Matti Karjalainen's Reviews > The Beatles ja usko rakkauteen

The Beatles ja usko rakkauteen by Steve Turner
Rate this book
Clear rating

by
5721271
's review
Jul 25, 2011

really liked it
bookshelves: musiikki, kotikirjasto, beatles, bändihistoriikit, swinging-sixties, uskonto, tietokirjat

Steve Turnerin "Beatles ja usko rakkauteen" (Kirjapaja, 2008) käsittelee mielenkiintoisesti uskonnon ja hengellisyyden merkitystä the Beatlesin tuotannossa ja uralla, tarkoitettiinpa sillä sitten John Lennonin "Suurempia kuin Jeesus" -lausunnon käsittelyä mediassa, LSD:n avulla tapahtuvaa korkeamman hengellisyyden tavoittelua tai George Harrisonin suhdetta Krishna-liikkeeseen.

The Beatlesista on kirjoitettu tuhansia ja tuhansia sivuja, eikä yhtyeen historiassa ole kovinkaan montaa vaihetta, jota ei olisi käsitelty perinpohjaisesti läpi. Steve Turnerin näkökulma on kuitenkin sen verran tuore ja omaperäinen, että ainakin tämmöiselle keskitason Beatles-tutkinnon suorittaneelle se antaa uuttakin tietoa: ainakin Lennonin lyhyt mutta kiihkeä herätyskristillinen vaihe 1970-luvulla sekä Applen elektroniikkaosastoa johteneen Alex Mardasin myöhemmät vaiheet olivat jääneet minulta tyystin pimentoon.

Turner käsittelee aihettaan puolueettomasti, kiihkottomasti ja mielenkiintoisesti, eikä anna oman suhtautumisensa kristinuskoon leimata lainkaan teoksen sivuja. Erittäin suositeltava kirja kaikille The Beatlesin ystäville!
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Beatles ja usko rakkauteen.
Sign In »

No comments have been added yet.