Μανώλης Σιμιτσάκης's Reviews > Το Μυστικό της Καρυδιάς

Το Μυστικό της Καρυδιάς by Μηλέβα Αναστασιάδου
Rate this book
Clear rating

by
25631473
's review

it was amazing

Πώς και το ξέχασα αυτό το γλυκό βιβλιαράκι και δεν έγραψα δυο λόγια για αυτό;
4,5 stars. Και αν αφαιρώ μισό αστέρι, είναι γιατί σίγουρα δεν μπορώ να το βάλω το ίδιο με παγκόσμια αριστουργήματα. Στέκεται όμως καλά και είναι πιστό.

Το συγκεκριμένο κέρδισε σε λογοτεχνικό διαγωνισμό και ήρθε στην επιφάνεια. Κάπως το πέτυχα στο internet και σκέφτηκα να το εξετάσω, αφού είναι γραμμένο από δύο συγγραφείς.
Δεν είναι το είδος μου, αλλά μπορώ να αναγνωρίσω πότε ένα βιβλίο είναι καλό για το κοινό που απευθύνεται. Και τα καταφέρνει άξια. Η γραφή δεν σε υποψιάζει καν πως δύο διαφορετικά μυαλά συνεργάστηκαν και το έγραψαν, δεν διακρίνεται πουθενά κάποια από τις δύο συγγραφείς. Ομαλότατο, πλήρες, σφιχτό.
Θα ταξιδέψετε όμορφα μέσω ενός τρένου αρχικά, όπου εκεί θα γίνει η μοιραία συνάντηση δύο γυναικών. Ο προορισμός τους είναι και για τις δύο ένα χωρίο - αυτή τη στιγμή και ύστερα από 7 μήνες μου διαφεύγει - και κάπως έρχεται στην κουβέντα και ανακαλύπτουν πως έχουν αρκετά κοινά σημεία.
Και περνούν οι μέρες στο χωριό και όλο και πιο πολλά έρχονται στην επιφάνεια, μέσω κάποιων "συμπτωματικών" συναντήσεων μεταξύ τους...

Παρακάτω δεν θα σας πω τι ακριβώς συμβαίνει, απλά θα σας αναφέρω πως μπερδεύονται αρκετά οι σχέσεις μεταξύ τους, μεταμορφώνονται, καταστρώνουν και ετοιμάζονται να υλοποιήσουν το μεγάλο σχέδιο.

Ελέγξτε το και διαβάστε το.
4 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Το Μυστικό της Καρυδιάς.
Sign In »

Reading Progress

April 1, 2016 – Shelved
April 1, 2016 – Shelved as: to-read
July 15, 2016 – Started Reading
July 16, 2016 – Finished Reading

No comments have been added yet.