Mario's Reviews > The Sleeper and the Spindle

The Sleeper and the Spindle by Neil Gaiman
Rate this book
Clear rating

by
16628840
's review

it was amazing
bookshelves: own, graphic-novels, own-read

There are choices, she thought, when she had sat long enough. There are always choices.


Since I've read The Graveyard Book I wanted to read more books by both Neil Gaiman and Chris Riddell. So when I found out that they were translating this book in my country, I was beyond excited and my expectations for this book were pretty high. And now, that I've read it, I can safely say that this book was just as good as I expected it to be.

This was a retelling of Sleeping beauty and Snow White mixed together. I loved Gaiman's dark twist to the story but I've got to say that my favorite thing about this book were Riddell's illustrations. I think that I stared at every illustration for at least a minute. And as soon as I've finished the book, I wanted to read it again. I just really hope that these two will collaborate in the future many, many times.
47 likes · flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Sleeper and the Spindle.
Sign In »

Reading Progress

February 23, 2015 – Shelved
February 23, 2015 – Shelved as: to-read
September 3, 2015 – Shelved as: own
September 4, 2015 – Shelved as: graphic-novels
September 12, 2015 – Started Reading
September 12, 2015 – Shelved as: own-read
September 12, 2015 – Finished Reading

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)

dateDown arrow    newest »

Milica Preporučujem ti da pročitaš i Fortunately, the Milk. Nije isti ilustrator i knjiga je namenjema pre svega deci, ali veoma je pozitivna i simpatična i mislim da bi mogla da ti se dopadne :)

Osim toga, baš mi je drago da još neko deli moj entuzijazam kada je ova knjiga u pitanju. Neizmerno mi je drago što je Laguna odlučila da je objavi u originalnom ruhu, nadam se da je ovo samo početak malo luksuznijih izdanja Gejmena.


Mario Ako vjerujes jucer sam nju skinuo sa neta :) Iako nije isti ilustrator, dosta slican stil crtanja imaju

Ja se nadam prevodjenju barem jedne njegove kolekcije kratkih prica, ali mislim da to necemo dozivjeti, barem ne u skorije vrijeme :/ Ali i ovo izdanje me pozitivno iznenadilo, i kvalitetom i niskom cijenom


Milica E pa super, baš da čujem utiske. Ja sam je kupila na Sajmu prošle godine i baš je lepo izdanje i papir i omotnica i sve.
Mislim da postoji realna mogućnost da neku njegovu malu knjigu tipa ove ili Odd and the Frost Giants izdaju, ali za priče se ni ja ne nadam previše. Veliki je to posao i morali bi da uzmu baš dobrog prevodioca, recimo opet Roganovića jer on baš lepo prevodi Gejmena.

Dobra stvar je što ga u beogradskim knjižarama ima dosta na engleskom po ok cenama, pa ne moramo da ga naručujemo sa BD i sličnih sajtova.


Mario Citao sam Odda, jos jedna simpaticna knjiga od Gaimana :) Ali mislim da sam pitao Lagunu na njihovoj fb stranici da li ce ju prevoditi i rekli su da nije u planu :/

A vi ste sretni, ovdje se slabo gdje moze naci knjiga na engleskom. Mislim da i imamo samo jednu knjizaru koja ima mozda 30-tak knjiga, ali ni jedna nije ispod 10€


Milica I ovde je sve preko 10 eura, ali ih stvarno imam dosta. Baš mi je žao što ih kod vas nema više :(


back to top