Metodi’s review of Немезида (Хари Хуле, #4) > Likes and Comments

20 likes · 
Comments Showing 1-17 of 17 (17 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Vasko (new)

Vasko Genev "цигани-номади" - Lovari, били подгрупа на Кар(л)дарашите и явно са "отседнали" в един момент :)


message 2: by Metodi (new)

Metodi Markov Е да, логиката куца тук-там. :)


message 3: by Vasko (new)

Vasko Genev Хулето е супер, но аз леко съм се наситил, а последните имаха уклон към георизиране на образа... и това ме подразни, нещо като Хари Хуле - superhero


message 4: by Metodi (new)

Metodi Markov Нормално е, на мен само Хари Бош и Чарли Паркър не ми омръзват.


message 5: by Димитър (new)

Димитър Цолов Що - един Джак Ричър - може ли да ти омръзне - прави всичко на пепел, кокали и смрад, баси кефа :)


message 6: by Metodi (new)

Metodi Markov И той дядо попе, но не е от класата на горните двама! :)


message 7: by Балкай (new)

Балкай Бартокомляс Vasko Genev, значи спокойно мога да пристъпвам към Ю Несбьо, защото съм му чела само "Червеношийката" и "Прилепът" преди 2 години.
Аз за срамотиите не съм се докосвала до творчеството на Лий Чайлд, Майкъл Конъли и Джон Конъли. На последния му имам първата книга от поредицата за Чарли Паркър на хартия от миналата година, но нещо се мотая.


message 8: by Vasko (new)

Vasko Genev Балкай wrote: "Vasko Genev, значи спокойно мога да пристъпвам към Ю Несбьо, защото съм му чела само "Червеношийката" и "Прилепът" преди 2 години.
Аз за срамотиите не съм се докосвала до творчеството на Лий Чайлд,..."
Разбиа се, книгите на Несбьо са написани нака, че са напълно независими една от друга или поне нищо съществено не е необходимо да се знае от предшестващата :)


message 9: by Димитър (new)

Димитър Цолов никак, ама никак не съм съгласен. От "Червеношийката" натам има отворени сюжетни нишки, които се прехвърлят от предходните към следващите романи и е редно книгите да се четат хронологично.


message 10: by Балкай (new)

Балкай Бартокомляс Аз ще си ги чета хронологично, "Хлебарките" ме чака, ама кога ли...


message 11: by Petya (new)

Petya Чела съм само Немезида, Пентаграма и Снежния човек, с което мисля, че съм взела най-доброто от поредицата :) После изгубих интерес към Хуле, пък и доста ми дотегнаха алкохолните му терзания.


message 12: by Димитър (new)

Димитър Цолов "Прилепът" и "Хлебарките" са сравнително изолирани от останалите истории в странство, но от третата (въпросната "Червеношийка") започва т.нар. от мен "Осло" - цикъл - нашичкият пак се щура по други страни чат-пат, но събитията се въртят основно около случаи в Норвегия, а и героят търпи развитие в личен план - алкохолизъм, любовен живот, отношения с колегите и тънъ :) Дано съм било полезен :)


message 13: by Vasko (new)

Vasko Genev Димитър wrote: "никак, ама никак не съм съгласен. От "Червеношийката" натам има отворени сюжетни нишки, които се прехвърлят от предходните към следващите романи и е редно книгите да се четат хронологично."
Няма да споря, всеки си има мнение, имам предвид, че книгите в никакъв случай не са поредица, а всеки случай е сам за себе си. Т.нар. "сюжетни нишки" по никакъв начин нямат съществено значение. Единствено при Леопардът реално приключи случай от друга негова книга...


message 14: by Vessela (new)

Vessela И аз съм ЗА това книгите да се четат хронологично. Криминалните случаи наистина най-често не са свързани, тоест почти във всяка книга /има 1-2 изключения към края/ те са си отделни истории, но разказът за живота на ХХ върви последователно и затова е добре да се следва редът на романите.


message 15: by Metodi (new)

Metodi Markov Определено хронологично, иначе се губи част от магията.


message 16: by Vasko (new)

Vasko Genev Ако още си на крими вълна, виж тези със Себастиан Бергман ( шведският Хуле :) ) на Юрт и Русенфелт.


message 17: by Metodi (new)

Metodi Markov След "Пентаграма" нещо ми поомръзна и за сега ще изчакат останалите. Мерси за препоръката. ;)


back to top