Jump to ratings and reviews
Rate this book

El futur no és el que era

Rate this book
"El futur no és el que era" és la crònica d’una generació desencantada, a qui li ha tocat viure una època privada d’heroismes. Una exploració d’allò que ens somou a través de quatre personatges que podrien ser qualsevol de nosaltres.
És la descripció de l’egoisme primari que marca les nostres decisions i de la il·lusió i l’inconformisme que s’hi barregen. El Kai, la Francina, l’Helena i el Jep són quatre figures que s’han avorrit de pedalar en cercles.
Quatre adolescents atrapats en cossos madurs, que exploren els límits del que és correcte, del que és desitjable i del que fantasiegen en trencar. Quatre antiherois que ho canviarien tot només per l’oportunitat de tornar enrere i escriure un futur més singular i memorable.

Premi Pollença de Narrativa 2019

294 pages, Paperback

Published October 15, 2020

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Joan Mayans Planells

3 books11 followers
Joan Mayans Planells va néixer a Eivissa l’any 1974, entre hippies, pagesos i blocs de formigó.

Format en antropologia social i en història contemporània, ha perdut mitja vida dedicant-se al màrqueting, la consultoria i la comunicació digital. D'aquí surten dos llibres d'assaig: Género chat i Sota un silenci amb mil orelles que inicialment eren d'antropologia del futur i ara potser són arqueologia del futur.

Després d'anys de recorregut acadèmic i professional, ha arribat a la conclusió que la literatura de ficció és la millor forma per entendre la realitat. Que la narrativa és l'estadi definitiu de les ciències socials. Per això, ha decidit que la literatura és la seva última oportunitat per fer les paus amb el món, tot i que potser només és una altra forma de gastar paper.

Amb El futur no és el que era (Premi Pollença de Narrativa 2019) fa el seu (in/des)esperat debut literari. Amenaça amb reincidir.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
1 (8%)
4 stars
7 (58%)
3 stars
2 (16%)
2 stars
2 (16%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 - 3 of 3 reviews
Profile Image for Jose M.
5 reviews
November 24, 2020
A "El futur no és el que era" Joan Mayans posa per escrit el que molt de naltros hem patit en d'alguna manera més o menys intensa alguna vegada: una crisi existencial "what if". D'aquelles en que pensem "i si hagués fet allò altre enlloc del que vaig acabar decidint"?.

Pot sonar presumptuós, però en el llibre està desenvolupat amb naturalitat, introduïnt escenaris, personatges i situacions que tenen algún traç que reconeixem com a nostre, o que fins i tot ens han pasat a nosaltres amb un grau prou elevat de coincidència

Però ai amics, això no és un còmic de la Marvel, i en aquest cas la història no es un exercici teòric, sino que evoluciona, i hi ha conseqüències per decissions que es prenen o es prengueren fa temps, i tot acaba en un final amb un ritme fregant el "hard rock" que tots portem a dins.

Una novela molt entretinguda, amb una lectura àgil i amb unes dareres 50 pàgines que em varen tenir enganxat al paper, sense poder despistar-me ni un minut.

Bravo Joan, esper llegir més "historietes" teues xaval.

Rimbalzi !
Profile Image for Maria Ripoll Cera.
116 reviews3 followers
February 6, 2023
Qué difícil es el amor, qué claro lo deja Joan, en esta novela muy bien escrita en que es imposible no sentirse identificado en algún momento de nuestra vida. Sorprendida de lo bien hilvanada y escrita esta primera novela.
Displaying 1 - 3 of 3 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.