Cristina Boncea's Reviews > Școala de vrăjitorie

Școala de vrăjitorie by E. Rose Sabin
Rate this book
Clear rating

by
5484880
's review
May 22, 2011

liked it
bookshelves: young-adult, fantasy
Read from April 04 to 09, 2012 — I own a copy

Când am terminat-o, am rămas mască, gen: WTF is this shit!?
De prima oară când o citisem, cu mulți ani în urmă, rămăsesem în minte cu o imagine a unei super cărți, cu o poveste romantică și magie, cu detalii și sacrificii. Nu știu ce schimbări ale universului s-au putut produce încât, de data aceasta, am citit o carte fără vlagă, neinspirată și incompletă.
Tria și Wilce nu au o relație serioasă după cum credeam ca-mi amintesc iar viața acesteia nu este într-adevăr pusă în pericol.
Cartea nu ne spune nici măcar cum a ajuns Tria la nivelul 7.
Acum, când am citit toate cărțile, mi se pare o trilogie groaznică de maxim 2 stele, total nepotrivită anilor 2000. Totul e mult prea învechit și nici una din cele trei cărți nu are cine știe ce poveste sau trăiri intense ci niște personaje șterse (singura care-mi place e Lina, ea ar trebui să fie personajul principal) și dialoguri teribile.
În primul volum, Tria vine din provincie pentru a învăța cum să-și utilizeze puterile de vrăjitoare la Școala Lesley Simolton pentru cei cu talente speciale.
Își face prieteni și mai târziu, acceptă să ducă o luptă împotriva unui elev, Oryion, care a invocat Femeile Teribile și a trimis câtțiva colegi, printre care și Wilce, pe Tărâmul de Dincolo pentru a căpăta putere în schimb.
Tria încearcă să-l oprească pe acesta din a prelua controlul asupra școlii.
Ea își descoperă celelalte euri, în diferite dimensiuni în care trăiește și reușește să meargă pe Tărâmul de Dincolo pentru a-i salva pe toți.
Nimic extraordinar nu se întâmplă, cred că totul pare interesant până la jumatea cărții, după care povestea devine din ce în ce mai ciudată.
O carte mediocră, care nu merită nici măcar cumpărată și i-am dat trei stele doar pentru că e vorba de magie.
Mă bucur însă că am recitit această carte pentru că acum părerea mea este complet diferită și mi-am dat seama că percepțiile mele s-au schimbat, poate chiar s-au rafinat față de acum ceva vreme.
1 like · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Școala de vrăjitorie.
Sign In »

Reading Progress

04/05 page 110
34.0% "Încep să-mi amintesc de ce mi-a plăcut cartea asta..."
04/08 page 245
77.0% "O ador. Și doar pentru Tria."
01/13 marked as: read

No comments have been added yet.