Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “The Frog and Toad Collection Box Set (I Can Read Book 2) Frog and Toad All Year / Frog and Toad Are Friends / Frog and Toad Together” as Want to Read:
The Frog and Toad Collection Box Set (I Can Read Book 2) Frog and Toad All Year / Frog and Toad Are Friends / Frog and Toad Together
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

The Frog and Toad Collection Box Set (I Can Read Book 2) Frog and Toad All Year / Frog and Toad Are Friends / Frog and Toad Together

(Frog and Toad #1-3)

4.42  ·  Rating details ·  15,218 ratings  ·  247 reviews
Frog and Toad are always there for each other -- just as best friends should be. From sledding in winter to eating ice cream on hot summer days, these two friends have fun together the whole year round
Paperback, 13 pages
Published June 1st 2004 by HarperTrophy (first published 1987)
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
4.42  · 
Rating details
 ·  15,218 ratings  ·  247 reviews


More filters
 | 
Sort order
Melissa Chung
Jan 14, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: owned
I chose this book to read for the Ayearathon readathon last week. It was throw back or read your favorite childhood books. I could have sworn I had read all the stories, but apparently I was mistaken. I've read book 1 "Frog and Toad are Friends", a million times growing up. Which means that books 2 and 3 were unexpected and delightful. The nostalgia I feel reading these stories are immense. They remind me of my Grandma and so I love them dearly.

These 3 books are written for small children so the
...more
Robin
As it turns out, Frog and Toad may be responsible for significant portions of my personality and moral fabric. If you read these stories at that incredibly susceptible age when you were just learning to read on your own, you too might be surprised to discover that certain moral truths and confirmed opinions that you might have thought were somehow innate instead originated with these pithy stories of friendship.

Here's what I learned:

Spring: That it is completely acceptable to manipulate your fr
...more
Kathleen
Aug 13, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Oh, how I love Frog and Toad. Best odd couple ever.
Sigrid
Feb 21, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: boekenbingo-2016
Als kind had ik een boekje met een aantal verhalen van Kikker en pad. Dit boekje heb ik heel vaak gelezen. Ook heb ik later een televisieserie van deze verhalen gevolgd. Ik was dus al bekend met dit boek, maar voor de Boekenbingo heb ik de verhalen nog eens overgelezen en gedeeltelijk voorgelezen aan onze dochter.
Ik blijf onder de indruk van de prachtige sfeervolle tekeningen. Heerlijk om die weer eens te zien.
De verhalen zijn simpel van opbouw, maar tijdloos en dus herkenbaar. De verhalen zijn
...more
Elisabeth
Oct 09, 2012 rated it it was amazing  ·  review of another edition
I used these books when I was a volunteer literacy coach and when my oldest was learning to read. I always enjoyed these books and thought they were great beginning readers -- but actually reading them aloud to my 4 year old without being concerned about sounding out the words and just fluidly reading the stories aloud - I have appreciated them in a whole new way. These stories and illustrations are just about as good as it gets!
Robert
Mar 02, 2008 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Recommends it for: children of all ages
Pure poetry.
 Therese
Feb 21, 2013 rated it it was amazing  ·  review of another edition
The best stories to read over and over. They are silly and endearing.
Karen
Jan 16, 2015 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: ellie
Ellie read this book to herself during quiet time. One of her favorite books! We all love Arnold Lobel...1/16/15

Love the story of "The Letter"..krb 2/29/16
Jessica
A gift from a former pastor to our children. The gift of classics and good reading. Yes. Not only cherished by the younger ones but fun to read for our 6 year old.
Brigitte Balster
Oct 26, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Alle verhalen van Kikker en Pad
Arnold Lobel

Ten eerste vind ik het erg leuk dat het boek verdeeld is in de vier seizoenen: de kinderen zouden dan bijvoorbeeld steeds een verhaaltje per seizoen kunnen lezen. De kinderen leren hierdoor wat zij allemaal kunnen doen en hoe het leven van de dieren er nou eigenlijk uitziet in de verschillende seizoenen: Zo heeft de pad geslapen vanaf november tot april. Kinderen leren ook dat uitstellen (waar Pad heel goed in is) eigenlijk helemaal niet werkt en dat je
...more
Tamara
Oct 04, 2017 rated it liked it  ·  review of another edition
Alle verhalen van Kikker & Pad is een makkelijk boek om te lezen. Zelf had ik het binnen drie kwartier uit en voor een boek met meer dan 250 pagina's is dat zelfs voor een leesfan als ik erg snel. Het is een mooi boek voor jongere kinderen door de korte en makkelijk te lezen verhaaltjes en door de prachtige tekeningen krijgen ze meteen een beeld van hoe het verhaal er uit ziet. Ook het taalgebruik past goed bij de woordenschat van onderbouwkinderen.
De verhalen behandelen veel alledaagse ele
...more
Zakaria
Jan 06, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Kikker en pad, de twee beste vrienden die je je maar kunt wensen. Ook al zijn ze nog zo verschillend. Kikker is enthousiast en druk, terwijl pad het liever rustig aan doet. Misschien werkt hun vriendschap daarom zo goed, omdat ze juist zo verschillend zijn. Een sterk thema voor jonge kinderen, die op deze manier bekend raken met het thema ‘vriendschap’. Een vriendschap draait dus niet om gelijkenissen, maar om respect voor elkaar. Dit thema komt duidelijk naar voren in het boek.

Kikker en pad bel
...more
Marco Speth
De Verhalen van Kikker en Pad was een boek waar ik lekker doorheen kon lezen. De verhaaltjes waren niet al te lang (waar ik erg van houd) maar wel goed qua inhoud. Het mooie aan dit verhaal vind ik ook dat de 2 hoofdpersonen (Kikker en Pad) twee totaal verschillende persoonlijkheden hebben.

Waar Pad haast wel depressief lijkt en nergens zin in heeft, heeft Kikker precies het tegenovergestelde. Ondanks deze verschillen in persoonlijkheid passen de twee karakters goed bij elkaar. ze halen het beste
...more
Nathan
De verhalen van Kikker en Pad is een boek over, zoals de titel al aan geeft, een kikker en een pad die beste vrienden zijn. Samen beleven ze de gekste, leukste en leerzaamste avonturen. Dit boek is samengesteld uit meerdere verhaaltjes afgestemd op de seizoenen. Pad met zijn luie persoonlijkheid gepaard met de wat pientere kikker zorgt voor verhaaltjes die een lach op je gezicht zetten. Al zou je het niet verwachten zijn sommige verhaaltjes uit het boek ook zeer leerzaam. Ofwel uiterst geschikt ...more
Mirte Morgen
Het boek gaat over twee dieren, Kikker en Pad. Kikker heeft veel energie en wilt vaak op avontuur, Pad is precies het tegenovergestelde en blijft het liefste in zijn bed liggen. In het boek word veel buiten verteld en het boek gaat voornamelijk over de natuur. Door de mooie tekeningen gaan kinderen de natuur ook waarderen en herkennen als mooi en kwetsbaar. Zelf ben ik echt een buitenpersoon en kan ik in zulke verhalen echt wegdromen.
Sharella
Sep 25, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Kikker en pad zou een erg goed voorleesboek zijn. Het is opgebouwd uit kleine hoofstukken. Wat perfect is voor het voorlezen in een pauze aan kleuters.

Mijn mening over dit boek is dat het erg snel uit te lezen was. Dit kwam niet alleen doordat het makkelijk was, het was namelijk ook erg leuk. Ieder verhaaltje weer was leuk om uit te lezen.

Voor mij kwam pad over als een somber dier die in zijn bed wilde blijven liggen. Kikker daarentegen haalde alles uit een dag wat je er maar uit kon halen. Met
...more
Esther Arrindell
Kikker en pad zijn vrienden, door dik en dun. In deze bundel staan al hun belevenissen bij elkaar. De manier waarop ze er voor elkaar zijn, zelfs als ze het zelf niet in de gaten hebben (het herfstverhaal waar ze voor elkaar de bladeren wegvegen is mijn favoriet), is als lezer heerlijk om mee te beleven. Lobel heeft er allemaal grapjes ingestopt die de verhalen ook voor volwassenen plezierig maken om te lezen. En kinderen zullen genieten van de grapjes en het ritme in de verhalen.
Myrthe
Sep 22, 2017 rated it liked it  ·  review of another edition
De verhalen van Kikker en Pad zijn leuk, maar de eindes van de verhaaltjes zijn niet duidelijk. De kinderen leren niet van alle verhalen iets, dus het boek is vooral geschreven en gemaakt voor vermaak.
Becky
Jan 27, 2018 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Some of the best children's books. Laughed out loud multiple times. Then, maybe it's easier to do that when reading out loud?
Maaike Van
Oct 30, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Super leuk boek met allerlei verschillende verhalen. Het is een echt kinderboek met leuke verhalen en grapjes tussendoor. Ik denk dat veel kinderen en jongeren van nu zelfs nog verhalen kennen van Kikker en Pad. Ze zijn de beste vriendjes en doen veel voor elkaar en andere. Er zitten mooie gedachtes achter de verhalen en dat maakt het zo leuk om te lezen.
Dilanakolkman
Oct 25, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Een geweldig boek over vriendschap. Het laatste verhaal over kerst vond ik het leukst om te lezen, omdat de bezorgdheid van een vriendschap duidelijk naar voren komt. Verder vond ik het een goed boek om kinderen te laten zien wat vriendschap inhoud. Het verhaal over pad en zijn badpak vond ik het stomst, omdat kikker als beste vriend pad uitlachte om zijn badpak.
K.L. Lantz
Jan 15, 2013 rated it it was amazing  ·  review of another edition
From Sam (5 years old): I liked all of the three books. I liked all of the stories, but my favorite one was about the snow. Toad wanted to be in his warm bed. He doesn't want to be cold. Frog wants him to leave home and play in the snow. Toad said Frog was right. It is fun in the snow. Toad didn't notice but he was all alone, and he bonked into a tree and a rock. The sled dived into the snow. Toad went home because bed is better than snow. The next one is The Corner, but that's not my favorite. ...more
David Redden
Apr 04, 2013 rated it really liked it  ·  review of another edition
Mary's review: What did you like about the book, Mary? I like when the birds came to eat the cookies. What else did you like? I liked it...I'm sorry, I messed up. I also liked it when Frog snuck the hat and shrunk it in The Hat. Anything else you liked about it? Like, more generally? I like that the words are easy to read. I also liked the pictures. Do you think your dad is awesome? DAAAAD! (Mary is 6 years old)

Sam's review: Anything you liked? Um, I liked that the words were easy to read and, l
...more
Katie Grasher
Apr 28, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: fiction, t-l-307
Frog and Toad are the main characters in a series of easy-reader children's books, written and illustrated by Arnold Lobel. Each book contains five simple, often humorous, sometimes poignant, short stories chronicling the exploits of a frog and his friend, a toad. Some of their adventures include: attempting to fly a kite, cleaning Toad's messy house as opposed to waiting until "Tomorrow" to do so, and figuring out the ethics of being "Alone". Frog is taller, with a green shade, and is more frie ...more
Gala
This is an I Can Read book that can be read in all the elementary classes. The pictures are colorful and the words are easy to sound out. Each adventure has a learning experience. Spring is learning about the seasons and months and what can be done in that season verses a cold season. The story adventure has many sight words in it and it shows what a story looks like and how it has a beginning middle,and end.The lost button was a lesson on different characters in the story helping to find the bu ...more
Morgan Reed
Book summary, in your own words: This is a fun adventurous book talking about the adventures that two friends go on together.
2) Grade level: 2nd- 4th
3) Appropriate classroom use (subject area): All Subject areas would be appropriate.
4) Individual students who might benefit from reading: All students would benefit from these books.
5) Small group use (literature circles): Each member could have a different short story
6) Whole class use (read aloud): This book would be okay for a carpet read.
7)
...more
Hannah
Jun 19, 2012 rated it it was amazing  ·  review of another edition
This was my favorite book when I was little! My teacher gave it to me in kindergarten because I already knew how to read and was bored with the tiny books for my age. She gave me this book and another one about spiders and told me to finish them over the weekend. I read the spider one as fast as I could because I was terrified of the pictures. Then I moved onto this book. I loved it so much! But I do not remember very much of it. All I know is that this is a great book for kids who have just lea ...more
Inger
Jan 23, 2016 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: boekenbingo-2016
Wat een geweldige vrienden zijn Kikker en Pad en wat beleven ze veel in deze mooie verhalen. Misschien gek, maar sommige verhalen hebben ook wel wat herkenbaars. Zo ben ik bijvoorbeeld ook goed in lijstjes maken waarvan ik zeker weet dat ik dingen kan door strepen en ben ik dol op mijn bed in de winter.
Ik zou zo nog een boek kunnen lezen over deze twee vrienden.
Brittanie Payne
Jan 13, 2014 rated it it was amazing  ·  review of another edition
This is the first book Brody is reviewing! He really liked this book. He said, "I give it 5 stars. I love this book."
Karla
Mar 08, 2010 rated it really liked it  ·  review of another edition
I just finished reading this with my 4 year old daughter. She loves the stories and it was great to have quick stories for bedtime. I can't wait to do it again with her and my little boy.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
topics  posts  views  last activity   
Goodreads Librari...: Page count correction for ISBN13: 9780060580865 2 14 Aug 20, 2018 11:37AM  

Readers also enjoyed

 • The Adventures of Little Bear
 • Come Back, Amelia Bedelia
 • Calling Doctor Amelia Bedelia (I Can Read ~ Level 2)
 • Best Friends for Frances
 • Curious George Gets a Medal
 • Richard Scarry's Best Storybook Ever!
 • Just a Mess (Little Critter)
 • Arthur Writes a Story (Arthur Adventure Series)
 • The Berenstain Bears' Moving Day
 • Curious George Visits the Zoo
 • The Magic School Bus Plants Seeds: A Book About How Living Things Grow
 • Lost in the Solar System (The Magic School Bus, #4)
 • The Fire Cat
 • Madeline and the Bad Hat
See similar books…
297 followers
Arnold Stark Lobel was a popular American author of children's books. Among his most popular books are those of the Frog and Toad series, and Mouse Soup, which won the Garden State Children's Book Award from the New Jersey Library Association.

Other books in the series

Frog and Toad (5 books)
 • Frog and Toad Are Friends (Frog and Toad, #1)
 • Frog and Toad Together (Frog and Toad, #2)
 • Frog and Toad All Year (Frog and Toad, #3)
 • Days with Frog and Toad (Frog and Toad, #4)
 • The Frogs and Toads All Sang