Tsvetelina's Reviews > Еманципирана магия

Еманципирана магия by Terry Pratchett
Rate this book
Clear rating

by
5523025
's review
May 29, 2011

liked it
bookshelves: fantasy, humor

След като прочетох първите две книги от поредицата, бях сто процента сигурна, че искам да изчета всичко. Принципно не обичам дълги поредици, които не свършват, но Истории от света на диска изобилства с разнообразност, колоритни герои и купища смях. Всяка прочетена книга ме убеждава в гения на Тери Пратчет.

Баба Уедъруекс е един уникален персонаж, който успяваше да подчини всички без значение дали са малки момиченца, надменни магьосници или пък своенравни жезли. Колкото до Еск... че нищо чудно, че магията я е сбъркала с момче, та тя си търси белята много по-момчешки.

Книгата е изпълнена с много абсурдни ситуации, които водят до комичния момент, но въпреки това успява да ни убеди за пореден път в истинността на всичко, което се случва на Диска. Определено трябва да се прочете от всеки, който търси някакво хумористично четиво.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Еманципирана магия.
Sign In »

Comments (showing 1-3 of 3) (3 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by sesilia-chan (new)

sesilia-chan Цуци защо само 3 звезди? :О


Tsvetelina Ами, книгата си е забавна в типично Пратчет стайл, обаче са 3 звезди, щото нещо Екс не ми хареса като героиня. Обикновено харесвам всичките герои на Пратчет, но тази нещо не успя да ме грабне, та затова и резултатът е такъв.


message 3: by sesilia-chan (new)

sesilia-chan Много е обикновена ли?


back to top