Петър Стойков's Reviews > Practical Programming for Strength Training

Practical Programming for Strength Training by Mark Rippetoe
Rate this book
Clear rating

by
2499456
's review

it was amazing

За разлика от огромното количество други книги относно фитнеса и тренировките с тежести, тази няма на корицата си мускулести батковци, макар да е предназначена точно за такива.

Това е сериозна книга за сериозни спортисти и се занимава с програмирането на силовите тренировъчни периоди на средно напредналите атлети, след приключването на началната силова прогресия, описана в https://www.goodreads.com/book/show/2...

Докато при начинаещите силата се покачва лесно и това може да става по малко, но непрекъснато, при всяка тренировка, след няколко месеца организмът свиква с натоварването и за понататъшен прогрес е нужна по-тежка тренировка, съответно и по-дълго възстановяване след нея. Това поражда нуждата от по-сложна програма на тренировка/възстановяване, за да може покачването на силата да продължи.

В книгата, треньор Рипетоу описва няколко метода на седмично програмирани тренировки в зависимост от целите на атлета (обща силова тренировка, силов трибой, олимпийско видгане на тежести или допълнителни силови тренировки за кондиция в полза на друг спорт), вкл. доста важната заключителна фаза на методът за начинаещи Starting Strength (която може би трябваше да е част от предишната книга всъщност) и подробна разбивка на четирите фази на популярния Texas Method.
3 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Practical Programming for Strength Training.
Sign In »

Reading Progress

September 26, 2016 – Shelved
September 27, 2016 – Started Reading
September 27, 2016 – Finished Reading

No comments have been added yet.