Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Minimalismi” as Want to Read:
Minimalismi
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Minimalismi

by
3.18  ·  Rating details ·  124 ratings  ·  17 reviews
Voiko vähemmän olla oikeasti enemmän?

Kaikilla on kaikkea liikaa. Kaapit täyttyvät tarpeettomasta tavarasta ja seinät kaatuvat päälle. Ruuhkavuodet kylvävät Legoja jalkapohjien alle ja jatkuva kiire kiristää oravanpyörän tahtia. Hankalat ihmissuhteet hiertävät ja epäterveelliset elämäntavat kuormittavat. Ilmastokatastrofi ahdistaa ja kyseenalaistaa jatkuvan kasvun tavoittel
...more
Hardcover, 144 pages
Published January 2021 by Otava
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Minimalismi, please sign up.

Be the first to ask a question about Minimalismi

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.18  · 
Rating details
 ·  124 ratings  ·  17 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Minimalismi
Marko Suomi
Feb 06, 2021 rated it really liked it
Ajatuksia sujuvalla kielellä ja kirkkailla ajatuksilla provosoiva kirja: mikä on elämässä oleellista, mitä kannattaa yleensä omistaa ja miksi, miksi kumppanikin "omistetaan" kulttuurissamme, miten elää arvojen mukaisesti ja muita kiinnostavia kysymyksiä. ...more
Inka
Dec 30, 2020 rated it liked it
Kiva että minimalismista kirjoitetaan suomeksikin. Sisällöllisesti tässä ei kuitenkaan ollut oikein mitään itselleni uutta, paljon viittauksia muihin vastaavista aiheista kirjoittaneisiin, mutta aika vähän kirjoittajan omaa pohdintaa. Pidin erityisesti digitaalisen minimalismin näkökulmasta, ja myös avoimien suhteiden yhdistäminen minimalismiin oli mielenkiintoinen idea sinänsä.
Laura Piiroinen
Jan 05, 2021 rated it liked it
Kuten moni muukin on arviossaan todennut, ei tämä kirja sisältänyt paljonkaan uutta, jos on jollain tapaa tutustunut minimalismiin aiemmin. Tästä huolimatta koen tämän olevan hyvä suomenkielinen perusteos, joka toivottavasti inspiroi asiasta varovasti kiinnostuneita syventymään teemaan paremmin.

Pidin kirjan monipuolisesta tavasta tarkastella minimalismia elämän eri osa-alueiden kautta. Olisin itse jättänyt tavaralistauksen väliin: erityisesti äänikirjaa kuunnellessa se meinasi puuduttaa. Onneksi
...more
Katariina
Feb 06, 2021 rated it really liked it
Tämä oli mielenkiintoinen kirja ja herätti uusia oivalluksia. Itse taidan sortua tavaroiden hankkimisessa siihen ansaan, että tavoittelen niillä yhä sujuvampaa elämää. Kääntöpuolena seuraa sitten se, että mitä enemmän tavaraa on, sitä enemmän ne vievät tilaa ja aikaa.
Pauliina
Dec 08, 2020 rated it liked it
Inspiroidun yksinkertaistamaan, siivoamaan ja järjestelemään aina tällaisia kirjoja lukiessani, ja siksi olin ihan innoissani tästäkin, ainakin suunnilleen puoliväliin asti. Olin lukenut suurimman osan kirjaviitteistä ja blogitkin olivat tuttuja, joten voinen sanoa, ettei sisällössä sinänsä ollut mitään uutta. Kirja olikin pitkälti kirjallisuuskatsaus aihepiiriin muihin julkaisuihin. Jäin kaipaamaan enemmän tarinaa Kunton omasta minimalistimatkasta ja arjen kuvauksesta. Sellaista fiilistelyä iha ...more
Naava Kaiho
Dec 15, 2020 rated it really liked it
Shelves: factual, 2020
Eihän tämä uusia oivalluksia varsinaisesti tuonut, mutta intoa minimoida taasen tätä kertynyttä tavaraa. Mistä sitä aina tulee, vaikka vannoo, että mitään (turhaa) ei osta!? Jaa'a.

Neljä tähteä, koska nautin tavasta jolla kirjoittaja käsitteli omia ns. heikkoja kohtiaan ja omaa elämäänsä. Omat mokat olivat oppimisen keino ja omat ns. heikkoudet osoitus ihmisyydestä. Inhimillisyydestä. Jes.
...more
Johanna
Feb 21, 2021 rated it liked it
(2021)
Pieni, nopeasti luettava kirja minimalismista. Muutaman kivan uuden ajatuksen sain, niin kuin että helposti minimalismi menee oman kodin sisustuksen hiomiseksi, vaikka on syytä olla siihen tyytyväinen, kaikki siellä olevat esineethän on aikanaan halunnut ja saanut, eikä uuden tavaran (jatkuva) haluaminen ja hankkiminen ole ilmastolle eikä omalle hyvinvoinnille hyvästä.

Suurin puute on se, ettei tässä ole yhtään kuvaa. Toiseksi häiritsi se, että lopussa kirja lähti lapasista, ja siinä aletti
...more
Hanna
Mielenkiintoinen ja informatiivinen teos! Sinänsä tämä ei tarjonnut mitään kovinkaan uutta tietoa (minimalismiin jo ennestään perehtyneelle), mutta toimi hyvänä muistutuksena ja antoi ajateltavaa. Kirja sisälsi myös mielenkiintoista nippelitietoa! Varmasti hyvä tietokirja henkilölle, jolle minimalismin käsite on vielä vieras.
Tuula
Dec 02, 2020 rated it really liked it
Kompakti mutta monipuolinen katsaus minimalismiin. Tykkäsin tiiviistä mutta erittäin luettavasta kirjoitustyylistä. Tämä toimisi varmasti oikein hyvin tutustumiskirjana minimalismista kiinnostuneelle, ja tällaiselle aiheesta enemmänkin lukeneelle löytyi uusia jyväsiä pureskeltavaksi, vaikka paljon oli myös ennestään tuttua.
Matias
Jan 29, 2021 rated it really liked it
Oikein hyvä kirja, joka yhdistää monien kirjojen viisautta helppolukuiseen pakettiin. Ihan en päässyt lopussa selville, miksi käsiteltiinkin parisuhteita ja lastenkasvatusta, mutta muuten oikein hyvä.
Mika Myllymäki
Jan 22, 2021 rated it really liked it
En juurikaan tuntenut minimalismia käsitteenä aikaisemmin. Silti kirjan aihealueet tuntuivat niin tutuilta. Syntymäpaikkakunnallani, Laihialla, saattaa olla tekemistä asian kanssa. Kirjailijan omat kokemukset toivat tarinaan kiinnostavan twistin.
Reija Viinikkala-Smith
Reppu selkään ja vaellukselle ja opit samat asiat alta aikayksikön ilman kirjaakin. Tarvitset juuri sen verran kamaa kuin itse jaksat kantaa.
Vesa Linja-Aho
Jan 11, 2021 rated it it was amazing
Lukemisen arvoinen etenkin jos minimalismi on käsitteenä uusi juttu. Sujuvasti kirjoitettu ja mukavan henkilökohtainen ote.
Sinimalism
Dec 21, 2020 rated it liked it
Hyvin kirjoitettu ja hyvä muistutus luettavaksi vaikka useampaan kertaan silloin kun tarvetta. Olisi saanut ehkä olla pidempi ja hieman oli toistoa.
Minni
Jan 24, 2021 rated it liked it
Minimalistisen elämäntavan pohdintaa ja konkretiaa monestakin näkökulmasta, mutta asiaan jo vihkiytyneelle enemmänkin kertausta.
Pia
Dec 01, 2020 rated it liked it
Kun on lukenut paljon minimalismi-aiheisia kirjoja, ei tämä juurikaan mitään uutta tarjonnut. Hyvin kirjoitettu kuitenkin.
Teemu Kunto
Dec 07, 2020 rated it it was amazing  ·  (Review from the author)  ·  review of another edition
Shelves: audiobooks
On se vaan hyvä. Ja hienosti luettu äänikirja!
Kontkis
rated it liked it
Dec 12, 2020
Katariina Majamaa
rated it it was ok
Dec 12, 2020
Heli Järvinen
rated it liked it
Jan 17, 2021
Hanna L.
rated it really liked it
Dec 20, 2020
Kirjapääsky
rated it liked it
Feb 21, 2021
Hilkka Honkanen
rated it it was ok
Jan 28, 2021
Maija
rated it liked it
Feb 23, 2021
Neea
rated it did not like it
Dec 04, 2020
Riika
rated it it was ok
Dec 22, 2020
Sanna
rated it really liked it
Jan 05, 2021
Bea
rated it liked it
Jan 19, 2021
Karoliina
rated it liked it
Dec 31, 2020
Tanja Palmunen
rated it really liked it
Dec 08, 2020
« previous 1 3 4 5 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Korkeintaan vähän väsynyt
 • Pintaremontti
 • Margarita
 • Olis niin kiva ja muita kertomuksia
 • Kaikki on hyvin - Riippumatta siitä miten kaikki on
 • Eerika
 • Pienen hauen pyydystys
 • Kaikki rahasta - Näin säästin kymppitonnin vuodessa
 • Ei kertonut katuvansa
 • Kaikki elämästä(ni)
 • Sijoittajaksi 7 päivässä
 • Paikka kaikelle - Mistä tavaratulva syntyy ja kuinka se padotaan
 • Elämän tarkoitus: Suuntana merkityksellinen elämä
 • Ruoka, ilmasto ja terveys
 • Väkevä työelämä
 • Rajamaa
 • Lihan loppu
 • Sensuous Knowledge: A Black Feminist Approach for Everyone
See similar books…
14 followers
Teemu Kunto (s. 1978) on minimalisti, hedonisti, optimisti ja viikonloppuisä, joka haaveilee maratoneista, hyvästä kahvista, kirjoista ja Kalliosta. Teemu myi aiemmin uskoa, vakuutuksia ja pilvipalveluita, nykyään hän markkinoi kiertotaloutta sekä kirjoittaa minimalismi.fi-blogia.

News & Interviews

Happy Women's History Month! One of the undisputedly good things about modern scholarship is that women’s history is finally getting its due....
31 likes · 5 comments
No trivia or quizzes yet. Add some now »