Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Punainen mekko” as Want to Read:
Punainen mekko
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Punainen mekko

2.37  ·  Rating details ·  279 ratings  ·  23 reviews
Tositapahtumiin perustuva romaani prostituoidun työstä Suomessa

"Kun juttu oli ohi ja pystyin ajattelemaan kokemusta selkeästi, tajusin sen olevan helpoin koskaan ansaitsemani satanen. Ehkä se oli hetken epämukavaa, mutta eikös kaikki työ ollut? Ero oli vain siinä, että tämä kesti paljon vähemmän aikaa kuin työt yleensä."

Miksi pitäisi siivota toisten sotkuja, kun paremman
...more
Hardcover, 288 pages
Published January 2010 by Gummerus
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.
This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 2.37  · 
Rating details
 ·  279 ratings  ·  23 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Punainen mekko
Susa
May 07, 2011 rated it did not like it
Shelves: 2011
No huhhuh, olipa aivan järjettömän huono kirja. Kirjailijan teksti oli kypsymätöntä ja tylsää - takakannen mukainen "lakonisuus" tuntui tarkoittavan sitä, ettei osata kuin kirjoittaa pelkkiä päälauseita eikä sen enempää kuvailla mitään. Päähenkilö oli sekä tyhmä kuin saapas että itsekeskeinen ja piittaamaton velvollisuuksista. Kun mukaan sotkettiin epämääräinen ihastuminen ja kissan hankkiminen, niin koko kirja alkoi tuntua juoneltaan enimmäkseen neljätoistavuotiaan kirjoittamalta.

Prostituution
...more
Minna Marjamaa
Jan 06, 2013 rated it it was ok
Ei mikään kaunokirjallinen merkkiteos. Kerronnan yksioikoisuus ja pinnallisuus häiritsivät ja itse juonikin jätti kylmäksi. Eniten häiritsee kuitenkin päähenkilö: Hän on näköalaton juuri kirjoittanut tyttö, jolla ei ole toiveita tulevaisuudesta eikä juuri ajatuksia. Hänellä ei ole ystäviä eikä hän rakasta ketään eikä mitään. Asiakkaat ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ystävällisiä, mutta päähenkilö suhtautuu heihin negatiivisesti. Kissaansakin hän pahoinpitelee eikä pohdi omaa pahaa ...more
Pilvi
Feb 12, 2011 rated it it was ok
Recommended to Pilvi by: My mom
Kirja varmastikin hyvästä ja tärkeästä aiheesta, ja oli ainakin kirjoitettu helposti luettavassa muodossa. En vaan voinut sille mitään, että mua ärsytti koko ajan aivan valtavasti se kuinka typerä ja tyhmä kun saapas romaanin päähenkilö oli... Toisaalta, ehkä päähenkilölle olis pitänyt tehdä joku psykiatrinen diagnoosi, mikä selvittäis sen käytöstä. Tässä oli kyllä oiva esimerkki tästä nykyään niin toitotetusta "kaikki-mulle-nyt-heti-en-piittaa-paskaakaan-toisista" -tyypistä. Sen lisäksi, että ...more
Anni
Sep 06, 2013 rated it did not like it
Voiko jättää teoksen ilman tähtiä? Tuntuu ettei tämä tekele ansaitse edes sitä yhtä. Hätäistä, hätäistä, hätäistä: "juoni", "juonen" rakentaminen, kirjoitusasu, otsikko, kaikki, kesken jäänyttä. Pisti ärsyttämään, että luin koko kirjan. Joskus aloittelevana lukijana 13 vuotiaana olisin kenties tästä teoksesta pitänyt, mutta nyt tämä tuntui aikuisen lukijan halveeramiselta. Ei lämmittänyt millään tasolla. Onneksi oli kirjaston lainakappale.
Oona Kuutti
Aug 09, 2018 rated it it was ok
Huonolla tavalla lakoninen, suuria palasia puuttui ja paikoitellen dialogi oli todella naiivia. Plussaa kuitenkin kiinnostavasta aiheesta, helppolukuisuudesta ja onnistuneesta ahdistuksen kuvaamisesta.
Juulianna
Jos aihe olisi ollut jokin muu, tämä tuskin olisi saanut paljonkaan huomiota ilmestyessään. Kirja jää lähinnä vastenmielisen tirkistelyn asteelle ja kirjoitustyyli etäännyttää lukijan kaikesta. Nopealukuisuus jää oikeastaan ainoaksi meriitiksi.
Arska-täti
Feb 02, 2019 rated it liked it
Shelves: aikuisten-kirjat
Hyvin raflaava teos nuoren naisen prostituutiokokeilusta.
Eleonora Tainio
Jan 01, 2020 rated it did not like it
Huono kirja. Päähenkilö on raivostuttava ja tekee inhottavia asioita, siis lähinnä prostituution ulkopuolella. Tulee mieleen, että kirja on ylipäätään julkaistu raflaavan aiheensa takia.
Hanna
Jul 30, 2011 rated it did not like it
Tiilikan ”Punaisessa mekossa” prostitoitu ei edustanut ihmiskaupan uhria, joka oli valheellisilla lupauksilla houkuteltu työhön, vaan tavallista suomalaista naista, joka etsi tästä reitistä keinon elättää itsensä. Hän valikoi työnsä tavalla, joka vaikuttaa suuresti ärsyttävän joitain tahoja (joidenkin ”kadun miesten” näkemys tuntuu olevan, että nuoret haluavat heti tienaamaan mahdollisimman helposti mahdollisimman paljon rahaa – ylimitoitettuja toiveita ja odotuksia joillain toki on), eivätkä ...more
minna
Elina Tiilikka: Punainen mekko
Gummerus 2010
Päiväys 13.1.2012

Vuoden toisena kirjana sain luetuksi tämän kirjoittajan omakohtaisiin kokemuksiin perustuvan romaanin kotikutoisesta prostituutiosta. Kirjan päähenkilö Noora ei tahdo saada pikkukaupungissa muuta kuin siivousduunia ja siihenkin hän kyllästyy päivässä. Seuraavana uravalintana sitten kokeillaan strippausta - yhden keikan verran sitäkin. Tällä pohjustuksella sitten päästään siihen, että Noora tuntee olevansa valmis siirtymään isojen
...more
Jaana Kaurisalo
Mar 11, 2012 rated it it was ok
Kirjaa markkinoidaan prostituutiosta kertovana, oikeisiin kokemuksiin perustuvana teoksena. Se on kuitenkin oikeasti kertomus kipuilevasta nuoresta naisenalusta, jonka elämässä huoraaminen näyttelee korkeintaan sivuosaa enkä itse olisi lähtenyt myymään kirjaa siitä kertovana- pääosassa ovat kasvukivut, tasapainoton elämäntyyli sekä vaikeus pukea tunteita sanoiksi.

Päähenkilöllä on melko varmasti jokin psyykkinen sairaus, tunnistan tämän puolen kun itsekin sellaista sairastan...ja juuri siksi
...more
Annapirita
Jul 17, 2013 rated it liked it
Helppolukuista tekstiä. Kirjailijan esikoinen, mikä jonkin verran paistoi läpi. Tarina oli kiinnostava, antoi vastauksia aiheesta heränneisiin kysymyksiin, muttei päässyt juurikaan yllättämään. Ehkä ensimmäinen kirja, jota lukiessa itkin ahdistuksesta ja vihasta. En prostituution vuoksi vaan päähenkilön elämää koskettaneen toisen asian vuoksi. En paljasta enempää, jos joku haluaa lukea. Kelpo teos ja vaiettu aihe. Asioista puhuttiin suoraan, mutta tosiaan jotain lisärosoa, jotain yllättävää ...more
Noora
Aug 17, 2012 rated it it was ok
Shelves: kotimaiset
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Helena
Prostituutio on mielenkiintoinen aihe sinänsä, mutta täytyy myöntää, että kirjallisilta ansioiltaan tämä kirja oli kyllä hyvin vaatimaton. Tökeröä, yksinkertaista kieltä, ja isoin pettymys oli kaikkinaisen syvyyden puuttuminen sen suhteen, miltä Noorasta todella tuntui. Loppukin tuli jotenkin töksähtäen vastaan. Aika hurja kontrasti, kun luin toisen esikoiskirjan, Teemestarin kirjan, tällä samalla viikolla!
Korpimaan lukija
Jan 06, 2013 rated it liked it
Teoksessa oli varsin samanlainen kertojaääni kuin Tiilikan uudemmassa tuotoksessa, Myrskyssä, mutta tuosta häiritsevästä tekijästä huolimatta kirja hurahti parempiin suihin nopeasti. Kerronta oli välillä vähän ihmeellisen pomppivaa ja kaikista asioista ei aivan saanut otetta, mutta teoksesta jäi hyvä maku suuhun. Mielenkiintoinen aihe ainakin, ehdottomasti!
Outi
Nov 16, 2010 rated it it was ok
Erittäin lakoniseen ja toteavaan sävyyn kirjoitettuna Punainen mekko kuvaa identiteetin ja itsetunnon hajoamista, jotka johtuvat päähenkilö Nooran valinnasta ansaita rahaa prostituutiolla.

Kirja toisti melkein tylsyyteen asti samaa, joka toisaalta ärsytti, toisaalta laittoi miettimään: "näinkö ankeaa se todella on?". Kirjoitustyyli ei ollut ihan vielä niin hiotunutta.
Iikotin
Jul 03, 2013 rated it liked it
Aihealueena itselle uusi kirjallisuudessa, joten ei oikein ollut mitään kirjaa mihin tätä rinnastaa. Tarina oli kuitenkin karu, toisinaan kirjoittaja kuitenkin sortui hienoisiin kliseyksiin kielensä kanssa - leikittely olisi tuonut tekstiin jotain vähän tuoreempaa. Esikoiskirjaksi kuitenkin ihan ookoo.
Roxienna
Dec 19, 2010 rated it it was amazing
Uskomattoman upea ja kaunis romaani. Oli helppo päästä alkuun, tempo oli tasainen ja kirja vei mukanaan heti. Luin sen kerralla loppuun ja yllätyin positiivisesti. En malttanut pitää taukojakaan. Suosittelen.
Silja
Jan 28, 2011 rated it really liked it
Shelves: suomalaiset
Tykkäsin kirjasta, sen suorasukaisesta ja hienostelemattomasta tyylistä, jolla se oli kirjoitettu.
Maria
Feb 21, 2012 rated it did not like it
vakavista ja rankoista aiheista kirjoitettu nuortenkirjamaiseen tyyliin.
Noora
Oct 17, 2011 rated it did not like it
Mikä pettymys! Kirja oli mielestäni epäkypsä ja päämäärätön pintaraapaisu. En todellakaan suosittele, sillä pelkkä aihe ei tee mistään romaanista lukemisen arvoista.
Jonna
Jun 09, 2015 rated it it was ok
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Tanja
Apr 18, 2012 rated it did not like it
Kaikessa groteskiudessaan ja räävittömyydessään aika mitäänsanomaton kirja. Tykkäsin kirjottajan sarjakuvablogista, siinä oli enemmän sisältöä.
Emma Rautava
rated it liked it
Apr 13, 2016
Maarika
rated it liked it
Jun 10, 2010
Noora
rated it it was ok
Mar 03, 2013
Heli
rated it did not like it
Dec 19, 2014
Marja Kauppinen
rated it it was ok
Dec 29, 2016
Sirja Ellen
rated it liked it
Mar 21, 2010
Toni Myllyaho
rated it did not like it
Dec 17, 2014
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Koirapuisto
 • Bolla
 • Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita
 • Puolinainen
 • Calendar Girl: Volume One (Calendar Girl #1-3)
 • Hölmö nuori sydän
 • Järistyksiä
 • Die Wehrmacht
 • A Prayer for Katerina Horovitzova
 • Gonzo: The Life of Hunter S. Thompson
 • Inside the Gas Chambers: Eight Months in the Sonderkommando of Auschwitz
 • Täältä pohjoiseen – Sentencedin tarina
 • Brev från nollpunkten: historiska essäer
 • How Do You Like Me Now?
 • Tunne tunteesi
 • Kaikki anteeksi
 • Saattaen vaihdettava
 • Ensimmäinen nainen
See similar books…
No trivia or quizzes yet. Add some now »