
bookshelves: tietokirjat, in-english, historia, hait, eläimet
read count: 1

Richard G. Fernicolan mielenkiintoinen tietokirja "kahdestatoista kauhun päivästä" kesällä 1916, jolloin viisi uimaria koki onnettoman kohtalon hain hyökätessä heidän kimppuunsa New Jerseyn lähistöllä. Neljä heistä menehtyi ja yksi vammautui pahoin. Peter Benchleyn kerrotaan saaneen tapahtumista inspiraatiota menestysromaaniinsa Tappajahai.

Fernicola kirjoittaa kiinnostavasti, kansantajuisesti ja on ilmiselvästi perehtynyt aiheeseensa. Hän kertaa kesän 1916 tapahtumat yksityiskohtaisesti, ja käy samalla läpi erilaisia tapahtumiin liittyviä teorioita niin aikalaistasolla kuin nykytietämyksenkin valossa. Ei ole esimerkiksi lainkaan selvää, oliko kyseessä yksi vai useampi eläin, ja mikä hailaji mahtoi olla syyllinen hyökkäyksiin; todennäköisesti kyseessä oli valkohai, tosin makeassa vedessä viihtyvän härkähainkaan mahdollisuutta ei voida sulkea pois, tapahtuihan kolme hyökkäystä Matawan-joessa.

Kirjailija luo samalla kiinnostavan katsauksen amerikkalaiseen elämänmenoon ja yhteiskuntaan ensimmäisen maailmansodan aattona, unohtamatta tapahtumien ekologista puolta.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Twelve Days of Terror.
Sign In »

Reading Progress

05/09/2016 marked as: read

No comments have been added yet.