Jeroen Koornstra's Reviews > The Parousia: The New Testament Doctrine of Christ's Second Coming

The Parousia by James Stuart Russell
Rate this book
Clear rating

by
13998358
's review
Feb 06, 2015

it was amazing

How great is this book!
I'm stunned that a man is able to write so profound a book without the digital opportunities we have today.
His job is wonderful. In a sincere way he deals with 'every' verse in the NT that is about the coming of the Lord. Explaining different views on the subject, he thoroughly refute falls interpretations, and brings light on truths which become clear as the book unfolds.
I still have questions, but I have been extremely blessed with this art of Bible study on the subject of the parousia.
flag

Sign into Goodreads to see if any of your friends have read The Parousia.
Sign In »

Reading Progress

February 6, 2015 – Shelved
February 6, 2015 –
page 66
11.58%
February 7, 2015 – Started Reading
February 11, 2015 –
page 91
15.96%
February 11, 2015 –
page 106
18.6%
February 11, 2015 –
page 112
19.65%
February 14, 2015 –
page 147
25.79%
February 15, 2015 –
page 173
30.35%
February 21, 2015 –
page 195
34.21%
March 12, 2015 –
page 208
36.49%
March 12, 2015 –
page 208
36.49%
March 14, 2015 –
page 217
38.07%
March 15, 2015 –
page 231
40.53%
March 23, 2015 –
page 239
41.93%
March 24, 2015 –
page 257
45.09%
March 27, 2015 –
page 264
46.32%
March 28, 2015 –
page 282
49.47%
April 4, 2015 –
page 296
51.93%
April 5, 2015 –
page 302
52.98%
April 11, 2015 –
page 319
55.96%
April 11, 2015 –
page 335
58.77%
April 14, 2015 –
page 365
64.04%
April 18, 2015 –
page 376
65.96%
April 23, 2015 –
page 384
67.37%
April 28, 2015 –
page 413
72.46%
May 2, 2015 –
page 439
77.02%
May 5, 2015 –
page 444
77.89%
May 5, 2015 –
page 448
78.6%
May 9, 2015 –
page 495
86.84%
May 14, 2015 –
page 522
91.58%
May 16, 2015 – Finished Reading

Comments (showing 1-11 of 11) (11 new)

dateDown arrow    newest »

message 1: by Theology (new) - added it

Theology ben je nu preteïst geworden of was je dat al? :-)


Jeroen Koornstra Ik ben al eerder preterist geworden.
"Raptureless" van Jonathan Welton was daar al de aanleiding voor :-)
Ik ben nooit futurist geweest, die eindtijdtheorie heb ik nooit geloofd, maar kende vroeger geen alternatieven.
Futurisme, historicisme, idealisme en preterisme... Voor mij blijft alleen de laatste over.


message 3: by Theology (new) - added it

Theology Jeroen wrote: "Ik ben al eerder preterist geworden.
"Raptureless" van Jonathan Welton was daar al de aanleiding voor :-)
Ik ben nooit futurist geweest, die eindtijdtheorie heb ik nooit geloofd, maar kende vroege..."


Ik zie er nog wel iets in in PRETERISME... mij lijkt het dat het altijd opnieuw gebeurt (wereldleiders,...) is dat idealisme?

Futurisme is mogelijk lijkt me. Historisicisme ook hoewel dat eerder propaganda leek te zijn van vroegere protestantse leiders. (Hoewel de orthodoxen de paus ook als antichrist leken te beschouwen) maar ik zie niet meer veel in al die "wij zijn katholiek dus wij hebben gelijk" ideeën.


Hoe zie je dan de wederkomst van Christus?


Jeroen Koornstra Idealisme is eigenlijk de eenvoudige kijk op Openbaring als zijnde ren fictief verhaal waar je iets uit kunt leren, bepaalde principes zoals dat Jezus overwint.
Een soort Lord of the Rings dus :-)

Ik weet niet of er nog een wederkomst voor ons ligt.
Ik neig naar de overtuiging dat die achter ons ligt.
De grote verdrukking betreft de vervolging en Joodse oorlog, met uiteindelijk de komst, de dag van de Heer waar Jeruzalem en de tempel vernietigd werden, als het oordeel van God dat voorspeld was door Jezus in Mat 24.


message 5: by Theology (new) - added it

Theology Jeroen wrote: "Idealisme is eigenlijk de eenvoudige kijk op Openbaring als zijnde ren fictief verhaal waar je iets uit kunt leren, bepaalde principes zoals dat Jezus overwint.
Een soort Lord of the Rings dus :-)
..."


Dus je denkt dat Jezus niet letterlijk gaat terugkomen op een wolk? enzoverder? Geloof je wel in een letterlijk 1000 jarig rijk, opstanding van de doden,...? :-)


Lord of the Rings, grappige beschrijving :-D


Jeroen Koornstra De komst op de wolken wordt door Josephus omschreven als een leger vurige paarden en ruiters op de wolken (Jezus zou komen met engelen) dat Jeruzalem omsingelt. Zo is het door veel mensen destijds gezien en dat lijkt me een mogelijke verklaring.
Tevens zien we in het OT dat God op een wolk rijdt wat een teken van oordeel is.

De duizend jaar die in Openbaring wordt genoemd neem ik niet letterlijk, evenals de 144.000 voor mij figuurlijk zijn.


Jeroen Koornstra De komst op de wolken wordt door Josephus omschreven als een leger vurige paarden en ruiters op de wolken (Jezus zou komen met engelen) dat Jeruzalem omsingelt. Zo is het door veel mensen destijds gezien en dat lijkt me een mogelijke verklaring.
Tevens zien we in het OT dat God op een wolk rijdt wat een teken van oordeel is.

De duizend jaar die in Openbaring wordt genoemd neem ik niet letterlijk, evenals de 144.000 voor mij figuurlijk zijn.


message 8: by Theology (new) - added it

Theology Jeroen wrote: "De komst op de wolken wordt door Josephus omschreven als een leger vurige paarden en ruiters op de wolken (Jezus zou komen met engelen) dat Jeruzalem omsingelt. Zo is het door veel mensen destijds ..."

Dus de mensen hebben toen paarden zien rijden in de wolken?

Ik persoonlijk geloof wel in een letterlijk duizend jarig rijk (Augustinus lijkt weeral degene te zijn die met de traditie brak)


Jeroen Koornstra Letterlijk citaat:

[On] the twenty-first day of the month of Artemisius [Jyar], a certain prodigious and incredible phenomenon appeared; I suppose the account of it would seem to be a fable, were it not related by those that saw it, and were not the events that followed it of so considerable a nature as to deserve such signals; for, before sunsetting, chariots and troops of soldiers in their armor were seen running about among the clouds, and surrounding of cities.


back to top