Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Gebonden in Duister (Lilith, #1)” as Want to Read:
Gebonden in Duister (Lilith, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Gebonden in Duister

(Lilith #1)

by
3.55  ·  Rating details ·  80 ratings  ·  20 reviews
In de ban van de profeet
In de ban van dood en vernietiging
Lilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide.
OP DE VLUCHT VOOR HAAR MEESTER
...more
ebook
Published 2010
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Gebonden in Duister, please sign up.

Be the first to ask a question about Gebonden in Duister

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.55  · 
Rating details
 ·  80 ratings  ·  20 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Gebonden in Duister (Lilith, #1)
Cisz Geverink - Strasters
"De littekens zijn als een dagboek, ze vertellen precies hoe het is geweest. Niemand begrijpt echter welke woorden de letters willen vormen." ~ p57.

Na het lezen van dit eerste deel wil ik alleen nog maar meer! Kan ik mijn leesplanning niet skippen en door gaan in deze wereld? Ah, toe?

"Boosheid rechtvaardigt op zo'n moment alles. Het kan zo allesoverheersend worden dat je niet meer kunt nadenken en soms, nee meestal, is dat heel erg fijn." ~ p141.

Gebonden in het duister is het eerste deel uit de
...more
BooksAndFrogs (Mervi)
"Maybe I thought that I'd really left everything behind. It's strange how one can fool oneself."

When we meet Lilith, she is imprisoned by two men who are taking her to the king of Merzia, to be judged for her crimes. As the story continues, we learn more about Lilith, where she comes from and what she has done. And who she really is. With Lilith, things aren't what they seem and nothing is simple.

To pay her debt, Lilith has to stay at the king's palace as a servant. She befriends with Ghalatea b
...more
Ferry Visser
Jun 20, 2017 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Omdat ik geboren ben in het jaar van de draak, ben ik altijd geïntrigeerd geweest in draken en daarom heb ik in mijn boekenkast een aantal boeken staan waarin draken een rol spelen. En een van deze is een van mijn persoonlijke favorieten, namelijk ‘Gebonden in duisternis’ van Kim ten Tusscher.
Wat maakt dit boek tot mijn favoriet? Om te beginnen de creatieve interpretatie van de draak. Het idee van de wisselaar heeft een toegevoegde waarde, omdat het een afspiegeling is van het personage als mens
...more
An Boekenvirus
Aug 31, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Lilith is als baby weggehaald bij haar ouders. Zij is namelijk een zeldzame drakenwisselaar. De profeet Kasimirh heeft haar onder zijn hoede genomen en opgevoed. Kasimirh wil de wereld bekeren tot het geloof van Jacob.Hiervoor gebruikt hij Lilith als wapen. Als draak verplicht hij haar dorpen in brand te steken en deze te verwoesten. Wanneer Lilith ten volle beseft wat ze aanricht besluit ze te vluchten. Zij wordt tijdens haar vlucht gevangen genomen wegens diefstal en slagen en verwondingen. De ...more
Rob
Jul 06, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
...After reading Hydrhaga I had adjusted my expectations for this novel a bit. Bound in Darkness is such a step up in quality however, that the novel turned out to be a pleasant surprise. So much so in fact, that I wonder if Ten Tusscher didn't do herself a disservice by having Hydrhaga translated. She might have been better off by starting with Bound in Darkness. Ten Tusscher seems to have found her stride in this novel. It is a solid start to the trilogy. Pick this one up and you'll be hooked ...more
Arie
Jul 25, 2014 rated it really liked it  ·  review of another edition
Sterk eerste deel van een trilogie. Het verhaal is pakkend geschreven en komt direct goed op gang. Gaandeweg begrijp je iets van de problemen waar Lilith mee worstelt. Ondanks de twijfels die Lilith zelf heeft, twijfel je er geen moment aan welke kant zij moet kiezen. Haar vroegere meester wordt weggezet als een godsdienstwaanzinnige fanaat van het type jihad profeet. Misschien is de tovenaar van de tegenpartij erg opportunistisch, maar hij komt toch sympathieker over.
Ellis van Zijll
Feb 03, 2021 rated it really liked it  ·  review of another edition
De cover trok meteen mijn aandacht bij dit boek. De prachtige illustratie met onderin een woeste draak en bovenin een vrouw roept vragen op bij de lezer. Wat hebben ze draak en de vrouw met elkaar te maken? Ook zien we in de verte de torens van een vesting. Wat zal daar zijn?

Fantasy boeken lees ik altijd heel graag. Al grijp ik vaak toch sneller naar een young adult fantasy. Dit boek is duidelijk een volwassen fantasy en dat was te merken. Het taalgebruik en de wisselende perspectieven maken dat
...more
Edwin
Jul 16, 2020 rated it liked it
Shelves: 2020, fantasy, e-books
Eerste deel in een serie van 3 boeken over Lilith, een vrouw die als klein meisje door de profeet Kashimirh van haar ouders is gestolen. Zij moet dienen als zijn wapen tegen de 'ongelovigen'.

Op een gegeven moment weet zij te ontsnappen en komt uiteindelijk bij het hof van Merzia. Zij wordt echter gevangen genomen en belandt uiteindelijk in de handen van de hofmagiër, die allerlei plannen met haar heeft. Ze weet echter niet of zij hem kan vertrouwen.

Het verhaal begon niet echt lekker, en wou het
...more
Alexander
Heel eerlijk, dit boek is niet mijn soort boek, hoewel ik gedurende het lezen het wel naar m'n zin heb gehad. Lilith is traditionele fantasy, vergelijkbaar met Lord of the Rings of Magicians van Feist - en dat is niet het soort subgenre waar ik graag in vertoef. Het boek is goed geschreven en ik had zeker plezier - kan het aanraden voor wie ook Nederlandstalige fantasy wil bekijken - maar ik weet ook dat ik niet het tweede boek op zal pakken. Desondanks ben ik blij dat ik het geprobeerd heb. ...more
Gea
May 01, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: fantasy
Een heel mooi eerste deel van deze serie. Hij leest heel gemakkelijk weg. Ik ga direct door naar deel 2.
Sabrina Wannet
Jul 21, 2015 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: books-i-also-own
Heerlijk boek om te lezen, ik vond het in het begin lastig inkomen omdat je niet snapte wat en waarom iets gebeurt was. Het leek net alsof je begon in een deel 2, later in het verhaal snap je het begin en valt alles op zijn plek. Het was soms lastig het verhaal te volgen maar na een paar bladzijden zat je er dan ook toch weer zo in. Ik raad dit boek zeker aan om te lezen aan alle fantasy fans, het verhaal bestaat uit 3 boeken en ben nu benieuwd naar de rest van het verhaal. Maar het is geen boek ...more
Thoronwen
Toen ik begon met het lezen van dit boek moest ik wel eventjes wennen. Meteen op de eerste pagina word je in het verhaal gegooid. Mijn eerste gedachte was "Heb ik per ongeluk deel twee van deze reeks gepakt?", maar even later wordt alles duidelijk. Het verhaal loopt verder vlot en de karakters zijn op een mooie manier opgebouwd.
Gelukkig heb ik de rest van de reeks ook geleend, want nu kan ik, na het abrupte einde van dit eerste deel, meteen verder met Verbroken in Schemer!
...more
Ferry Wever
Dit boek heeft een prettige schrijfstijl over zich dat met veel gevoel en diepgang is geschreven. Tevens heeft het net genoeg vaart, waardoor het verhaal toch blijft boeien om te blijven lezen.
Jammer dat je in het eerste hoofdstuk ergens in het verhaal valt en dat het verhaal geen afsluiting heeft van een verhaallijn. Kortom je moet gewoon verder gaan met deel 2.

Het boek vind ik 3,5 ster waard, cijfermatig een 7,5.

Maurits van Rees
Goed neergezet verhaal. Er gebeurt veel en je leeft door de getoonde emoties mee met de hoofdpersonen.

In het begin reageren personages naar mijn smaak soms te heftig, onredelijk boos. Misschien niet raar: je kent hen nog niet. De leeftijd van Lilith kom je bijvoorbeeld pas op pagina 62 te weten (tussen 25 en 30 jaar). Ze blijkt genoeg meegemaakt te hebben om een complex karakter te ontwikkelen dat we steeds beter leren kennen.

Dit smaakt naar meer.
Jeroen Dejaegere
Bij haar geboorte werd Lilith omwille van haar zeldzame gave van haar ouders weggenomen door de magiër Kasimirh. Als drakenwisselaar gebruikt hij haar om zijn macht in naam van de godheid Jakob steeds verder uit te bouwen en de oude wereld te herenigen onder zijn heerschappij. Lilith die aanvankelijk in haar jonge naïviteit al zijn leugens gelooft en hondstrouw dorp na dorp verovert en in as legt, ontdekt dat de waarheid onrecht werd aangedaan en besluit om hem te ontvluchten. Ze probeert beetje ...more
Gretchen
I won this book through a Goodreads giveaway.

From the summary on the back of the book, I thought that it would involve more politics, religion, and philosophy, but I am really glad that it didn't. I felt so bad for Lilith! She was so mistreated by her master, but still has major Stockholm syndrome and just wants to return to him. Also, I wish the other characters would just be truthful with Lilith! They don't realize that they are making her distrust humans even more! This book ended on a cliffh
...more
Kerry Henderson
Lillith is a shape shifter and a powerful one as shes a dragon. She escapes her master only to be caught and sent to face the king. The story of her rediscovering herself.

This was an okay read but sadly not for me. I just couldn't engage enough with the characters and found the story slow to develop. The writing was good but I just couldn't get into the story. I'm sure many others will enjoy it but not for me.
...more
Daiva Ponsen
Aug 21, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Really liked the book although I was reading it for the second time
FantasyWereld
Lilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide. Achtervolgd door de gruwelijkheden van de oorlog, na het besef dat het opvolgen van bevelen geen excuus meer kan zijn voor haar deel in de bloederige strijd, vlucht Lilith naar Merzia, enkel om zichzelf terug te ...more
Ysgrublaidd
rated it liked it
Apr 23, 2012
Bertvandijken
rated it it was amazing
Jul 28, 2019
Alex Van Gisteren
rated it it was amazing
Dec 28, 2019
Madison
rated it liked it
Aug 12, 2014
Yarrid
rated it it was ok
Jun 09, 2012
Malou
rated it really liked it
Oct 02, 2013
Rowen de Roos
rated it really liked it
Apr 10, 2014
Wina
rated it really liked it
Mar 09, 2017
Stéphanie Geus
rated it really liked it
Jun 04, 2012
Sofie de Gier
rated it really liked it
Jan 04, 2021
« previous 1 3 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Daigho
 • Gordon: biografie van een entertainer
 • This Is Crazy (This is, #1)
 • Dagboek van een getuige
 • Najib
 • Ze zien mij niet
 • Koninklijke magie (Overstekers, #3)
 • The Lord of the Rings: The Art of the Fellowship of the Ring
 • The Assault
 • The Iron Quill (The Pace, #3)
 • A Stranger on the Beach
 • Artemis
 • The Last Sister (Columbia River, #1)
 • The Savior's Champion (The Savior's Series, #1)
 • The Stone Circle (Ruth Galloway, #11)
 • The Lying Room
 • A Midwinter Promise
 • The Guilty Party
See similar books…
66 followers
I am a Dutch fantasy author. The characters in my books are not acting as a hero, neither as a villain. They all play their part in the obscure between good and evil. The female characters that play an important role in the epic sagas are strong willed and show a great psychological and emotional depth.
I have published eight books to date of which four of them have been translated into English. My
...more

Other books in the series

Lilith (3 books)
 • Verbroken in Schemer (Lilith, #2)
 • Geboren in Licht (Lilith, #3)

Related Articles

  Kerine Wint is a software engineering graduate with more love for books than for computers. As an avid reader, writer, and fan of all things...
45 likes · 13 comments