град Quotes

Quotes tagged as "град" (showing 1-3 of 3)
Моника Трајковска
“Бевме на највисоката точка во градот, од каде што можевме целосно да го видиме. Над нас, ведро небо. Милион ѕвезди трепкаа без прекин, како да ни намигнуваат само нам. А месечината пак, таа беше и повеќе од магична. Формираше совршен круг на небото, а околу неа можеше да се забележи и ореол. Изгледаше како портал кон друг свет. Кон добар свет. Кон свет каде што сè уште постои надеж.”
Моника Трајковска, На работ од времето

Моника Трајковска
“За мене нема место во овој прекрасен град.”
Моника Трајковска, На работ од времето

Блага Димитрова
“„Щом есента остарее, градът се превръща в гола, ветровита, мъглива, мокра сивота. Най-хубавото време за съсредоточаване навътре в себе си.”
Блага Димитрова, Лавина