Ο επιθεωρητής Πέτρος Δεμερτζής βρίσκεται στον μόλο της Γλυφάδας μπροστά σε ένα πτώμα καταφαγωμένο από τα ψάρια. Λίγο αργότερα θα τον ειδοποιήσουν για ένα άλλο καμένο πτώμα σ' έναν γκρεμό στον δρόμο προς το Σούνιο. Όταν μαθαίνει ότι και τα δύο πτώματα σχετίζονται με τον υπόκοσμο, ο επιθεωρητής υποθέτει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Όμως τα πράγματα μπλέκονται όταν ο επιθεωρητής δέχεται μια επίσκεψη από τον διεφθαρμένο βουλευτή θείο του, που τον συμβουλεύει να κλείσει την υπόθεση στα γρήγορα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι του "καλού κόσμου" που ενοχλούνται. Ο Δεμερτζής πηγαίνει για έρευνα στη βίλα του πρώτου νεκρού, όπου τον προσεγγίζει μια περίεργη και όμορφη γυναίκα, η τηλεοπτική δημοσιογράφος Ναταλία Μπόροβιτς, λέγοντάς του ότι το θύμα ήταν εραστής της και ότι προτίθεται να τον βοηθήσει με πολύτιμες πληροφορίες, αλλά του ζητάει ανταλλάγματα. Ο Δεμερτζής, θεωρώντας την υπόθεση πολύ σημαντική για την καριέρα του, θα δεχτεί την πρότασή της, μη γνωρίζοντας ότι έτσι ποντάρει σ' ένα αβέβαιο στοίχημα θανάτου. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόνους, ίντριγκες και πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, όπου τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Ένα αστυνομικό που διαδραματίζεται στην Αθήνα της προηγούμενης δεκαετίας και κινείται στους χώρους του οργανωμένου εγκλήματος. Ακολουθεί κλασσικές φόρμες whodunnit και το καταφέρνει καλά αλλά το τέλος ενώ είναι πλήρες και συνεκτικό, δίνεται με τρόπο που προσωπικά δεν με έπεισε ως προς τον ρεαλισμό του. Δείτε λίγο περισσότερα στο Ex Libris.
Είναι ένα από τα καλύτερα στυνομικά μυθιστορήματα που έχω γράψει ποτέ. Περιγράφω τον σκοτεινό κόσμο του παράνομου διαδυκτιακού στοιχήματος και όλα όσα κρύβονται από πίσω. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πρεζάκιδες του τζόγου, απλοί άνθρωποι, ακόμα και αστυνομικοί είναι μπλεγμένοι στα δύχτια του τζόγου. Ό,τι καλύτερο έχω γράψει τα τελευταία χρόνια!
Το βιβλίο είναι γραμμένο με έναν απωθητικό λαϊκίστικο τρόπο όπου όλοι οι άντρες συμπεριφέρονται ως τζάμπα μάγκες που επιδεικνύουν την αγριάδα τους ακόμη και απέναντι σε γυναίκες, οι δε γυναίκες παρουσιάζονται όλες ως χαζοβιόλες με ανύπαρκτες ηθικές αναστολές. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση, η αστυνομική πλοκή είναι εντελώς επιφανειακή με συνεχή επανάληψη των λέξεων "κύκλωμα ναρκωτικών, πορνείας, παιδεραστίας, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, παράνομων στοιχημάτων, οργίων, φοροδιαφυγής" μάλλον για λόγους εντυπωσιασμού του αναγνώστη.