Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Maaninkavaara” as Want to Read:
Maaninkavaara
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Maaninkavaara

3.56  ·  Rating details ·  524 Ratings  ·  28 Reviews
Viisikymppinen Martti palvoo sokeasti suomalaisen kestävyysjuoksun vanhoja sankareita ja haluaa palauttaa suomalaisten maineen juoksuradoilla. Martin pojasta piti tulla seuraava sankari, mutta poika katoaa kisamatkalla Ruotsiin. Shokista selvittyään Martti kääntää katseensa perheen teini-ikäiseen tyttäreen Heidiin.

Alkaa tiivis juoksuvalmennus, joka muuttaa Heidin elämän tä
...more
351 pages
Published 2009 by Otava
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Maaninkavaara, please sign up.

Be the first to ask a question about Maaninkavaara

Community Reviews

(showing 1-30)
filter  |  sort: default (?)  |  Rating Details
Virpi
Jul 09, 2017 rated it really liked it
Mukaansatempaava satiiri - en kokenut tätä ahdistavana, niin kuin monet tuntuvat tämän ottavan. Ehkä tunsin vähän jopa sympatiaa urheiluhullua isää kohtaan. Loppu oli pienoinen pettymys - paremminkin olisi voinut käydä ja jäin miettimään sitäkin, oliko kaikki lopulta vain isän syytä; olisihan sen pelin voinut joku muukin viheltää poikki ennen kuin oli liian myöhäistä.
Minulla on sellainen ärsyttävä pikkutarkka tapa löytää kirjoista faktavirheitä; kaksi pisti tässä silmään: tuskin minkäänlaista ri
...more
Piritta
Aug 06, 2017 rated it it was ok
Luin kirjan kovasti hyppimällä, sen verran pysähtyi silmä joka kappaleeseen, että vielä lukemiseksi lasketaan. Joko minä vastustin kirjaa, tai kirja minua, mutta tarina ei lähtenyt kulkemaan. Ehkä en sopinut kohderyhmään, ehkä Nousiaiselle tyypillinen yksi kunnon hahmo ja kourallinen kiiltokuvanohuita sivuhenkilöitä ei tarjonnut samaistumiskohteita. Ehkä urheilukirja on urheilukirja, vaikka voissa paistaisi.
Elizabeth Berg
Mar 02, 2017 rated it liked it
Shelves: literature
Vadelmavenepakolaisen tyyliä jatkava kirja suomalaisista pakkomielteistä; "Teidän harrastus, meidän elämäntapa".
Nora Miriam
Mar 15, 2017 rated it really liked it
Riipaiseva ja mukaansatempaava, ehtaa Nousiaista. Ei tosin mielestäni mikään huumoripläjäys, vaikka tätä on jostain kumman syystä sellaisenakin mainostettu - en ymmärrä, miksi?! Suosittelen ehdottomasti joka tapauksessa! Pitää otteessaan ja kuvaa ihmisluonnon pakkomielteitä ja/tai päähänpinttymiä sekä perhesuhteita hyvin. Jes. Lue.
Jennaanniina
Oct 12, 2015 rated it it was amazing
Maaninkavaaran keskiössä on Huttusen perhe, Martti-isä, Sirkka-äiti ja lapset Jarkko ja Heidi. Jarkko on perheen juoksijalupaus, jota isä valmentaa suurella tarmolla. Heidi on jo luopunut juoksuharrastuksestaan ja on enemmän kiinnostunut taiteesta.

Perheen elämä kuitenkin muuttuu hetkessä. Jarkko on palaamassa Ruotsista PM-kisoista hopeamitalin kanssa, ja muu perhe lähtee satamaan vastaanottamaan urheilijalupausta. Jarkko ei kuitenkaan astu maihin laivasta. Hän on kadonnut merimatkan aikana.

Jarko
...more
Reetta Saine
Jul 24, 2011 rated it liked it
Shelves: teinit
Taitaa olla vuosi, kun viimeksi luin kotimaisen miehen (Petri Tammisen, jolla on muitaKIN avuja). Minun käy niitä vähän sääli.Suomalaisen miehen huumori on surullista. Tässä kirjassa se on myös satiirista ja itsekriittistä, hauskaakin, mutta kaiken yli käy elämisen vaikeus. Nousiainen vetää rankasti överiksi, ja useimmiten juttu toimii mainiosti. Onnellise(mma)n lopun vaatimus jättää vähän oudon maun suuhun, mutta nostaa lukijan melkein hyvälle mielelle.Nyt meni vain vaimo, poika, elämän intohim
...more
Jane Cullen
Feb 28, 2016 rated it it was amazing
Tämä osui hermoon kympillä! Surustaan toipuvan isän absurdit liikkeet valmentajana, teinityttären ensirakastuminen, ruokahuollosta vastaavan äidin mielenliikkeet ja heidän kaikkien oma tapansa toipua tragediasta sai niin humoristisia ja tragikoomisia piirteitä, että en voinut kuin nauraa ja nyyhkiä mukana. Nousiainen osasi myös Suomen juoksun historian ja ei tuonut sitä esiin pitkästyttävällä tavalla vaan sopivissa pätkissä. Tykkäsin tästä kyllä kovasti! Kirja jää ehdottomasti hyllyyn, sillä usk ...more
Make
Jan 23, 2012 rated it really liked it
Ei muuta kritiikkiä kuin aavistuksenomainen toisto ja venytys kirjan jälkipuolella, tosin itse loppuvaihe löytää oman uransa hienosti. Ei kärsi liian usein tapahtuvasta lässähdyslopusta. Toimii yllättävän monen allegorian ja merkityksen tasolla aikakausien kuvasta etiikkaan ja jopa kauhuromaania lähestyvään "mihin tämä vielä johtaa" psykotrilleriin. Vaikka Nousiainen sanailee viihdyttävästi, en pidä tätä humoristisena kirjana vaan julmana kuvana ihmisten heikoista kohdista.
Elina Helkiö
Aug 05, 2011 rated it it was amazing
Tää oli niin hyvä. Kirjasta riittäisi ihastuttavia mietelauseita statuksiin kerran jos toisenkin.

"- Mulla on muodostelmaluistelua melkein joka ilta.
- Mitä se semmoinen on?
- Joukkueena luistellaan ja tehdään kuvioita. Tosi hauskaa.
- Pitääkö kaiken nyt olla niin hauskaa? Eikö sitä vois harrastaa jotain hyödyllistäkin. Vaikka juoksua."
Eino
Mar 09, 2012 rated it really liked it
Kirjan isä oli pakkomielteeltään hyvin samanlainen, kuin vadelmavenepakolaisen Mikko Virtanen. Uutta ilmettä toi kirjaan kuitenkin tytär, jonka näkökulmasta asioita kerrottiin. Mukavan helppolukuinen ja erittäin humoristinen. Toi mieleen oman yläasteeni liikunnanopettajan, jonka käytöstä kirjan päähenkilö muistuttaa kovasti.
Sonja
Apr 11, 2013 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: bookcrossing
Nopea- ja helppolukuinen kirja. Paikoitellen hauskakin. Toisaalta järkyttävääkin, kun ajattelee että tuollaisia urheiluhulluja vanhempia varmasti on oikeastikin olemassa. Loppu kuitenkin oli onnellinen tavallaan.
Lasse Laitinen
Aug 05, 2013 rated it really liked it
Shelves: fiction
Harvinainen, mutta onnistunut yhdistelmä perheen isän Martin filosofista fundeerausta ja huumoria. Nousiainen on onnistunut tekemään hänestä erittäin mielenkiintoisen henkilön, jolla on vakavasti otettavaa ajattelua, mutta jonka hybris ja teot tekevät hahmosta koomisen kokonaisuuden.
Arja
Dec 06, 2013 rated it really liked it
Shelves: aikuiset
Otin tietoisen riskin ja luin kirjan vanhempieni luona. Isäni on juoksija, minut on pakotettu lapsena urheilukilpailuihin ja meillä seurataan edelleen tiivisti urheilua.

Mutta en ahdistunut vaan nautin.
Leena
Sep 08, 2013 rated it it was amazing
Mainio satiiri, hauska kirja.
Vähän oli samojen aihioiden toistoa... koska kirja ei ole turhan paksu, pysyi kuitenkin kasassa. Ja olihan siellä vakavia teemoja pohjalla, mutta mitenkään surullisena en osannut tätä pitää. Nappisuoritus!

Antti Virolainen
Aug 12, 2011 rated it really liked it
Kiva, kun kirja yllättää positiivisesti! Tämä teki sen; ei ollutkaan ylipitkä vitsi, vaan muuttui traagiseksi kasvukertomukseksi juuri oikealla hetkellä. Lämminhenkinen pilkka napsahtelee hämmästyttävän hyvin maaliinsa: 70-luku oli hienoa aikaa :).
Liisa
Sep 01, 2011 rated it really liked it
Martti Huttunen on fanaattinen Suomen kestävyysjuoksun puolestapuhuja, jonka mukaan "juoksutrikoot tekevät naisen". Näin ollen hän alkaa valmentaa tyttärestään huippujuoksijaa eikä treeniohjelmassa armoa anneta. Hurttia huumoria pursuava kirja, jossa tapahtumat vain kärjistyvät ja kärjistyvät.
Janne
Aug 06, 2011 rated it liked it
Ihan viihdyttävä ja sujuvasti etenevä. Myös ammattimaiseen juoksemiseen liittyvä taustatyö on perusteellisesti tehty. Nousiainen menee kuitenkin niin tässä kuin Vadelmavenepakolaisessakin niin syvälle maanis-depressiivisen päähenkilön ajatuksiin, että lukiessa alkaa ahdistaa.
Arte
Feb 02, 2011 rated it it was amazing
Pitkä arvostelu täällä. IHANA KIRJA.
Miia
Dec 10, 2013 rated it liked it
Shelves: fiction, authors-fi
Ahdistava tarina!
Jenni Riihimäki
Apr 06, 2015 rated it really liked it
Mielestäni paras Nousiaisen kirjoista. Hauska ja samalla ärsyttävä.
Henrik Enqvist
Surullinen satiiri

Suvi
Nov 11, 2014 rated it it was amazing
Veti mukaansa heti ensimmäisiltä sivuilta lähtien. Lopussa piti suorastaan juosta kirja loppuun, kun ei malttanut lopettaa, suosittelen :)
Jari Peteri
Nov 05, 2011 rated it it was amazing
Uskomattoman hyvä! Kaunis ja liikuttava!
Jussi
Feb 23, 2013 rated it it was amazing
Tätä lukiessa tuli naurettua ääneen.
Marja
Mar 06, 2012 rated it really liked it
Huh, järkyttävän hauska ja kamala samalla kertaa. Mukana tuli vasinainen rautaisannos suomalaisen kestävyysjuoksun historiaa. Tragikoominen.
Anne
Jul 30, 2011 added it
Samalla viihdyttavalla tasolla kuin Vadelmavenepakolainen. Ja valitettavasti tunnen useammankin tallaisen "Martin", ei ole (viela) sukupuuttoon kuollutta sakkia...
ButtesChaumont
Jul 28, 2014 marked it as to-be-read_my_bookcrossing  ·  review of another edition
Rekisteröin kirjan BookCrossing.com-sivustolla!
http://www.BookCrossing.com/journal/12809239
Mariak
rated it really liked it
Feb 11, 2014
Anna Kallunki
rated it liked it
Apr 02, 2013
Tanja
rated it liked it
Feb 03, 2012
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Missä kuljimme kerran
 • Kerjäläinen ja jänis
 • Nenäpäivä
 • Neljäntienristeys
 • Raja
 • Paljain jaloin
 • Anna minun rakastaa enemmän
 • He eivät tiedä mitä tekevät
 • Liha tottelee kuria
 • Ihmisen osa
 • Parvekejumalat
 • Tove Jansson: Tee työtä ja rakasta
 • Yösyöttö (Antti ja Paavo Pasanen #1)
 • Jää
 • 27 eli kuolema tekee taiteilijan
 • Juhannusvieras
 • Layla
 • Taivaslaulu

Share This Book

No trivia or quizzes yet. Add some now »