Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Sanggar Kenangan” as Want to Read:
Sanggar Kenangan
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Sanggar Kenangan

2.5  ·  Rating details ·  14 Ratings  ·  3 Reviews
Mei Ruohong, seorang pelukis eksentrik, dan Tu Chienchien, putri seorang saudagar kaya, saling mencintai. Tetapi Ruohong tidak berani menyatakan cintanya kepada Chienchien karena merasa rendah diri. Sementara itu, Chienchien mengira Ruohong mencintai Tzehsuan, teman mereka yang memang menaruh hati pada Ruohong.

Bagaimana akhir kemelut ini terpecahkan? Bagaimana pula Chiench
...more
Paperback, 307 pages
Published 1996 by Gramedia Pustaka Utama
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Sanggar Kenangan, please sign up.

Be the first to ask a question about Sanggar Kenangan

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

(showing 1-44)
Rating details
Sort: Default
|
Filter
Anne Freya
Feb 28, 2015 rated it did not like it
Shelves: novel
Inilah karya Chiung Yao yang paling tdk kusukai dari semua karyanya. Memang ada bbrp karyanya yg tdk kusuka krn terlalu tragis. Tapi, yang ini? Bah, kalo dibilang character development sih bagus sekali ya. Dari yg sifatnya positif jadi negatif menjelang ending-nya, total. Parahnya lagi, ini kan ada filmnya juga, dan yg jadi aktor dan aktrisnya juga yg jadi pasangan di Putri Bunga Meihua/Persik itu. Jadinya tuh image-nya si cowok dan cewek jadi rusak gitu di mata penonton. Kenapa begitu? Yg cowok ...more
Doofenshmirtz
Jul 17, 2009 rated it liked it
Shelves: fiction, indo
Lagi-lagi tokoh utamanya seorang gadis berusia 19 tahun yang melakukan tindakan yang bodoh demi cinta. Chienchien, setelah gagal menaklukkan Ruohung yang memang tak pernah menjalin asmara dengan satu gadis, menato nama sang pemuda di dadanya. Tato itu kemudian diperlihatkan ke Ruohung, yang tak tega menolak Chienchien setelah apa yang diperbuat. Dari situ hubungan mereka pun dimulai.

Ada dua hal yang benar-benar problematik dengan cerita Chiung Yao kali ini. Pertama-tama, asal-usul kisah cinta to
...more
Abida
Sep 30, 2013 rated it it was ok
Shelves: drama-fiction
Diantara semua buku Chiung Yao yang pernah kubaca, ini yang aku paling nggak suka. Cinta yang nggak masuk akal, tapi akhirnya menang juga hanya gara-gara kuatnya "perasaan" kedua belah pihak. Kalau endingnya tragedi (bukan happy), malah bisa lebih kuterima.
Anna
rated it it was ok
Jun 19, 2013
Devita Rahingtyas
rated it liked it
Oct 13, 2015
Aini
rated it really liked it
Jan 23, 2012
Joji Frey
rated it liked it
Mar 24, 2015
Jenny Indarto
rated it it was ok
Nov 02, 2015
Elsa
rated it it was ok
May 25, 2016
Mela Jasmine
rated it did not like it
Mar 11, 2012
Apri
rated it liked it
Apr 16, 2015
Dina
rated it liked it
Mar 18, 2015
Glenn Alexei
rated it liked it
May 13, 2016
Dnizsoft
is currently reading it
Jul 26, 2012
Maria Jenny
marked it as to-read
Aug 29, 2013
Soegeng Prajetno
marked it as to-read
Feb 18, 2014
Nancy Zhang
marked it as to-read
Mar 26, 2014
Abdul
marked it as to-read
Apr 08, 2014
Stevanny
marked it as to-read
Jul 06, 2014
Patricia Sandjaja
marked it as to-read
Sep 05, 2014
An An
marked it as to-read
Oct 28, 2014
Yunieque
marked it as to-read
Mar 03, 2015
Sheenugs
marked it as to-read
Jun 06, 2015
Natha
marked it as to-read
Jul 12, 2015
Aileen
marked it as to-read
Jul 15, 2015
Wanny
marked it as to-read
Sep 04, 2015
Sietha Sumadipraja
marked it as to-read
Mar 20, 2016
Irene
marked it as to-read
Sep 13, 2016
Ivan
marked it as to-read
Sep 10, 2017
Evelyn Krisanty
marked it as to-read
Oct 27, 2017
Grace
marked it as to-read
Mar 18, 2018
Budi
marked it as to-read
Mar 19, 2018
Lusiana Febriani
is currently reading it
Apr 08, 2018
Yuliani Yuliani
marked it as to-read
Jun 01, 2018
Prap Prapty
marked it as to-read
Jul 19, 2018
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »
19 followers
Chiung Yao (simplified Chinese: 琼瑶; traditional Chinese: 瓊瑤; pinyin: Qióngyáo; Wade–Giles: Chiung Yao; born 陳喆 on April 20, 1938 in Sichuan, China) is the penname of a popular Taiwan romance novelist. Many of her works have been made and remade into movies and TV series. Films based on her books have been made in the Republic of China (Taiwan) since the 1970s, and were very popular during their ti ...more