Λίνα Θωμάρεη's Reviews > Το Δώρο

Το Δώρο by Cecelia Ahern
Rate this book
Clear rating

by
45574761
's review

it was amazing
bookshelves: on-my-hands, favorites, foreign-literature, readathon-2016, romance

Τα βιβλία της Ahern είναι ελπιδοφόρα βιβλία. Είναι βιβλία που μέσα τους κρύβουν μαθήματα ζωής και αλήθειες πασπαλισμένες με δόσεις φαντασίας και μαγείας. Είναι βιβλία που άλλοτε είναι χαρούμενα, άλλοτε νοσταλγικά, άλλοτε θλιμμένα.
Αυτό το βιβλίο είναι όλα αυτά που ανάφερα πιο πάνω.

Η Ahern σε αυτό το βιβλίο μας γνωρίζει τον Λου. Έναν άντρα που δουλεύει 30 ώρες το 24ωρο, που θέλει να πάει όσο πιο μπροστά γίνεται. Που έχει χάσει λίγο-πολύ την μπάλα. Ξενύχτια, συσκέψεις, ραντεβού (τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά), γρήγορα αυτοκίνητα, ονειρεμένο σπίτι, μια γυναίκα, 2 παιδιά και μια οικογένεια οι οποίοι, βλέπουμε, ότι είναι στην τελευταία θέση στην ζωή του.
Αλαζόνας, εγωκεντρικός, επίμονος, εγωιστής και γενικά άνθρωπος που δεν εκτιμάει ούτε σέβεται τίποτα και κανέναν πέρα από την δουλειά του.
Διαβάζοντας αυτό τον απαίσιο χαρακτήρα απόρησα το ότι είχε και οικογένεια. Πως ένα τέτοιο άτομο κατάφερε και ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά. Η κατάσταση στο σπίτι του είναι τόσο τεταμένη που ούτε ο 1μιση χρονών γιος του δεν φαίνεται να τον αναγνωρίζει.
Μέχρι που ένα πρωί γνωρίζει τον Γκέιμπ.... και σαν από θαύμα η ζωή του αρχίζει και παίρνει διαφορετική ρότα.

Οι τελευταίες σελίδες διαβάστηκαν ανάμεσα με αναφιλητά και χαρτομάντηλα... και ίσως μια σπιθαμής συμπάθειας για τον Λου.
16 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Το Δώρο.
Sign In »

Reading Progress

June 27, 2016 – Started Reading
June 27, 2016 – Shelved
June 27, 2016 –
page 220
60.11% "... και ενώ άρχισε λίγο γλυκανάλατα ... μετά εντάξει... φάνηκε η γνωστή λατρεμένη Ahern ... 170 σελίδες τρέξανε νεράκι !!!!!"
June 28, 2016 – Shelved as: on-my-hands
June 28, 2016 – Shelved as: favorites
June 28, 2016 – Finished Reading
September 16, 2016 – Shelved as: foreign-literature
December 27, 2016 – Shelved as: readathon-2016
November 2, 2018 – Shelved as: romance

Comments Showing 1-3 of 3 (3 new)

dateDown arrow    newest »

Anna κι εγω ειχα πλανταξει στο τελος... τελικα αξιζε να συμβουν ετσι τα πραγματα ή οχι? εχουν περασει ποσα χρονια κι ακομα τον σκεφτομαι το Λου...


Λίνα Θωμάρεη Anna wrote: "κι εγω ειχα πλανταξει στο τελος... τελικα αξιζε να συμβουν ετσι τα πραγματα ή οχι? εχουν περασει ποσα χρονια κι ακομα τον σκεφτομαι το Λου..."

Ή αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να του δοθεί το δώρο της 2η ευκαιρίας... αλλά μετά πάλι αναρωτιέμαι αν θα το εκτιμούσε ή θα το ξεχνούσε και θα ξανά έκανε τα ίδια;


Anna βασικά δεν μπορώ να σχολιάσω χωρίς να κάνω σπόιλερ, αλλά ίσως θα ήταν πιο γλυκό τέλος αυτό που λες εσύ και ας το άφηνε έτσι ανοιχτό, ταυτόχρονα βέβαια και εξαιρετικά κοινότυπο...


back to top