Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Älä käy yöhön yksin” as Want to Read:
Älä käy yöhön yksin
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Älä käy yöhön yksin

3.69  ·  Rating details ·  491 Ratings  ·  21 Reviews
Jouni Manner ja Ariel Wahl tutustuivat toisiinsa teineinä Kallion kaduilla 1960-luvun alussa. Röyhkeä Jouni hallitsee kulmien kuviot ja ottaa epävarman Arielin suojelukseensa. Pian mukaan tulee Arielin omapäinen ja kaunis pikkuserkku Adriana. Kevätkesällä 1966 Sonovox julkaisee "Joni, Ariel & Adrianan" singlen Älä käy yöhön yksin. Jatkoa ei koskaan tule, folkrock-kokoo ...more
Hardcover, 604 pages
Published 2009 by Otava
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Älä käy yöhön yksin, please sign up.

Be the first to ask a question about Älä käy yöhön yksin

Community Reviews

(showing 1-30)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Marie Eriksson
Apr 15, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Besöket i Helsingfors ger boken en extra dimension. Utspelar sig från 1964 till nutid, så mycket jag känner igen mig i. Snygga kopplingar till Där vi en gång gått.
Tanja Berg
Abandoned at page 258. I did pick up again after a two month hiatus, but a few pages later a new voice entered the book. I feel completely disoriented and won't bother to read the rest.

The story is that of three Helsinki grown youths who have a single half-assed hit in the early 60's. One of them succeeds at everything he attempts and starts a political career. The other two drift into darkness. Unless you're a huge fan of the city of Helsinki, this isn't interesting at all. It could have been,
...more
Nora Miriam
Mar 15, 2017 rated it it was amazing
Kukaan ei kirjoita musiikista, Helsingistä ja ihmisistä - ja ennen kaikkea kaikista näistä yhdessä - kuin Kjell Westö. Aivan timanttia, suosittelen kaikille!
Alma Jylhä
Dec 30, 2013 rated it liked it
Harmaa kalvo teki tuhojaan jo toista vuotta, se olin kuin ohut mutta läpitunkematon kelmu Adrianan ja todellisuuden välillä. Niin, minkä "todellisuuden?" Oliko sellaista edes olemassa? - - Adrianan tulkinnathan olivat aina tuon läpitunkemattoman Harmauden kyllästämiä, eikä mikään tuntunut enää missään. Kaikki oli laimeaa, jopa pahoinvointi oli nykyään laadultaan laimeampaa kuin ennen, joskus se toki jomotti hänen sisimmässään, ja joskus häneen iski lamaannuttava ja kaiken nielevä heikotus. Tuo h ...more
Buchdoktor
Jun 07, 2014 rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: finnland
Jouni, Ariel und Adriana gründen im Finnland der 60er ein Gesangstrio. Einer ihrer Liedtexte liefert Westö den Romantitel. Der Blick zurück in die Familie von Jouni und seinem Bruder Oskar ins Jahr 1945 zeigt eine Bevölkerung, die wirtschaftlich und psychisch noch unter den Folgen des Zweiten Weltkrieges zu leiden hat. Wegen der Vertreibung der finnischen Bevölkerung aus Karelien herrscht Wohnungsmangel; Männer wie Jounis Vater Sulo ertränken ihre Kriegserlebnisse im Alkohol. Kinder dieser trink ...more
Susa
Dec 23, 2011 rated it liked it
Shelves: 2012
Vähän enemmän kronikka kuin romaani. Jäi pintapuoliseksi mutta ei ihmekään, Älä käy yöhön yksin käsittelee sen verran pitkää ajanjaksoa, ettei kuudellasadalla sivullakaan pysty kattamaan kaikkia tapahtumia täydellisesti. Pidin pienestä viittauksesta Leijoihin Helsingin yllä, mutta Leijoista pidin romaanina paljon tätä enemmän. Siinä oli aitoutta, kosketuspintaa, samaistuttavia tapahtumia. Älä käy yöhön yksin oli muistelmateos Frank Lomanin silmin.

Vaikka tarina ei iskenyt niin paljon kuin olisin
...more
Ronkeli
Oct 15, 2015 rated it liked it
Kirja tuntui jotenkin polkevan paikallaan. Siinä on ehkä enemmän kysymys tunnelmista kuin tapahtumista, ja huomaan mieluummin lukevani tarinaa kuin tunnelmointia. Myös paikkakuntalaisille avautuva Helsinki-lisä jäi itäsuomalaiselta lukijalta puuttumaan, se olisi ehkä tuonut uuden tason elämykseen.

Olen lukenut Westön Helsinki-kirjoja väärässä järjestyksessä: ensin Missä kerran kuljimme, sitten Älä käy yöhön yksin. Tällä tavalla olen evännyt itseltäni myös toisen bonuksen, aiemmista kirjoista tutu
...more
Sanna
Aug 26, 2011 rated it liked it
Erinomaisen sujuvaa kerrontaa ja rakkaudentunnustus Helsingille jälleen kerran. Westö on mahdollisesti paras elävä suomalainen nykykirjailija. Tarina virtaa eivätkä edes aikahypyt onnistu sitä pilaamaan. Selkeä punainen lanka jää kylläkin puuttumaan, 'sukuolevemme uni' ei minusta ole ihan riittävä termi ja epämääräinen maailmantuska yksilön ahdistuksilla ja traumoilla höystettynä on liian vaikeaselkoista. Mutta ihan kelpo kirja kyllä.
Pilvi
Aug 16, 2014 rated it did not like it
Huh-huh, olipahan pitkäpiimäinen kirja! 9 kuukautta kesti saada tämä loppuun. Kirjaa lukiessa ei oikein selvinnyt, mikä koko tarinan tarkoitus on ja vaikka se selvisikin kirjan loppumetreillä, ei se oikeastaan kuitenkaan tehnyt koko edeltävän yli 400 sivun lukemisesta vaivan väärtiä. Jotenkin kaipaan its esitä, että ymmärtäisin kirjan alussa jo hiukan, mistä se kertoo. Sinänsä tarina oli ihan kekseliäs, mutta liiallisella... No, liiallisella kirjoittamisella se oli saatu pilattua.
Heidi
Jun 20, 2012 rated it liked it
Kirja ystävyydestä, ihmisten kasvamisesta ja musiikista. Kirja alkaa hienosti, mutta puolessa välissä tuntuu, että tarinan olisi jo voinut lopettaa. Ihan kuin Westö olisi rakastunut kertojaansa niin paljon, että hänet on pakko tuoda 2000-luvulle, vaikka mitään kerrottavaa ei oikeastaan enää ole. Harmi, koska kolmen nuoren ystävyys ja heidän teidensä eroaminen olisi riittänyt jo kirjaksi. Kaikesta ei tarvitse tehdä järkälemäistä sukupolvia ylittävää eeposta.
Riina
Jul 08, 2012 rated it really liked it
Järeä westömäinen perheiden ja sukujen tarina. Tykkäsin muuttuvan Helsingin kuvauksesta. Westö kuljettaa päähenkilöitä taitavasti todellisessa maailmassa, historian melskeissä. Erityisen kiinnostavaa oli 1950-1980 -välinen aika. Kuvaus tuntuu välillä niin todelliselta, että väkisinkin miettii, mikä kaupunginosa on Männistö ja onko bussi numero 49 oikeasti ollut olemassa. Hauskaa oli löytää myös viittauksia Westön aikaisempien kirjojen henkilöihin.
Laura
May 03, 2011 rated it really liked it
Shelves: finnish
Arielin touhuja seuraillessani olin jo luopua toivosta ja kirja jäi moneksi päiväksi pöydälle, mutta sitten kahlasin hieman eteenpäin, ja muutaman vanhan tutun hahmon ja uuden sukupolven putkahdettua kuvioihin jäinkin sitten todelliseen koukkuun. Ei se tarina tai henkilöt mutta se kirjoitustapa. Tunnen nostalgiaa ajasta jolloin en ollut syntynytkään.
Illusia
Jan 14, 2015 rated it it was amazing
Shelves: favorites
Tämä oli alkuun tylsää luettavaa, mutta kun jaksoi jatkaa, niin se palkittiin. Paras Westön kirja, vaikka Leijat tuleekin hyvänä kakkosena. Rakastuin tähän niin paljon, että tämä nousi heti ensilukemisella lempikirjakseni ja lempparina on pysynytkin jo vuosia. Jokin tässä vaan viehättää, tunnelmaan jää kiinni vielä päiviksi kirjan sulkemisen jälkeen.
Alex
Oct 08, 2016 rated it it was amazing  ·  review of another edition
This book is so nice, you want to read it again and again. A lot of intertwinned lifestories, a lot of good music. Along the book, I started hearing again to Led Zep, Pink Floyd, Jimi Hendrix. And also, i found out a lot about Finnland.
Sirkkis
Dec 09, 2015 rated it liked it
Westö kirjoittaa sujuvaa tekstiä, mutta sitä on ajoittain liikaa. Hänen tarinoissaan on yllättävä käänne. Kirjan aikakausi on sitä, mitä olen itsekin elänyt - siis tuttua. Simon & Garfunkel olivat nuoruuteni idoleja.
Cecilia
Jul 13, 2015 rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: 2015
Kjell Westö, du skuffer meg.
Essi
Jun 09, 2016 rated it it was ok
Shelves: read-2016
Kirjailijalle tiedoksi, että kappalejaot helpottavat huomattavasti lukukokemusta, sen sijaan että asiaa on monta sivua putkeen.
Raimo
Apr 20, 2014 rated it really liked it
Hyvä aihe ja taitava kerronta.
Matti Kari
Aug 01, 2013 rated it it was amazing
Ei ihan yhtä hyvä kuin Leijat..., mutta nautinto silti.
Patrik
Dec 30, 2014 rated it really liked it
Erinomainen teos, vaikka perinteisesti en ole tällaisesta fiktiotyypistä innostunut. Pitää tutustua muihinkin kirjailijan teoksiin.
Niina
rated it liked it
Mar 31, 2012
Anna
rated it really liked it
Nov 30, 2012
Laura
rated it it was ok
Sep 30, 2015
Elvira Ehnström
rated it liked it
Dec 16, 2016
Iira
rated it really liked it
Jul 05, 2011
Pepita
rated it it was amazing
Aug 21, 2011
Christopher
rated it it was amazing
Oct 29, 2015
Sanja Halmetoja
rated it really liked it
Jun 14, 2014
Sanna Vallinen
rated it really liked it
Sep 06, 2014
Kaisa
rated it really liked it
Apr 08, 2017
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
 • Metsäjätti
 • Jää
 • Koiramäen talossa (Koiramäki, #1)
 • Hetken hohtava valo
 • Raja
 • Tummempaa tuolla puolen
 • Sinun lapsesi eivät ole sinun
 • Hytti nro 6
 • Punainen erokirja
 • Neljäntienristeys
 • Täällä Pohjantähden alla 1–3
 • Juoksuhaudantie
 • Sudenmorsian
 • Stalinin lehmät
 • Hurskas kurjuus
 • Layla
 • Huojuva talo
 • Parvekejumalat
547406
Kjell Westö is a Finnish author and journalist. Westö writes in Swedish.

In 2006, Westö won the prestigious Finlandia Prize for his novel Där vi en gång gått . He has been long-listed for the 2007 International IMPAC Dublin Literary Award.
More about Kjell Westö...
“Herrajumala. Tätä ei ole olemassa. Tätä tunnetta ei ole olemassa."
Ja minä: "Mutta mehän tunnetaan se."

Kävellessäni seuraavana aamupäivänä pitkin Liisankatua nostin kaulaliinan kasvojen suojaksi jäätävää tuulta vastaan ja tiesin, ensimmäistä kertaa ymmärin, ja uskalsin myös sanoa sen:
En koskaan saisi häntä.
Rakastaisin häntä aina.”
2 likes
“Varje människa är en mirakel.” 0 likes
More quotes…