Jump to ratings and reviews
Rate this book

Maailman ihanin tyttö

Rate this book
Maailman ihanin tyttö on koko perheen taidekirja rakastetusta, valokuvaprojektista, jonka pääosassa ovat lastenkodissa kasvaneet tytöt. Vuosikymmenen kestänyt projekti perustuu Miina Savolaisen kehittämää voimauttavan valokuvan menetelmään ja se on palkittu mm Lastenkulttuurin Valtionpalkinnolla sekä Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin Kulttuuripalkinnolla. Suomen Kirjataiteen komitea palkitsi kirjan Vuoden Kauneimmat Kirjat 2008 -kilpailussa kuvakirjojen sarjassa. Miina Savolainen palkittiin Kulttuurin Glorialla 3.4.2009. Kirjaan liittyvät taidenäyttelyt ovat keränneet kotimaassa yli 40 000 kävijää. 12.12.2008 ilmestynyttä kirjaa on myyty 5 000
kpl.

Kirjan sanoma on jokaisen ihmisen arvokkuus. Teos on lahja-
kirja, joka hankitaan ihmiselle, jolle halutaan kertoa: sinä olet minulle maailman ihanin. Tyypillisesti kirjaa ovat ostaneet miehet vaimoilleen, isät ja äidit tyttärilleen sekä kaiken ikäiset naiset itselleen. Maailman ihanin tyttö -kirjaan ja sen taustalla olevaan valokuvaprojektiin liittyy vahva fanikulttuuri. Kirjan hankkineet ihmiset mainostavat sitä verkossa omissa blogeissaan. Kirja on saanut poikkeuksellisen paljon medianäkyvyyttä.

Kirja on fantastisen kaunis kokonaistaideteos, jonka visuaalisesta maailmasta vastaa kolme eri alojen taiteilijaa. Valokuvien ohella kirjassa on käsintehty taidegrafiikkakuvitus. Kirjan teksti kertoo koskettavasti kaltoinkohdeltujen lasten näkyväksi tulemisen tarinan. Jokainen ihminen on oman elämänsä maailman ihanin. Suomalainen luonto näyttäytyy kirjassa uskomattoman kauniina.

204 pages, Hardcover

First published January 1, 2008

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Miina Savolainen

1 book1 follower

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
37 (50%)
4 stars
24 (32%)
3 stars
13 (17%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 4 of 4 reviews
Profile Image for Mira | I Read Like Phoebe Runs.
637 reviews83 followers
March 1, 2019
Kuvauspaikoilla kameran edessä poseeraus tuntui tosi pahalta ja ahdistavaltakin, koska en ollut ikinä saanut olla huomion keskipiste. Kuvat nähtyäni ilostuin hurjan paljon: olen kaunis ja erikoinen! Kun katson mun kuvia, musta tuntuu että olen ehjä ja voimakas.

Tämä resonoi tänään omassa elämässä todella voimakkaasti. Taidokas, tärkeä, tavattomasti tunteita herättävä teos. Kaikki palkintonsa ansainnut, ja myös kirja, joka aivan jokaisen olisi hyvä lukea mahdollisimman pian.
Profile Image for Maija.
84 reviews3 followers
December 9, 2011
Kuvat olivat upeita, mutta tekstejä en juuri jaksanut lukea, koska olin aiemmin tutkinut projektin nettisivuja. Kirjan loppu oli mielestäni liian henkilökohtainen. Lastenkodista ihanaan elämään -teema oli liian imelästi esillä.
Profile Image for Janne Paananen.
986 reviews29 followers
August 17, 2017
Kirja joka on enemmän kuin vain kirja. Miina Savolaisen valokuvissa on hurjaa voimaa, valtavaa herkkyyttä ja jokaisesta kuvasta voi aistia rikkoutuneita tunteita sekä eheytymisen palasia. Kirja on upeasti taitettu, kuvitettu ja sommiteltu. Se on kaikin puolin kaunis kirja. Ainoa, mikä estää kirjaa olemasta aivan täydellinen, on hieman tylsähkösti kirjoitettu tekstiosuus.
64 reviews
Read
June 30, 2010
Aivan ihana kirja! Kuvia täynnä, vähän tekstiä, mutta ne tekstit täydentää kuvia niin ihanasti :) Kannattaa lukea!
Displaying 1 - 4 of 4 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.