Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kau Sayangku ” as Want to Read:
Kau Sayangku
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kau Sayangku

4.08  ·  Rating details ·  248 Ratings  ·  11 Reviews
"Jika rindu itu berbunga cinta
Air mata itu pula adalah embun di kelopaknya"

Sinopsis Belakang Buku :

KAU SAYANGKU mengisahkan seorang gadis yang pada zahirnya seorang yang periang, tapi di sebalik gelak ketawa, senda guraunya, tersimpan satu kisah yang agak pahit untuk ditelan. Adik kembarnya telah pergi bersama cinta yang tidak kesampaian dan keluarganya telah dibenci oleh
...more
432 pages
Published by Alaf 21
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kau Sayangku, please sign up.

Be the first to ask a question about Kau Sayangku

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-10)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
kuzzeen
Jul 01, 2014 rated it liked it
Shelves: read-2014, library
Terbitan 2005.

Mungkin kalau aku membaca naskah ini fresh ketika diterbitkan, berbintang-bintang di langit ku sematkan di dada coverpage naskah yang syahdu ini.

Ini kisah percintaan yang catchy dan telah pun diadaptasikan. Bahasanya memang sesuai dengan jiwa remaja. Ceritanya juga lain daripada yang lain. Terselamat daripada tsunami nikah-paksa-kahwin-rela. Keletah si Akif ketika hendak menggoda Arisa memang boleh menyebabkan kesengihan luar sedar. Sengihan tersebut pula makin lebar waktu majlis
...more
Gobokairina
Aug 25, 2010 rated it it was amazing
Shelves: favorites, koleksi-ga
Mula-mula baca novel ni pinjam daripada seorang kawan. Aku terus jatuh suka! Jadi, sudah tiba masanya menjadikannya sebagai koleksi sendiri ;D Kalau tak silap aku beli ini di Books Galore. Thanks ya ;D

Gaya bahasa yang sangat-sangat selamba dan penuh humor memang buat aku tertarik. Tak boleh tidak novel ni dibaca non-stop hik3 lalala5 ;P Cerita cinta komedi dan bergenre remaja ni sesuai juga untuk mereka yang mahukan hiburan yang ringan.

Ia bercerita tentang Arissa yang cuba melarikan diri daripad
...more
Ain
Jul 31, 2012 rated it it was amazing
Tajuk buku : Kau Sayangku
Penulis : Bikash Nur Idris
Keluaran : Alaf 21
Halaman : 418 m/s


Ulasan Ain Sabrina :

Arissa Nurailiz, gadis yang tampak gembira sentiasa, rupanya memendam masalah dan duka. Dendam makciknya, Marina juga kematian kembarnya , Ayana Nurailin sering membawa duka di hati Arissa Nurailiz.

Kisah dimulakan dengan watak Eddy Sham yang seringkali cuba mengintai kasih Arissa. Arissa jelas menunjukkan rasa tidak senang hatinya dengan sikap Eddy namun Eddy masih tidak faham. Geram denga
...more
Rinn Ramli
Mar 14, 2013 rated it it was amazing
Recommends it for: Peminat cerita romantik komedi
Recommended to Rinn by: Suhara
I enjoy reading this book, gaya bahasa yang selamba, kelakar memang menarik minat utk terus membaca.. Kak su yang rekemen baca buku ni, siap bagi pinjam lagi, thanks so much. memang mengekek ngekek gelak biler baca. buku terus masuk my top ten list. congratulations Bikash Nur Idris.

serba sedikit tentang citer nih.. kisah tentang Arisa yang sering diganggu Eddy sham yg syok kat dia, utk mengelak dari Eddy sham, Arisa buat cerita yg dia dah bertunang with someone yg bernama akif zamani. Things ja
...more
Khairunnisa Ranam
Dec 07, 2010 rated it it was amazing
Best. Klaka giller. Most important of all, romantic! One of the to-die-for! Best! Best! Best!
nhayatish
Feb 11, 2013 rated it it was amazing
Seriously best kot. even my first nephew's name inspired by this novel, his name is Akif Zamani xx
Ryn
Feb 21, 2013 marked it as to-read
best
azian2575
Dec 08, 2010 rated it really liked it
Arisa & Akif Zamani
Zaaimahpeace
rated it really liked it
Jun 20, 2011
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
topics  posts  views  last activity   
novel ape yang paling best yang pernah anda bce??? 2 16 Mar 23, 2016 05:33PM  
  • Gemersik Kalbu
  • Bicara Hati
  • Pergilah Sepi
  • Jendela Hati
  • Kau yang Satu
  • Baju Melayu Hijau Serindit
  • Kasih Antara Kita
  • Hati Yang Luka
  • Setulus Janji
  • Sweet Sour
  • Nyanyian Tanjung Sepi
2964531
HABIBAH MOHD IDRIS atau lebih dikenali sebagai BIKASH NUR IDRIS dilahirkan pada 26 Februari 1981. Anak kelahiran Kulim, Kedah ini masih meneruskan pengajiannya dalam jurusan pentadbiran perniagaan di Universiti Islam Antarabangsa. Kini beliau dalam tahun yang ketiga dan bakal menamatkan pengajiannya tidak lama lagi. Dalam usia yang begitu muda, minat beliau dalam bidang penulisan kreatif amat mend ...more
More about Bikash Nur Idris...

No trivia or quizzes yet. Add some now »