Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kinderen van Moeder Aarde (De Toekomsttrilogie, #1)” as Want to Read:
Kinderen van Moeder Aarde (De Toekomsttrilogie, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kinderen van Moeder Aarde

(De Toekomsttrilogie #1)

4.21  ·  Rating details ·  3,223 ratings  ·  75 reviews
In het land van Thule, het voormalige Groenland, is een totaal veranderde samenleving onder leiding van de vrouwen tot stand gebracht, nadat een kernoorlog het leven op aarde heeft vernietigd.
Hardcover, 495 pages
Published November 2007 by Lemniscaat (first published 1985)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kinderen van Moeder Aarde, please sign up.

Be the first to ask a question about Kinderen van Moeder Aarde

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.21  · 
Rating details
 ·  3,223 ratings  ·  75 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Kinderen van Moeder Aarde (De Toekomsttrilogie, #1)
Loranne Davelaar
Jan 20, 2018 rated it liked it
Geweldig uitgangspunt (de derde wereldoorlog moest er toch eens van komen door al die machtsbeluste mannen, kom laten we een matriarchale samenleving op Groenland stichten), beetje jammer dat het verhaal vervolgens 500 pagina's voortkabbelt.
Sanne
Mar 07, 2012 rated it it was amazing
This is probably the best book I have ever read and I think everyone should read it. Situated in Thule, former Greenland, after the Third World War, it portrays a society that is entirely ruled by women. Consequently, people live in peace with each other and with nature. Until a group of scouts arrives from a far away country. After destroying the nature in their own country and repressing their citizens, they want to conquer Thule.

This books makes us think carefully about our perhaps not so
...more
Audrey
Oct 21, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: youth
Als meisje van een jaar of 9 was dit boek (en de hele trilogie) mijn favoriete boek ooit. Het is een fantastische mix van avontuur, verliefdheid en een gevecht tussen het goede en het kwade in de mens.
Het is makkelijk geschreven maar snijdt ondanks een paar pittige ethische kwesties aan waarvan het waarschijnlijk goed is dat kinderen er over nadenken.

Het verhaal speelt zich af een aantal honderden jaren na de 3e wereldoorlog waar het ijs van Groenland gesmolten is en nu thuis is aan een
...more
Flora
This made 7-year old me a hardcore feminist!
It actually turned my world upside down when I read it and started to realize how women were not equal to men the way I used to think they were.
They made me really critical of the world around me. To this day, I still see this book at the starting point of my feminism! Though I'm not as hardcore at it as when I was 7. Hehe.
'Nuff said.
Myrthe
Aug 05, 2015 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Find my original review on my blog

It was refreshing to finally read a YA dystopian where men weren’t the ones still in charge. Sure, some of them might have a couple of women that are somewhere up the ladder as well, mostly though men are in charge. In this book however, women are in charge, because men were the ones the screw up the world in the first place. It’s a nice change therefore, to read something like this.

This immediately also makes it quite different from all the other dystopians
...more
Hanne
Jun 17, 2012 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: neanders
In tegenstelling tot de meerderheid van Thea Beckman's boeken, speelt deze trilogie zich af in de toekomst. Een fictieve toekomst na de 3e wereldoorlog waarin de wereld zwaar veranderd is. Het huidige Groenland (nu Thule genoemd) heeft een aangenaam klimaat gekregen en er wordt in eenvoud met de natuur geleefd. Op een dag komt er een verkenningsschip binnengelopen van het Badense rijk (volk uit het huidige Europa), dat op zoek is naar nieuwe gebieden om te koloniseren.

Een groot deel van dit boek
...more
Marjolein
READ IN DUTCH

Een van mijn favoriete series van vroeger. Ik was al een Thea Beckman-fan, en toen een vriendin van mij Kinderen van Moeder Aarde aanraadde, heb ik meteen maar de hele serie aan Sinterklaas gevraagd.

Ik heb er nooit een seconde spijt van gehad. Ik heb dit deel, en ook de andere met heel veel plezier en heel vaak gelezen. Blijkt ook dat het mijn interesse in Dystopische boeken heeft aangewakkerd. Ik was ook gefascineerd door Thule en de omgekeerde maatschappij. Dit is mijn op een na
...more
Sofie Praille
Na 30 jaar dit jeugdboek nog eens boven gehaald en net zoals toen er weer volop van genoten. Ondertussen vind ik dat beeld van een vrouwenmaatschappij wat te feministisch geworden maar dit neemt niet weg dat het onderwerp nog altijd boeiend blijft.
Helaas is het ook spijtig te moeten vaststellen dat na al die tijd we nog altijd niet beter omspringen met onze wereld en dat er dus nog steeds een groot stuk realiteit in het boek schuilt.
Een aanrader voor de kids!
Janita
Dit boek is geschreven vanuit een wisselend perspectief. Het ene gedeelte of paragraaf van het hoofdstuk is geschreven vanuit de Thulenen en het andere gedeelte vanuit de Badeners. Zo leer je de gedachtengang van beide volken goed kennen en begrijpen. Vooral Christian, de zoon van de Konega, leer je goed kennen. Omdat de vrouwen het voor het zeggen hebben, is hij ook uitgesloten van troonopvolging. Hij moet trouwen met een verre verwant, een zogeheten Dottir, een nakomeling van Sigrid ...more
Fragmentage
Apr 10, 2012 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: favourites
Nach diesem Buch habe ich ewig gesucht (Titel und Autor hatte ich vergessen), bis ich es vor ein paar Wochen endlich wieder entdeckt habe.

Zum Inhalt: Nach einer verheerenden Atomkatastrophe hat sich die Erdachse verschoben, ganze Kontinente wurden unbewohnbar, nur wenige Überlebten. In Thule, dem ehemaligen Grönland, dem die Katastrophe ein mildes Klima und fruchtbares Land beherrscht hat, hat sich ein ganz besonderes Volk eine neue Existenz im Einklang mit der Natur aufgebaut. Thule wird von
...more
Linda
Aug 21, 2016 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Puur jeugdsentiment. Ik had dit boek in geen jaren meer gelezen, toch maar weer eens uit de kast geplukt. Het is nog net zo goed als ik me herinnerde, en omdat het zo lang geleden was dat ik het voor het laatst las, was het af en toe bijna nieuw voor me.

Het is wel een product van zijn tijd (het begint met een wapenwedloop tussen Amerika en de Sovjet-Unie... ahem) maar de hoofdboodschap heeft zich al die jaren goed gehouden. Ik vond het interessant om het boek met volwassen ogen te lezen. Alle
...more
Ingrid
Aug 12, 2009 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: kids, favorites
For the non dutchies:
This book (and the 2 others) are set in a world a thousand years from now. The earths ax has shifted and now Greenland has become green and lush (like Norway/Sweden now).
This country called Thule is ruled by women, men has absolute no say in anything. And they live green, no engines of any kind, no cars etc etc. Of course this works very well *g*.
Anyway far away in Europe things are a mess, droughts, wars etc etc. One country ( sounding suspiciously like Germany), the Baden
...more
Kimberley
Oct 02, 2016 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Ik heb dit boek als klein meisje geleend van de bibliotheek en het boek is mij altijd bijgebleven.
Ik heb jaren lang gezocht naar dit boek, ik wist namelijk niet meer de titel/auteur of de namen van de hoofdpersonen. Ik kwam toevallig dit boek tegen toen ik nietsvermoedend op de voorpagina van de Goodreads app zat te scrollen... Ik herkende de cover van het boek meteen! :)
Jullian
Mar 20, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Nice concept for a vision of the future, especially for a children's book. It really makes you think and reflect about our society and the influence of innovation and new technology on our planet. Although the differences between men and women sometimes feel a bit over exaggerated.
Nelline
May 03, 2015 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Thea Beckmann schrijft echt goed!
Mardie
Feb 19, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Thea Beckman is forever bae
Marije
Jun 13, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Dit blijven heerlijke boeken :)
Wouter
Aug 02, 2015 rated it liked it  ·  review of another edition
Great concept, poorly executed
Daphne
Aug 26, 2015 rated it it was amazing  ·  review of another edition
And now I want to grab my backpack and set off to an adventure to discover present-day Thule. Who's with me?
Mel
Gewéldig boek. Jeugdsentiment...
Jennifer
Nov 16, 2012 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: kinderboeken, fantasy
Een uitgebreide recensie is hier te vinden.

https://jenniemeid.blogspot.nl/2017/0...
Johan Haneveld
Dec 13, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
8,5 geweldige klassieker die nu nog actueler is dan toen hij geschreven werd, met indringend commentaar op onze omgang met het milieu en het broeikaseffect (in deze roman verandert het klimaat ook), kapitalisme en het verschil tussen de geslachten. Slim opgebouwd en vol prachtige omschrijvingen van de omgeving. Een uitgebreide recensie ga ik er hier niet van schrijven. Ik wil namelijk voor website Fantasy-schrijven een essay schrijven over dit boek en welke impact het op mij heeft gehad.
Mathijs van Meerkerk
Great science fiction about a world ruled by woman. Great Dutch novel.
Bart
Mar 02, 2016 rated it it was amazing  ·  review of another edition

Het boek “kinderen van moeder aarde” gaat over een beschaving die leeft op het eiland Thule. Thule is het eiland groenland dat ontdooid is nadat de aarde gekanteld is door een atoomoorlog. In deze beschaving hebben vrouwen de macht en zorgen de mannen voor de kinderen. Alles wordt met elkaar gedeeld en er bestaat geen geld. De thulenen geloven in moeder aarde en proberen om de natuur zo goed mogelijk te behandelen. Op een dag komen de Badeners, nazaten van de Europeanen, naar Thule. De Badeners
...more
Tommy Verhaegen
May 12, 2016 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Recommends it for: voor "feelgood" liefhebbers van het leven op aarde in de toekomst
Het verhaal speelt zich enkele honderden jaren in de toekomst af. De aarde is verwoest door vervuiling, roofbouw en oorlog. De aardas is verschoven en het klimaat verandert. Op verschillende plaatsen herstelt het menselijk leven zich. Op Thule (het vroegere Groenland) heerst een zacht klimaat en groeit een bloeiende kolonie mensen die lessen uit het verleden getrokken hebben. Respect voor de natuur (Moeder Aarde) en de vrouwen aan de macht (geweldloosheid). Hoewel dit algemeen gezien een succes ...more
Renske
Feb 11, 2010 rated it really liked it  ·  review of another edition
Thule staat als land zeer hoog op mijn lijstje van plekken waar ik van zou willen dat het mogelijk was ze te bezoeken. De harmonie met de natuur en met elkaar spreken me zo aan. Geen echte armoede en mensen zijn tevreden met wat ze hebben en verlangen niet naar onnodige luxe. Geen wonder dat men het land wil beschermen tegen de indringers.

Het past helemaal bij Thea Beckman om een serie te schrijven waar de vrouwen de macht hebben. Sterke, onafhankelijke vrouwen komen veel in haar werk voor, maar
...more
Marianne Veen
Nov 22, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Dit boek was in mijn jeugd mijn absolute lievelingsboek. Ik kreeg het toen ik een jaar of 11 was en heb het daarna talloze keren herlezen. Net zoals de andere twee delen van de trilogie; Het gulden vlies van Thule en Het helse paradijs.
De triologie speelt zich af in de toekomst. Na een grote oorlog met kernwapens zijn de polen van de aarde van positie gewisseld. Als gevolg hiervan heeft het eiland Groenland een heel ander klimaat gekregen. Hier is nu Thule gevestigd. Een land waarin het bestuur
...more
Rob Ooms
Nov 25, 2013 rated it it was amazing  ·  review of another edition
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Daria Yune
Feb 22, 2016 rated it it was amazing  ·  review of another edition
All three books of "De Toekomsttrilogie" ("The future trilogy") have an amazing story. Its about how humanity has to restore life after WWIII... The people in Thule (The survivers from former Greenland) are the ones who do understand the mistakes that nearly ended up with the life on earth, they are the ones who have tried to learn from them and have applied it to their new lifestyles.
But everything changes when an expedition ship from an imperialistic Kingodm comes to colonize them. Relive our
...more
Belinda
Dit blijft een van mijn favoriete boeken. Thea Beckman was echt een hele goede schrijfster. Voor de kinderen van af 11 jaar zelfstandig te lezen maar ook volwassenen kunnen er veel plezier aan beleven.
Een van mijn kinderen zij hierover:
Het is echt een fantastisch boek: spannend, interessant, romantisch, enz...
Christian en Thura zijn echt prachtige personages, het boek heeft mij aangegrepen en was echt echt super mooi. Het toonde aan dat onze wereld ook anders kan draaien, dat vrouwen ook
...more
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Koning van Katoren (Katoren, #1)
 • De brief voor de koning
 • Oorlogswinter
 • De Zevensprong
 • De kleine kapitein
 • Pluk van de Petteflet
 • Geheimen van het Wilde Woud (De brief voor de koning #2)
 • Torenhoog en mijlen breed: een toekomstverhaal
 • Otje
 • De kloof
 • Briefgeheim
 • Oorlog zonder vrienden
 • Niemand houdt mij tegen
 • Floddertje
 • De amulet
 • Minoes
 • De meeste mensen deugen
 • De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs
See similar books…
230 followers
Thea Beckman (1923-2004) was born in Rotterdam. She began writing in 1947, but it was not until her children were grown that she devoted herself to writing full time. Crusade in Jeans was first published in 1973. It became an overnight success, making her one of the most popular authors of juvenile books in the Netherlands. Ms. Beckman is fascinated by history and wrote books about many historical ...more

Other books in the series

De Toekomsttrilogie (3 books)
 • Het Helse Paradijs (De Toekomsttrilogie, #2)
 • Het Gulden Vlies van Thule (De Toekomsttrilogie, #3)
“Iets moois maken is ook dankbaarheid tonen” 0 likes
“Moeder Aarde in lentekleed; iets mooiers, opwekkenders en heerlijkers on Christian zich niet indenken. Heel diep van binnen voelde hij dat de verering van de Thulenen voor Moeder Aarde wortelde in liefde, maar vooral in de grote vreugde te beseffen dat zij deel uitmaakten van dit bruisende leven, deze jaarlijkse vernieuwing.” 0 likes
More quotes…