Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Dæmonernes Hvisken (Historien om Mira, #1)” as Want to Read:
Dæmonernes Hvisken (Historien om Mira, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Dæmonernes Hvisken

(Historien om Mira #1)

3.93  ·  Rating details ·  1,171 ratings  ·  29 reviews
Som datter af kongens bibliotekar er Mira født ind i landet Dakjas overklasse. Hendes fars familie hører til den ringeagtede truwastamme, men hendes mors slægt er så meget mere magtfuld. Miras morfar er selveste Stormesteren for Vargasordenen. I mange år har freden hersket, men da den gamle konge dør, vil hans søn gøre op med truwaerne og genrejse landet i tidligere storhe ...more
Paperback, 258 pages
Published 2006 by Høst & Søn
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Dæmonernes Hvisken, please sign up.

Be the first to ask a question about Dæmonernes Hvisken

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.93  · 
Rating details
 ·  1,171 ratings  ·  29 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Dæmonernes Hvisken (Historien om Mira, #1)
Pernille
Sep 02, 2013 rated it it was amazing
Dette er og bliver min yndlings bog! Det er nu 3. Gang jeg læser den og den er ikke blevet dårligere. I gennem årene forstår jeg den blot bedre og bedre!
Sabrina
Jan 04, 2012 rated it really liked it
Denne bog har jeg haft stående i jeg ved ikke hvor lang tid, sammen med de to næste bind i serien. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, jeg ikke har fået læst den.
Jeg blev meget positivt overrasket over den. Ottesens skrivestil er dejlig let og lige ud af landevejen. Jeg elsker vores hovedperson, Mira eller Mirale som er hendes fulde navn, hun er sig selv, og gør hvad hun har lyst til, selvom det måske er forkert. Det giver i hvert fald mig et rigtig godt billede af en femtenårig.
Hele universet den fore
...more
Hege
Apr 27, 2009 rated it it was amazing  ·  review of another edition
I denne første boka blir vi kjent med Mirale, eller Mira som hun blir kalt, og familien hennes. Hun er yngste barn av Inna som er en av de "rene" og Xandru som er truwa. Morens slekt er mektig. Miras morfar er selveste Stormesteren for Vargasordenen. Farens familie tilhører den ringeaktede truwa-stammen. Moren liker ikke truwaenes tradisjoner og det de er, så Mira må snike seg ut for å være sammen med besteforeldrene. Da bestemoren dør velger hun også å brennmerke seg med truwaenes merke bak øre ...more
Alice Kristensen
Jul 20, 2018 rated it really liked it
Glimrende fortælling, om en piges eventyr/nødvendige rejse, og valget mellem flere sider af sig selv. Det er også en bog der er med til at vise mennesket mange facettede karakterer, da der mange personer der er velbeskrevet, men med forskellige ideologier, overbevisninger og udgaver af sandheden.

Jeg læste bogen første gang i 7 klasse. og så igen da jeg blev nogle år ældre, her begyndte det at blive tydeligt hvor inspirationen til truwa forfølgelserne er hentet fra. Det står dog endnub tydligere
...more
Estelle
Jul 17, 2019 rated it really liked it
Som YA-leser er denne serien helt FANTASTISK, med utallige gode refleksjoner.

Fantasien skiller den litt ut, men historien er i seg selv en historie om andre verdenskrig: jødene (Miras folk) må renses vekk. Den klassiske kampen mellom godt og ondt utspiller seg over hele serien, men det handler mest om å være en kritisk leser.

Disse bøkene burde ABSOLUTT finnes på flere språk enn skandinaviske.
Mille Christensen
Apr 01, 2019 rated it really liked it
I have read through this series 2 times, something i rarely Do, i love this book. I first read it in my early teenage-years, but i have recently re-read it, and i Think it’s still a great book.
Would recommend to The age 12+
Frederikke Lindum
Apr 11, 2020 rated it it was amazing
Barndom i en bog
Janni "Gulde"
Sep 03, 2010 added it
Shelves: 2010, 2013
Bogen sådan set fint velskrevet - i hvert fald i forhold til den bog jeg sidst læste (Taya af Lasse Bak Sørensen) samt den sidste bog jeg læste af Josefine Ottesen, der i høj grad skuffede mig, men det ligeså meget i forhold til opfindsomhed - Isblomsten virkede som en ren fanfiction til H. C. Andersens Snedronningen - men det var nu ikke den fortælling jeg skulle kommentere. Historien om Mira er meget medrivende, selvom jeg synes fortællingen er langsom i optrækket - i hvert fald i forhold til ...more
Cecillie
Feb 07, 2013 rated it really liked it
Shelves: my-childhood
Den sidste gang jeg læste denne serie, var da jeg var omkring 12 år. På det tidspunkt var jeg også så uheldig at miste bog 2 i serien, så jeg har ikke rørt bøgerne siden da. Men jeg har endeligt snøvlet mig sammen til at få fat i en ny kopi, og i den anledning skal jeg selvfølgelig også læse alle bøgerne igen.

Det er rart at vende tilbage til en bog, som jeg kan huske bragte mig en masse glæde, da jeg først læste den. Det er spændende at se, hvordan den ældes. Jeg var et overrasket over Miras ald
...more
Charlie
Jeg læste nok hele serien da jeg var barn, og blev meget opstemt over at genlæse den i min voksne alder, men endte desværre med at blive meget skuffet.

Jeg huskede en fantastisk historie om en pige, der imod alle odds tog ud og lærte sit folks skikke og blev en mesterful væbner, samtidig med hun gennemgik forfærdelige skæbner med både sin familie og sit folk og alene. Tag ikke fejl, det var den historie jeg fik, og den havde stadig alle de elementer jeg holdt så meget af. Mit eneste problem stod
...more
Sofie
Jan 20, 2013 rated it really liked it
I like this series - the second book more than the two others, but it had a great development of Mira. This book was a good first to the series and had what you'd expect; a naive protagonist with room for development who is catching a glimpse of bigger things in the world and an evil development of the state of the kingdom in the background.

One of the reasons I often love Ottesen's books is that she lets her main heroines be flawed - Mira borders on directly unlikable in the beginning - and lets
...more
Elisa Onat
Aug 15, 2013 rated it it was amazing
Er vildt fasineret af denne verden!
Elsker denne serie, og det foregående univers.
Det er VILDT mange forskellige personer med i historien, hvilket gøre det udfordrende, selv i det at selve sproget er let læseligt..
Der er mange perspektiver at forholde sig til, hvilket giver et mere unikt univers!
Jeg var overresket imponeret af disse bøger. Der sker hele tiden noget nyt, spændingen stiger selv når man tror den ikke kan stige længere!
Læste den for første gang da jeg var 10 år, idet det var den fø
...more
Anne H. Bakke
Nov 30, 2012 rated it it was amazing
Som YA-leser er denne serien helt FANTASTISK, med utallige gode refleksjoner.

Fantasien skiller den litt ut, men historien er i seg selv en historie om andre verdenskrig: jødene (Miras folk) må renses vekk. Den klassiske kampen mellom godt og ondt utspiller seg over hele serien, men det handler mest om å være en kritisk leser.

Disse bøkene burde ABSOLUTT finnes på flere språk enn skandinaviske.
Denlillebogblog
Sep 30, 2013 rated it liked it
Positive: Well written, the world is intriguing and fascinating and you really want to know more about the conflicts and the drama in the book.

Negative: The main character is too selfish, narcissistic and complains all the time. If I should name the three most annoying characters in books I've read she would definately be one of them. I really don't like her.
Trine
Apr 09, 2016 rated it really liked it
Historien om Mira viste sig at være mere fængslende end jeg havde ventet. Selv om det tydeligt er en ungdomsbog - og heltinden er lige så selvoptaget og selvrådig som de fleste andre teenagere - formår forfatteren også at holde ældre læsere fangne.
Anna
For dansk anmeldelse, følg link http://happenstancie.blogspot.dk/2010... ...more
Ida Skovhus
Feb 02, 2011 rated it really liked it
Virkelig god bog, med et virkeligt godt plot!
James
May 22, 2012 rated it liked it
So so. Udemærket når der sker noget.
Astrid
Aug 15, 2015 rated it it was amazing
Jeg har ikke læst disse bøger siden jeg var meget ung. De fangede mig utrolig som barn, og derfor får de stadig fem stjerner. Trods at de er meget unge og simple.
Hesti Pesti Laks
Jun 14, 2013 rated it really liked it
Den er rigtig god, spændende og speciel. Universet er rigtig godt, og forfatteren skriver godt. Den er nok mest til unge piger.
Pia
Jul 04, 2012 rated it it was amazing
Shelves: back-in-time, magic
Follow Mira on her magical journey int this amazing masterpiece of a book. Feel the excitement and the anticipation build up inside you while your reading. This book is a must read.
Astrid
Kom ikke igennem den da jeg prøvede at genlæse den..
Vilde
Oct 19, 2013 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: owned
3.5
Katrine Møller
Jun 12, 2010 rated it really liked it
Shelves: my-bookcase
This is probably the 7th time I’m reading the story about Mira.
Sidsel Pedersen
Love the mood in these books.
Iris Jensen
Dec 26, 2014 rated it liked it
Den er stadig rigtig god, glæder mig til at læse de andre to igen.
Lily
Apr 13, 2013 rated it it was amazing
I loved the serie!
Marianne
Dec 13, 2016 rated it really liked it
Shelves: danish
Synes dette er en god bog, Mira er sjov og læse om og hvordan hendes rejse begynder
Jasmin Johansen
Oct 06, 2016 rated it it was amazing
Shelves: owned-books, 5-stars
This is one of my favorite Danish book ever. Or actually all books. It's sadly now translated, but if you are Danish, you should definitely read it. <3 ...more
Anna
rated it really liked it
Nov 22, 2012
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • The Shamer's Daughter (The Shamer Chronicles, #1)
 • Ildprøven (Vildheks, #1)
 • The Devil's Apprentice (The Great Devil War, #1)
 • The Brothers Lionheart
 • Sølvhesten (Katriona-serien, #1)
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken, #1)
 • The Shamer's War (The Shamer Chronicles, #4)
 • In the Hand of the Goddess (Song of the Lioness, #2)
 • Vildheks - første samling (Vildheks, #1-3)
 • The Shamer's Signet (The Shamer Chronicles, #2)
 • The Serpent Gift (The Shamer Chronicles, #3)
 • Witch's Sister (Witch Saga, #1)
 • Ravnenes hvisken (Ravnenes hvisken #3)
 • Erik Menneskesøn (Erik Menneskesøn #1)
 • Dealing with Dragons (Enchanted Forest Chronicles, #1)
 • Hodja fra Pjort
 • Kampen om sværdet (Erik Menneskesøn #2)
 • Soulmate: A Novel of Eternal Love
See similar books…
124 followers
Josefine Ottesen is one of Denmark’s most popular authors of books for children and young people, in terms of both enjoyment and sales.
During the last 25 years, Josefine’s authorship has, on several occasions, set the agenda on the Danish children’s book scene. The many national awards and international nominations she has received, covering several different works, testify to her broad appeal an
...more

Other books in the series

Historien om Mira (3 books)
 • Dronningens Tåre (Historien om Mira, #2)
 • Krystalhjertet (Historien om Mira, #3)

Related Articles

Fresh off the success of her World Fantasy Award–winning novel Witchmark comes a standalone romantic fantasy from author C.L. Polk. In The...
35 likes · 2 comments