Uitgeverij Abraxas's Reviews > Het Boek van Tjentini

Het Boek van Tjentini by Elizabeth D. Inandiak
Rate this book
Clear rating

by
27149165
's review
May 18, 2015

it was amazing

Élizabeth Inandiak is een Franse journaliste en schrijfster die geobsedeerd is door het eiland Java en de oude Javaanse cultuur.
Haar oorspronkelijke naam wijzigde ze in de Javaanse naam Inandiak.
Ze hervertelde een twee honderd jaar oud Javaans epos dat vierduizend pagina's telt en verdeeld is over twaalf boeken en vatte het samen in honderd twee en vijftig zangen. Het epos, met de oorspronkelijke titel Soeloek Tabangraras, vertelt over de omzwervingen van twee jonge prinsen en een prinses die gedwongen worden het rijk van Giri te ontvluchten. Op hun omzwervingen over het eiland leren ze alle wereldse geestelijke wijsheid van Java kennen. Het is een monumentaal epos vol humor, Javaanse mystiek, wetenschap en erotiek. Het boek is beter bekend onder de naam Serat Tjentini.
De Serat Tjentini wordt wel eens de Javaanse encyclopedie genoemd. Het bevat een fenomenale schat aan traditionele Javaanse kennis en wetenschap. Inandiak heeft deze erotische-spirituele queeste als het ware herbeleefd en verwoord. Het boek bevat onder meer een bibliografie en een lexicon.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read Het Boek van Tjentini.
Sign In »

Reading Progress

Started Reading
January 5, 2015 – Finished Reading
May 18, 2015 – Shelved

No comments have been added yet.