Jump to ratings and reviews
Rate this book

Fractie van een pixel

Rate this book
Terwijl we hier op aarde bezig zijn met politiek, klimaat en een wereldwijde pandemie, pruttelt, kookt, straalt en dampt de kosmos vrolijk verder. Week na week, jaar na jaar, toont het universum zich een schier onuitputtelijke bron van nieuws.
Tegelijk heeft het begrip ‘ruimtenieuws’ iets smakelijk tegenstrijdigs. Van ontploffende sterren en botsende sterrenstelsels, tot extreme werelden en zwarte gaten die alles verzwelgen: al het licht uit de kosmos dat hier op telescopen valt is soms wel miljarden jaren onderweg. Dat betekent dat je ook miljarden jaren het verleden in kijkt. Dergelijke tijdschalen zijn zó ver verwijderd van ons dagelijks ritme – werken, voor kinderen zorgen, boodschappen doen – dat je er fijn bij weg kunt dromen. Turen naar het heelal helpt ons alles in perspectief te plaatsen. Wat wij hier meemaken, van ellende tot geluk, is op kosmische schaal immers bijzonder relatief. Het maakt van de kosmos het ideale tegengif voor het heftige nu.
George van Hal is opgeleid als sterrenkundige en is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant. Hij spreekt regelmatig bij publiekslezingen en op de radio over het heelal. Eerder schreef hij onder meer Elastisch universum en Robots, aliens en popcorn. In dit nieuwste boek bundelt hij zijn beste ruimteverhalen van de afgelopen jaren.

200 pages, Paperback

Published August 26, 2021

Loading interface...
Loading interface...

About the author

George van Hal

9 books13 followers
George van Hal (1980) is sterrenkundige, sciencefictionfan en wetenschapsredacteur
bij de Volkskrant. Hij spreekt regelmatig op radio, televisie en in publiekslezingen over wetenschap.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
3 (25%)
4 stars
5 (41%)
3 stars
2 (16%)
2 stars
2 (16%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 2 of 2 reviews
Profile Image for Jasper VDS.
24 reviews1 follower
January 11, 2023
Interessante inhoud, vlot uitgelegd. Jammer genoeg leek het meer dan eens dat ik een langgerekt krantenartikel aan het lezen was.
Displaying 1 - 2 of 2 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.