Iris Windmeijer's Reviews > Quarter Life Poetry: Poems for the Young, Broke and Hangry

Quarter Life Poetry by Samantha Jayne
Rate this book
Clear rating

by
13384752
's review

it was amazing
bookshelves: english, read-in-2016

Herkenbare poëzie voor twintigers

Ben je een twintiger? Weet je soms ook niet hoe je je huur moet betalen? Zit je ook op Tinder? Kent de pizza-bezorger je al bij je voornaam? Je bent niet alleen – tenminste, dat is de boodschap die Samantha Jayne probeert mee te geven in haar verzameling gedichten Quarter Life Poetry – Poems for the Young, Broke & Hangry.

De algemene indruk van poëzie is over het algemeen niet erg hip: het wordt veelal gezien als stoffig en saai. Samantha Jayne laat zien dat het ook anders kan: met korte versjes vol humor snijdt ze herkenbare onderwerpen voor de twintigers aan. De versjes zijn nooit meer dan vier regels en luchtig geschreven, maar hebben wel een boodschap. De versjes zijn herkenbaar en laten je lachen om de situaties. Het is veelal grappig omdat het herkenbaar is: it’s funny cause it’s true. Niet alle situaties zal je zelf hebben meegemaakt, maar misschien wel een vriend(in). De herkenbaarheid is de kracht van de versjes.

De verschillende onderwerpen die worden aangesneden zijn vrij serieus – van studentenleningen tot de datingwereld, maar de versjes zijn veel luchtiger. Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken: van money en food tot unemployment en love. Hierdoor is het boek niet eentonig en sluiten de versjes goed op elkaar aan. De waarheid is grimmig en grappig. In plaats van verre reizen en promoties, waar de twintigers van dromen, hebben ze studentenleningen en eerste dates. Jayne slaagt erin om de realistische blik op de tijd die “de tijd van je leven moet zijn” op een grappige manier neer te zetten.

Na het grote succes van de Tumblr en Instagram pagina van Jayne is er nu een boek uitgekomen. Jongeren lopen ermee weg: het boek is net uit en nu al genomineerd voor de Goodreads Choice Awards. De herkenbare poëzie van Jayne is een leuk kerstcadeau, of zoals ze zelf voorstelt, een aanrader op het toilet. Makkelijk en snel vermaak met een boodschap.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Quarter Life Poetry.
Sign In »

Reading Progress

November 18, 2016 – Started Reading
November 18, 2016 – Shelved
November 18, 2016 – Shelved as: english
November 18, 2016 – Shelved as: read-in-2016
November 18, 2016 –
page 47
28.48%
November 19, 2016 –
page 47
28.48%
November 19, 2016 – Finished Reading

No comments have been added yet.