Marianne Søiland's Reviews > Implant

Implant by Jeffrey  Anderson
Rate this book
Clear rating

by
5232668
's review
Apr 18, 2011

really liked it

Jeg har nettopp ferdiglest Sci-Fi eboka "Implant" av den for meg totalt ukjente forfatteren Michael Wallace. Interessant hva man tilfeldigvis kommer over, må jeg virkelig si! Jeg tror jammen jeg må føye boka inn i listen over det Bokelskerinnen kaller "Flyplass-thrillere" :-)

Litt om boka

Nevro-kirurgen Julia Nolan jobber for CIA og installerer databrikker i hjernen til feltoperatører for å kunne registrere data både fra det de ser og det de hører når de jobber "under cover". En av hennes pasienter, agenten Ian Westhelle, får et psykisk sammenbrudd, tar livet av kompanjongen sin og blir tatt til fange av dem han spionerer på.

Julia klarer å finne ham igjen på et asyl hvor CIA har plassert sinnsyke tidligere soldater, vitenskapsmenn og andre som krever mye høyere grad av sikkerhet enn vanlige psykiske anstalter. Hun vil finne årsaken til at Ian fikk sammenbrudd, og aner en mistanke om at implantatet som hun installerte også inneholder andre funksjoner enn hva hun i utgangspunktet var ledet til å tro. Har noen kontrollert Ian via implantatet? Er det noe mer enn lyd- og bildeopptaksmuligheter installert på brikken?

Wallace holder virkelig på spenningen i denne boka, og den er grundig og gjennomført god. Han har også med seg forfatteren Jeffrey Anderson som har både MD og PhD grad fra Northwestern University i nevrobiologi, og som har drevet utstrakt research på hjerner... Dette gir boka et utrolig solid fundament. Kan dette virkelig være mulig?

Historien utspiller seg i all hovedsak i Namibia, og jeg kjenner igjen flere av de mindre stedene Julia og Ian er innom. Dette gir meg en spesiell knytning til boka siden jeg faktisk har vært på flere av disse "utpostene" selv. De politiske utfordringene som også spiller en større rolle henimot slutten av boka er også troverdige, så her har det vært gjort grundig forarbeide.

Dette er en Sci-Fi bok som overrasket meg veldig positivt, til tross for at jeg følte jeg ble kastet inn i historien litt vel brått i starten. Jeg kommer til å lese mer av Michael Wallace. Kanskje også en bok av co-forfatteren Jeffrey Anderson, som har skrevet et par Sci-Fi bøker på egenhånd. Jeg liker bøker som bærer preg av grundig og solid forarbeide. Boka får 4 av 5 stjerner av meg.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Implant.
Sign In »

Reading Progress

April 18, 2011 – Shelved
May 19, 2011 – Started Reading
May 19, 2011 –
15.0%
May 19, 2011 –
15.0% "Different book for sure..."
May 20, 2011 –
35.0%
May 21, 2011 –
65.0%
May 22, 2011 –
100.0%
May 22, 2011 – Finished Reading

Comments (showing 1-2 of 2) (2 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Christian (new) - added it

Christian Skal lese den nå,er vanligvis mest interessert at handlingen er i US,men liket det jeg leste på Amazon.


Marianne Søiland Takk for at du minnet meg på denne forfatteren! Jeg må notere meg for flere bøker av ham. Den var virkelig god, og burde fått en + bak 4er'en :-)


back to top