Jump to ratings and reviews
Rate this book

Jää

Rate this book
Tampereella Hervannan lähiössä asuva Tiitu Takalo (s. 1976) on yksi ikäpolvensa taitavimmista ja persoonallisimmista sarjakuvantekijöistä.

Uusi albumi sisältää toistakymmentä novellimittaista sarjaa, joiden aiheet Tiitu on löytänyt omasta elämästään ja lähiympäristöstään. Kuvaamataidosta yhdeksän kertoo isästä, jolle mikään ei riitä. Suomen suurin lähiö paljastaa, kuinka ennakkoluuloisesti Pispalan hipit suhtautuvat Hervantaan. Ei tarvitse sietää pistää rähinäksi tasa-arvon puolesta. Nimitarinassa päähenkilö kieltäytyy jäämästä ja lähtee etsimään kauneutta Pyhäjärven jäältä.

62 pages, Paperback

First published January 1, 2008

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Tiitu Takalo

26 books29 followers

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
20 (15%)
4 stars
61 (46%)
3 stars
44 (33%)
2 stars
7 (5%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 10 of 10 reviews
Profile Image for Mintti.
1,134 reviews17 followers
January 22, 2018
Taas hieno sarjakuva Takalolta! Fanitan kyllä hänen tyyliään tosi paljon! Tässä keskipisteenä jää, tai jää luokseni jää :) Jää on hyvä sana ja hyvä olotila, sekä olomuoto. Kaunista jälkeä.
Profile Image for Spidermonkey.
518 reviews11 followers
January 8, 2020
En keksi tästä oikeastaan mitään valitettavaa, joten siksi tämä saa täydet 5 tähteä. Kivoja ja mielenkiintoisia lyhyitä sarjakuvia, jotka kaikessa lyhyydessään kuitenkin puhuttelivat ja herättivät ajatuksia. Piirrostyyli oli kaunista ja taidokasta. Oi että, ihanaa, kun Suomestakin löytyy tällaisia lahjakkaita taiteilijoita, tykkäsin kovasti! Aion ehdottomasti lukea Takalolta jotain muutakin ja luultavasti pian.
Profile Image for Celestine.
526 reviews7 followers
December 31, 2021
Tunnelmapalasia, fiiliksestä ja miljööstä toiseen. Toiset olivat onnistuneempia kuin toiset, mutta tykkään Takalon tyylistä aivan kaikissa. Parhaita tarinoita olivat Suomen suurin lähiö, Kuvaamataidosta yhdeksän, Jää, Ei tarvitse sietää, Tietokilpailu Jäämerellä, Tositarkoituksella, Tarranauha ja Prinsessa.
Profile Image for Uuttu.
462 reviews5 followers
December 23, 2020
Todella kaunis pieni novellikokoelma. Jos pitää Takalon muista teoksista, pitää varmasti tästäkin. Tarinoiden laatu on hyvää ja tasaista, mutta osa vaatisi vahvempaa samaistumista, että ne tuntuisivat "omilta". Muutama tuntuu tässä vaiheessa jo hieman vanhentuneilta.
Profile Image for Noora Karoliina.
101 reviews11 followers
July 13, 2020
Tässä kokoelmassa oli pari samaistuttavaa ja kivaa tarinaa, mutta monet muut olivat jotenkin kehnosti vanhentuneita ja ehkä vähän liian arkisia ollakseen merkityksellisen tai kiinnostavan tuntuisia.
114 reviews
Read
September 14, 2020
Ihana pieni teos, lyhyitä tarinoita, kuin lauluja. Tykkäsin eniten lopun Prinsessa-nimisestä sarjakuvasta. Siinä oli jotenkin kauheasti tunnetta.
Profile Image for Heidi.
857 reviews66 followers
December 19, 2020
Yhteiskunnallisia sarjakuvanovelleja naisasiapainotuksella. Ajanhammas on syönyt teemoja harmillisen vähän.
Profile Image for Katri.
754 reviews85 followers
July 12, 2015
Pidin tästäkin. Koskettavia pieniä tarinoita. Piirrustusjälki mukavan simppeliä ja hyvää.
Displaying 1 - 10 of 10 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.