Валентин Попов's Reviews > Змии в стените

Змии в стените by Сибин Майналовски
Rate this book
Clear rating

by
23706171
's review

it was amazing

Едно малко русенско издателство, известно в средите с това, че дава път на младите и жанрови автори, започна преди известно време една поредица - колекция "Дракус". Тази поредица се явява логична надстройка на единственото списание в България, което излиза на хартия, сп."Дракус". Вече съм сигурен, че се досещате, че става въпрос за издателство "Gaiana book & art" и Явор Цанев.

След първата книга от поредицата, а именно "Клиника в средата на нощта" на Димитър Цолов, следва Змей Горянин с "Ру. Разказ за най-древните люде" и "Хубави неща, лоши неща" на Коста Сивов (ревю можете да прочетете тук), за да дойде ред на изключително силно представящия се в жанра хорър и фентъзи, Сибин Майналовски. След "Усмивка в полунощ"бях сигурен, че новият му сборник ще е добре поднесена хорър фентъзия, изпълнена с много емоции и злина :-) Още повече, че самия автор призова да не отваряте книгата. Ще цитирам Сибин: "Не четете тази книга. Сериозно, не я разгръщайте. Не вниквайте в думите, изреченията и разказите. Не търсете скритата болка, която кърви от всяка една буква...." И наистина болката, която ще усетите в почти всеки ред е осезаема. Авторът никак не се е постарал да я прикрие. Напротив. Тя изкача озъбена като череп и захапва читателя. Едновремено с това,срещаните тук-там вулгаризми, халосват със суровостта си и спомагат да не затънете в болката и мъката, която е пресъздадена със средствата на писаната реч. Това е Сибин - пределно искрен в мъката, пределно ясен в цинизма си, пределно добре знаещ къде се намира, какво иска и как да го вземе.
Двадесет разказа на 210 страници. Хорър, фентъзи и малко хумор. Щипка сол в раните на известни писатели, които незаслужено са на позициите си на малкия жанров пазар в България. Пределно ясно язвителен и откровен. Сибин. Така че купете си книгата, ако не сте "Акълдаващи" или не сте маркантилни снобари, четящи вулгарна и пошла литература, изградена върху изгнилия скелет на търсенето на бг пазара. Купете си я, ако търсите нещо ново и нестандарно. Купете си, ако искате да надникнете в една мрачна душа, изпълнена с горест и печал, с яд и любов, с чувства, които скопените първенци в националните класации не могат да се похвалят.

15.06.2015
София
5 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Змии в стените.
Sign In »

Reading Progress

June 6, 2015 – Started Reading
June 6, 2015 – Shelved as: to-read
June 6, 2015 – Shelved
June 6, 2015 –
page 33
15.57%
June 15, 2015 – Finished Reading

No comments have been added yet.