Catalina's Reviews > Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată

Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată by Cristina Nemerovschi
Rate this book
Clear rating

by
33539833
's review

it was amazing

O carte diferită de cele cu care ne-am obișnuit, mai ales în ceea ce privește personajul central, Ana. Ea nu e un "unicorn" în sensul în care îi vedem pe M, R, Vicky, Dora, Luna ori Storm, ci pare cea mai conformistă, mai dornică să-și găsească locul, raportat la personajele din jurul ei. Cu toate acestea, povestea ne pune pe gânduri, ne face să reflectăm la cât de neajutorați am fi dacă ne-am confrunta cu o boală psihică în România, unde gura lumii aplică pe un ton de sentință, depresiei, de exemplu, calificativul de moft.
Deși Sin nu e eroul romanului, l-am inclus în colectia mea de literary chrushes. Din nou, autoarea ne demonstreaza măiestria în crearea de portrete masculine. Ar trebui să se construiască un templu pentru ei, sunt mai aproape de zeii greci decât de muritorii de rând. :)
Nu în ultimul rând, ne întâlnim și cu satira socială, una dintre temele mele favorite. În acest sens, dialogul dintre hipster și fostul iubit al Anei despre tenișii "hand made" merită înrămat și expus in centrul vechi.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată.
Sign In »

Reading Progress

December 4, 2016 – Shelved
December 4, 2016 – Shelved as: to-read
January 1, 2017 – Started Reading
January 3, 2017 – Finished Reading

No comments have been added yet.