Jump to ratings and reviews
Rate this book

Het geheim van Silicon Valley

Rate this book
Silicon Valley is veel meer dan de thuislocatie van de machtigste bedrijven ter wereld. Het is een bruisende plek waar de constante drang naar innovatie alles bepaalt, groots denken de norm is en startups uitgroeien tot miljardenimperiums. Wat is hier gaande? En wat kun jij leren van de ondernemers uit de Valley?

Veelvoudig ondernemer Wibe Wagemans en techjournalist Eva Schram wonen en werken al jaren in het epicentrum van de hedendaagse innovatie. Samen ontrafelen ze een mysterieuze wereld met eigen wetten en gebruiken. Met inspirerende voorbeelden en praktische tips leggen ze uit hoe de Valley alle concurrentie verslaat en hoe ook jij dat kunt doen.

Het geheim van Silicon Valley is een boek voor ondernemers, managers, creatievelingen en dromers. Een boek voor avonturiers die een ervaren gids zoeken. Een boek voor mensen die vooruit willen.

272 pages, Paperback

Published November 18, 2020

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Wibe Wagemans

3 books1 follower

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
6 (18%)
4 stars
12 (37%)
3 stars
11 (34%)
2 stars
3 (9%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 2 of 2 reviews
Profile Image for Cherisevanegten.
63 reviews2 followers
February 2, 2022
Het begin is een taai deel om door heen te komen, toch ben ik blij dat ik verder ben gaan lezen. Het geeft in mijn optiek vele inzichten over de sfeer die heerst in silicon valley, Stanford University en de daarbij andere betrokkenen communities. Een omgeving waarbij mensen zich verbonden voelen met elkaar, niet schromen om elkaar om hulp te vragen en leren van de ander normaal is.
—Keyonderwerpen:————————————————————-

Netwerken:
Netwerken in Silicon Valley is essentieel. Hierbij nemen de inwoners en werknemers in Silicon Valley allerlei kansen aan om nieuwe netwerken te leggen. Maar ook bestaande netwerken tevreden te houden, door middel van frequente emails, LinkedIn berichten en uitnodigingen.


Stanford University:
In een gedeelte van het boek word Stanford University in het licht gezet. De bijzondere selectie van Stanford University, waarbij er maar 1700 gelukkigen per jaar worden toegelaten. Niet alleen zeer intelligente mensen, maar ook mensen die ieder bijzondere aantoonbare leiderschapskwaliteiten bezit.
Eenmaal toegelaten bevat het programma voor de studenten van de University vele mogelijkheden en programma’s om zich te ontplooien tot waar (tech) ondernemer.
Extra note: de studenten van Stanford krijgen minimaal één keer les met élke student van de Universiteit, om zo hun netwerk te verbreden.

Alumni:
Alumni zijn een geweldige manier om een goed netwerk te hebben. Alumni van dezelfde school of bepaalde werkplek brengen gemeenschap, waardoor vragen om een gunst het minder ongemakkelijk maakt.
Conclusie: netwerken opbouwen door middel van een werkplek, stage en school zijn handige tools voor een standvast netwerk om verder op te bouwen.

Start-ups:
Silicon Valley stimuleert nieuwe bedrijven, door middel van durfkapitaal om zich te ontwikkelen tot de mogelijkheid die zij voor ogen zien. Durfkapitaal is kapitaal dat wordt verleend (soms ook via zogenoemde ‘engelendonaties’ gegeven) aan bedrijven om zich te ontwikkelen.

Mindset:
Waarbij Nederlanders geluk op nummer één zetten en werk op de tweede of misschien derde plek, staat succes, status en prestaties op nummer één in Silicon Valley.
Het snelle schakelen en flexibel zijn is een pré in de werkcultuur in Silicon Valley. Mensen veranderen geregeld na drie à vier jaar van bedrijf, waarbij mensen behouden, maar vooral nieuwe innovaties met nieuw personeel verkrijgen benodigd is.
Concurrentiebeding bestaat niet in Silicon Valley, waardoor het veranderen van bedrijf binnen een aantal jaar vaak voorkomt, waaronder vaak bij start-ups.

This entire review has been hidden because of spoilers.
Profile Image for Kathleen Van Lierop.
242 reviews15 followers
November 23, 2020
De veelbelovende titel "Het Geheim van Silicon Valley", het
voorwoord van Constantijn van Oranje én de mooie
recensies deden me beslissen om het boek te kopen.

Ik vond het wel een beetje grappig dat twee auteurs die schreven
over innovatie nog een 'echt' boek hadden gemaakt ipv een
E-book.

Toch toonde "Het Geheim van Silicon Valley" me nieuwe
inzichten en leerde het me termen waar ik nog nooit van had gehoord
zoals bv het pay it forward principe en veel meer.

Ik bleef echter een klein beetje op m'n honger zitten omdat
het vooral vanuit Nederlands standpunt werd geschreven. Ik had het
boek misschien nog iets internationaler verwacht zeker omdat
Eva Schram ook voor Knack.be werkt.

Twijfel echter niet om het boek "Het Geheim van Silicon Valley"
te kopen. Ik zal het nog vaak vastnemen.

Daarom geef ik dan ook graag een 4 sterren beoordeling op 5.

Lees meer op https://mycrazylifefullwithbooks.blog...
Displaying 1 - 2 of 2 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.