Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Terima Kasih Cinta” as Want to Read:
Terima Kasih Cinta
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Terima Kasih Cinta

by
really liked it 4.00  ·  Rating details ·  7 ratings  ·  5 reviews
Move on. Dua kata ringkas yang tak mudah untuk dilaksanakan. Kalaulah semudah berkata-kata untuk membuang nama si dia yang sudah terukir di hati, Tak perlu Dhia tunggu selama ini untuk menerima orang baru dalam hidupnya.
***
“Konon je kau ni kan? Kalau betul-betul nak move on, apa kata kau terima je si Rafiq tu? Bukan setakat move on, dapat suami terus!”-Nadhrah

Sangka Dhia
...more
Paperback, 301 pages
Published November 2020
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Terima Kasih Cinta, please sign up.

Be the first to ask a question about Terima Kasih Cinta

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-7
really liked it Average rating 4.00  · 
Rating details
 ·  7 ratings  ·  5 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Terima Kasih Cinta
Watie Shaari
Naskhah pertama yang aku baca drpd penulis. Terima kasih @kakaksscribble untuk buku ini
.

Terima Kasih Cinta berkisarkan kisah cinta tak kesampaian antara Eijaz dan Dhia pada awalnya. Masing2 tidak meluahkan perasaan hinggakan cinta mereka tinggal sejarah. Lalu Eijaz menikahi Jannah, sahabat baik Dhia sendiri. Dhia? Cuba untuk move on, namun masih dibayangi Eijaz hingga kini. Kemunculan Rafiq juga tak mampu mengubah diri Dhia. Dhia tak mampu untuk menerima cinta Rafiq
.

Kepulangan Eijaz ke Malaysia
...more
SS
Jan 17, 2021 rated it really liked it
Aku suka dengan tema "move on" yang cuba dihighlightkan oleh penulis dalam TKC ini. Betapa susahnya ya bila kita nak move on dari sesuatu perkara yang kita suka ataupun duka. Tak kira perempuan atau lelaki, kedua dua jantina ini akan menghadapi isu move on ini.

TKC secara ringkasnya mengisahkan tentang Dhia yang cuba menyelesaikan perkara yang baginya cukup susah untuk dia ungkapkan. Kehadiran Rafiq disisinya tidak juga dapat membuka hatinya untuk menyukai Rafiq walaupun Rafiq itu baik orangnya.
...more
W. N. Izzaty
Jan 02, 2021 rated it really liked it
*ni ialah pembacaan pada 2020. tapi disebabkan mood menulis yang hilang, so sekarang baru muncul post ni*
.

[BOOK 93]

Terima Kasih Cinta by Moon Leeya Zafrina.
.

Terima kasih Scribble Media untuk buku ini.
.

Buku ni pun sweet and simple je.
.

Cerita tentang Dhiya yang cuba untuk move on dan melupakan cinta pertamanya, Eijaz yang telah pun berkahwin dengan kawannya, Jannah. Pada masa yang sama, Dhiya cuba untuk paksa hatinya menerima Rafiq, tapi tak boleh sebab hanya Eijaz yang memenuhi seluruh ruang hat
...more
Ogy Yusof
Dec 31, 2020 rated it really liked it
terima kasih penulis Moon Leeya Zafrina untuk dua kisah yang sangat menarik hati ini.

terima kasih cinta. dhia aisyah. dia baik. sentiasa sudi berkorban untuk orang lain. hingga dia hilang rasa terhadap cinta. dalam hatinya terpahat satu nama - eijaz.

tapi untuk dia mengaku, memang takkan. kalau tidak, masa kan dia boleh rela hati lepaskan eijaz pada jannah? pula tu walaupun perkara dah lama berlalu, dan bila rafiq mahukan dia, kenapa dia tak boleh nak terima?

bila eijaz kembali semula bersama anak
...more
athirah amri
Jan 08, 2021 rated it really liked it

Permulaan bacaan yang baik untuk 2021 apabila aku membaca Terima Kasih Cinta yang di tulis oleh Moon Leeya Zafira. Penyampaian cerita dan penggunaan bahasa serta dialog yang santai, sesekali menghiburkan, buatkan novel ini sedap untuk dibaca. Boleh dikatakan, jalan ceritanya juga cepat dan diolah kemas.

Pada aku, kisah antara Eijaz dan Dhia ini kisah cinta yang tertangguh. Aku suka dengan plotnya yang tersusun. Permulaan ceritanya terus dipaparkan tentang impian dan cita-cita Dhia yang tidak ber
...more
Izzie
rated it really liked it
Jan 17, 2021
Fatinnur Zahrina
rated it really liked it
Dec 29, 2020
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

  • Bulan Hijau Untuk Ara
  • Kasih Tak Ku Punya
  • Terakhir
  • Malam 1000 Bulan: Kompilasi Cerita-Cerita Manis
  • War of Love
  • Ayla Hannah
  • Psychopath
  • A Deserving Love (SN Writes E-Book Series, #1)
  • Bukan Kitab Rumi 2 : Dapatkan EX Kembali
  • Mantera Papan Puja
  • Dia Muntaqibah Hatiku
  • Bukan Bidadari Syurgamu
  • Puaka Makmal Sains Sekolah
  • Percaya Pada Janji
  • Burgermpak
  • Topeng Berdarah
  • Syarat Yang Ke-3
  • Wira Kera : Legenda Seorang Raja #1
See similar books…

News & Interviews

  Kerine Wint is a software engineering graduate with more love for books than for computers. As an avid reader, writer, and fan of all things...
6 likes · 4 comments