Jump to ratings and reviews
Rate this book

North Ness Inn #1

Leef, lach, loch

Rate this book
De feelgoodroman Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits is het eerste deel van de serie North Ness Inn en gaat over toerismestudente Esme, die stage moet lopen in het druilerige Schotland.
Leef, lach, loch is de innemende en sprankelende feelgoodroman van Vanessa Gerrits en het eerste deel in de North Ness Inn-serie. Voor fans van Sophie Kinsella, Jill Mansell en Marijke Vos.

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee...

173 pages, ebook

Published July 23, 2020

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Vanessa Gerrits

26 books120 followers
Vanessa Gerrits (°1989) is een Vlaamse auteur van feelgood en YA-fantasy. Eén ding hebben al haar verhalen gemeen: zwijmelen is toegestaan! Vanessa werkt als copywriter in een communicatiebureau en klust bij als creatieve freelancer. Verder houdt ze van Netflixen (veel), yoga (een beetje) en haar kat (héél veel).

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
61 (14%)
4 stars
215 (50%)
3 stars
120 (28%)
2 stars
23 (5%)
1 star
3 (<1%)
Displaying 1 - 30 of 51 reviews
Profile Image for Nicole.
655 reviews208 followers
January 27, 2021
Aaaaahw!

Scotland!

Referring to Outlander, say no more! I'm hooked! This book is funny, wel written, cute, adorable, has likeable characters and a real page turner!

Loved it!!
Profile Image for Marloes.
662 reviews65 followers
August 14, 2020
De 23-jarige Esme is eindelijk aan haar droomstudie toerisme begonnen, na een verbroken (nogal toxische) relatie. Maar vlak voor vertrek krijgt ze op het stagebureau slecht nieuws: de aanvraag voor haar droombestemming, een resort op Fiji, is afgekeurd en het hotel in Egypte, haar back-up, is failliet. De enige overgebleven optie is de North Ness Inn, een herberg vlak bij Loch Ness in Drumnadrochit, Schotland. Niet bepaald de zonnige droombestemming die ze voor ogen had. Haar vrienden en familie laat ze voorlopig in de waan dat ze toch naar Egypte vertrekt, terwijl ze gaat proberen om er het beste van te maken in Schotland. Maar wanneer ze daar aankomt, weet niemand iets over een stagiaire en herbergeigenaar Ruaridh - Rory - maakt duidelijk dat hij ook niet op haar zit te wachten. Esme is vastbesloten om te blijven en vecht voor haar plekje, gesteund door haar collega’s. En Rory? Misschien is hij ook zo gek nog niet.

Wat heb ik genoten van dit boek! Vanaf het begin zit je direct in het verhaal en leef je met Esme mee. Alle personages zijn goed uitgewerkt, je ziet het Schotse landschap (en het regenachtige klimaat) helemaal voor je en ik heb regelmatig gelachen om de uitspraken van Esme, de onhandige dingen die ze doet, de gênante situaties waarin ze belandt en de grappige vergelijkingen die ze maakt.

“Regen en wol? Die gaan ongeveer even goed samen als een frikadel speciaal met kiwi en een glas chocomelk.”

De schrijfstijl van Vanessa Gerrits is vlot, humoristisch en luchtig en je wordt helemaal meegesleept in het verhaal. Het boek is zó leuk dat het eigenlijk niet meer weg te leggen is wanneer je begonnen bent, en ik heb het dan ook in een dag uitgelezen. ‘Leef, lach, loch’ is op en top feelgood en gaat over je dromen achternagaan, voor jezelf opkomen, je redden in nieuwe situaties, vriendschappen en een vleugje liefde. Hou je van een heerlijke feelgood vol humor, leuke personages en knetterende chemie? Zoek niet verder, dit is je boek! Ik ben blij dat dit het eerste deel van een serie is, want ik wil nog lang geen afscheid nemen van de North Ness Inn!
Profile Image for Leesdame.
545 reviews61 followers
August 17, 2020
Vanessa Gerrits heeft duidelijk veel plezier gehad aan het schrijven van 'Leef, lach, loch'. Het enthousiasme spat tussen de regels uit en als lezer werd ik echt vrolijk van dit leuke verhaal! Af en toe komt er een leuke Vlaamse uitdrukking voorbij en Vanessa Gerrits verzint zelf ook leuke woorden, zoals "parkeerplaatspook".

Lees verder op mijn blog :)
Profile Image for Marieke | Marieke's Books.
545 reviews117 followers
May 13, 2021
Wat een heerlijk verhaal! Vanaf de eerste bladzijde waande ik me in Schotland. Wat een geweldig land, zeg. Schotland stond al op mijn lijstje voor een roadtrip, maar nu des te meer. De sfeer in het dorpje, de mensen, Rory. Al deze dingen zorgden voor zo'n warm, feelgood gevoel. Ik ga snel door in deel 2, want ik wil meer van deze mensen!
Profile Image for Judith Regeling.
538 reviews12 followers
September 3, 2021
Wat een leuk boek! Ik waande me door de schrijfstijl van Vanessa helemaal in Schotland, voelde de regen bijna op mijn gezicht en kon natuurlijk niet wachten om te ontdekken wat de Nederlandse stagiaire Esme te wachten staat als haar stages in Egypte en Fji plots niet doorgaan. En ja, ook ik viel voor de charmes van een bepaald persoon...

Genoten en het smaakt zeker naar meer van Vanessa, een positieve verrassing!
Profile Image for Nienke.
645 reviews21 followers
March 31, 2021
Ik vond dit echt een leuk boek! Ik heb dit boek geluisterd, waardoor de plaatsnaam en andere dingen lekker Schots klonken. Dit zorgde ervoor dat ik me ook echt in Schotland waande, wat zou ik er graag heen willen! Zonder de harde regenbuien dan haha.

Esme en Rory waren goed uitgewerkt en ook de andere personages waren echt een toevoeging voor het verhaal. Het dorpje werd goed beschreven, waardoor je het gevoel kreeg dat je er ook heen wil. Schotland staat dan ook zeker op mijn lijstje om een keer naartoe te gaan!

Ik twijfel nog een beetje of ik nu verder ga met het tweede deel, maar het is wel een kerstverhaal en die lees ik eigenlijk het liefst rondom kerst. Maar ik ga hem zeker lezen, ik heb nog lang geen genoeg van Esme en Rory!

Profile Image for Vivian.
Author 8 books73 followers
February 15, 2021
Jaaaaaaa dit was LEUK! Las heerlijk weg, verrukkelijk grappig en romantisch en gewoon echt zo’n lekker knus verhaal met een geweldige dosis fluff zonder dat het inhoudsloos werd. Ik hooooouuuuu ervan. Snel door met deel twee!
Profile Image for Aleida Oskam.
201 reviews1 follower
May 18, 2021
Actual rating: 3.5 stars

Dit boek luisterde ik als luisterboek. En ik had in het begin wat moeite om in het verhaal te komen. Ik luisterde soms een stukje waarna ik dagen weer niet luisterde. Dit kwam voornamelijk omdat ik ook een fysiek boek las, waarbij het verhaal mij meer pakte. Dus las ik eerder verder in dat boek dan dat ik luisterde naar deze.

Gelukkig kwam het verhaal op een gegeven moment voor mij wel op gang, maar omdat ik vaak voor het slapen gaan luisterde, gebeurde het regelmatig dat ik in slaap viel en dan weer terug moest spoelen. Zelfs bij het laatste deel had ik het gevoel dat ik ondanks terugspoelen toch wat dingetjes gemist had.

Ondanks dat vond ik de karakters in het verhaal wel echt leuk. En ben ik toch wel benieuwd naar deel 2 van deze serie.
Profile Image for Marcia.
1,041 reviews104 followers
January 18, 2022
Op instagram kan je niet om de North Ness Inn serie heen: iedereen is laaiend enthousiast over deze boeken. Dus toen ik - op zoek naar iets luchtigs om te lezen - ontdekte dat Leef, lach, loch op Storytel staat, besloot ik ein-de-lijk een boek van Vanessa te lezen. En wat heb ik genoten van het heerlijke, romantische verhaal over Esme!

Vanessa heeft een vlotte, maar verslavende schrijfstijl waardoor je enerzijds niet wilt stoppen met lezen en je je anderzijds helemaal in het prachtige Schotland waant. De vele referenties naar popcultuur maken van Leef, lach, loch echt een boek van deze tijd (al kon ik me als iemand die absoluut niet van Disney houdt niet altijd even goed identificeren met Esme). De personages zijn net als het decor levensecht. Ik kan niet wachten om de rest van de serie te lezen en te ontdekken hoe het verder gaat met Esme, Rory, Shaena, Farley, Aileen, ….

📖 Ik heb dit ebook gelezen via Storytel.
Profile Image for Manon.
40 reviews
December 9, 2021
Ik weet niet waarom alle romcom boeken over Schotland gaan tegenwoordig 🤷‍♀️ maar ik heb er wel van genoten!
Profile Image for Nana.
122 reviews
February 12, 2021
Leuk tussendoortje tussen het serieuzere leeswerk. Kijk al uit naar de rest.
En ik wil de man met de naam wel eens ontmoeten 🤭
Profile Image for Femke.
495 reviews6 followers
July 25, 2020
Ik weet niet waar ik moet beginnen: de Schotse hoofdstuktitels, de geweldige vergelijkingen, de Twilight referentie, de stoere vrouwelijke hoofdpersoon, Schotland, Vanessa's schrijstijl.

Die combinatie van factoren maakte het een boek wat aan al mijn (hoge) verwachtingen voldeed. Liefde, humor, Schotland, dit was zoals een boek voor mij moet zijn. Ik heb me van begin tot eind vermaakt, werd verliefd, niet alleen op Rory maar op het hele dorpje, ik heb hardop gelachen, en een traantje (of twintig) weggepinkt bij het einde. Oh Vanessa, wat hou ik toch van je boeken.
Profile Image for library of josyn.
103 reviews2 followers
August 18, 2020
Leef, lach, loch is het eerste deel in de North Ness Inn serie, uitgekomen in juli 2020. Voor mij is dit het eerste boek dat ik heb gelezen van Vanessa Gerrits en voor mij was dit een heel positieve verrassing! In het eerste deel gaat Esme op stage naar Schotland, toch wel de laatste plek die ze voor ogen had. Het gehele verhaal wordt vanuit het perspectief van Esme geschreven, waardoor je een goed beeld van haar krijgt. Gedurende het verhaal ontwikkeld Esme ook duidelijk. In het begin is ze veel oppervlakkiger met haar spray tan en roze laarzen, waar ze later veel minder bezig is met haar verschijning (nette haren en make-up bleek niet haalbaar in Schotland).

In het verhaal komen ook een aantal duidelijke, hedendaagse, thema’s naar voren. Zo heeft Esme de drang om op haar 23e nog te beginnen aan een studie, om zichzelf te bewijzen aan haar omgeving. Haar twee beste vriendinnen hebben inmiddels hun masters op zak, een vliegende start op carrière gebied en perfecte vriendjes. Spoiler alert; het lijkt aan de buitenkant altijd perfecter dan van de binnenkant. Dit laatste komt ook terug in de vorm van social media. Esme besluit een socialmedia-detox te doen gedurende haar tijd in Schotland – voornamelijk omdat ze niet in een tropisch paradijs zit – en leert daardoor veel meer in het hier & nu te zijn, in plaats van foto’s van haar eten te maken. Ondanks dat deze toch wel serieuze thema’s, is het verhaal enorm vlot en met veel humor geschreven. De thema’s zitten er mooi op een subtiele wijze in verwerkt.

Zoals je merkt in mijn recensie is vooral karakter Esme sterk uitgewerkt. Een redelijke flap-uit, met een sterk karakter en een verleden met een verkeerd vriendje. Over dit laatste wordt nog niet heel veel uitgewerkt, hopelijk zien we hier meer van in deel 2. Een ander belangrijk karakter is natuurlijk Rory: de knappe Schot (onmisbaar in een feelgood!). Ook Aileen is een belangrijk persoon, die zich als een soort moeder ontfermt over ‘alle kinderen’ van de Inn. En last but not least Sheana, die er als goede nieuwe vriendin voor zorgt dat er genoeg donuts worden gegeten in het verhaal.

Ik noemde het net al even; deel 2 van deze serie. Op de blog van Vanessa Gerrits wordt al verklapt dat het tweede deel een kerstverhaal gaat zijn, waarin dezelfde karakters weer terug zullen komen. Ik kijk er enorm naar uit!!

Oh ja, leuk weetje. Ik heb even gegoogeld: Drumnadrochit bestaat dus echt!

Conclusie: een heerlijke feelgood roman met precies genoeg humor en hedendaagse thema’s. Dit boek vond ik om te genieten en krijgt daarom van mij 5-sterren. Het enige min-puntje; het verhaal was te snel uit.
Profile Image for Charlotte (charami).
532 reviews14 followers
August 20, 2020
Leuk en vlot geschreven feelgood roman.
Ik was zo mee met de omgeving en alle personages voelden ook echt aan, ook deze die maar een paar keer de revue passeren, wat ik toch wel knap vind.
Soms vond ik het taalgebruik een beetje Nederlands overkomen voor deze Vlaamse, maar niks storend. Ik denk dat het als schrijver niet evident is te schipperen tussen deze twee taalgroepen terwijl beide zo gevoelig zijn voor specifiek taalgebruik. ;-)
Benieuwd naar het vervolg!
Profile Image for Carola.
208 reviews12 followers
April 6, 2022
Een heerlijk luchtige feelgood, die fijn is om te lezen na een zeer spannende thriller waar ik even van moest bijkomen. Deze feelgood zorgt voor een lach op je gezicht door de karakters, de omgeving en het verhaal.
Profile Image for Goele.
79 reviews
May 17, 2022
Dit boek heeft me alles geboden wat ik er van verwachtte.
Een heerlijke, typische feelgoed chicklit.
Ik heb het verhaal beluisterd en niet gelezen. Zoiets kan tegenvallen, maar in dit geval viel het heel erg mee want het was een heel fijne en vrolijke stem om naar te luisteren.
Inhoudelijk had het alles wat je van dit soort typische verhalen verwacht.
Het begint met een behoorlijke dosis pech, dan komt het hoofdpersonage iemand tegen waar op het eerste gezicht alles fout mee zit, maar waar ze toch constant toe aangetrokken wordt, er komen nog een paar kinken in de kabel, maar uiteindelijk loopt alles toch nog goed af.
Heel fijn geschreven en heel goed verteld, maar toch heb ik maar een 3 gegeven omdat het in dit boek allemaal té voorspelbaar was. Maar ik lees zeker nog de vervolgverhalen in de serie!
Profile Image for Femke.
44 reviews1 follower
September 26, 2021
Superleuk boek, je waant je even in Schotland :) Ik ben meteen met het tweede deel verder gegaan.
Profile Image for Pauline.
273 reviews5 followers
July 24, 2021
Feelgoodroman die vermakelijk is en lekker wegleest. Op de één of andere manier zou ik de volgende vakantie graag naar Schotland afreizen, ondanks de regen. Door de vele verwijzingen naar bekende personen en films zal dit boek op een gegeven moment gedateerd zijn, helaas. Ik merk dat ik nog redelijk op de hoogte ben van bekende personen en films, dat scheelt wel met het lezen. (3,9 u gelezen)
September 28, 2020
De drieëntwintigjarige Esme, is net begonnen aan haar droomstudie:Toerisme. Ze is een eerder oudere eerstejaars studente. Dit heeft ze te danken aan haar ex-vriendje, die steeds een stokje voor haar studieplannen stak. Nu heeft ze eindelijk gebroken met haar verleden en kijkt ze uit naar haar eerste stage. Jammer genoeg krijgt Esme vlak voor haar vertrek, slecht nieuws. Haar droomstage in een resort op Fiji kan niet doorgaan, en haar tweede keuze, een hotel in Egypte, blijkt failliet te zijn. Hoewel ze helemaal klaar was voor haar stage op een zonnige bestemming, vallen haar dromen nu letterlijk in het water. De enige overgebleven stageplaats is de North Ness Inn, een herberg in het schotse Drumnadrochit, vlak bij Loch Ness. Terwijl ze haar vrienden en familie in de waan laat dat ze naar haar zonnige droombestemming vertrekt, besluit ze vastberaden om er het beste van te maken in Schotland. Maar wanneer ze in de herberg aankomt, blijkt dat ze helemaal niet zitten wachten op een stagiaire. En de herbergier Rory is wel heel nors en afstandelijk.
In het begin lijkt het een doorsnee feelgood boek. Redelijk oppervlakkig van verhaal en ook de beslissingen die Esmé neemt lijken eerder onbezonnen en ondoordacht. Maar gelukkig zit er snel evolutie in het verhaal en ook in het personage van Esmé. Het verhaal heeft me helemaal meegezogen, waardoor ik het boek dan ook in één ruk heb uitgelezen. Het is zeer mooi hoe er doorheen het boek verschillende thema’s aan bod komen. Er wordt de nodige aandacht besteed aan romantiek, maar daarnaast is er ook het leven in een kleine dorpsgemeenschap, het belang van familie, en het najagen van een carrière spelen een belangrijke rol. En dit allemaal overgoten met zeer mooie beschrijvingen van het Schotse landschap en zeker ook het Schotse klimaat. Het vormt een heel mooi geheel. Hierdoor wordt het verhaal naar een hoger niveau getild.
De belangrijkste personages zijn mooi uitgewerkt. Allemaal met hun eigen karaktereigenschappen en uiterlijke kenmerken. Het verhaal is zeer vlot geschreven en is doorspekt met de nodige humor. Zeer regelmatig was ik aan het grinniken tijdens het lezen. En dit werd alleen maar versterkt door de zeer beschrijvende en visuele schrijfstijl die Vanessa Gerrits hanteert. Dit is een zeer grote meerwaarde voor het verhaal. Voor mij persoonlijk kwam dit zeer sterk naar voor in de beschrijving van de expositie over het monster van Loch Ness, die afgesloten wordt met een bezoek aan de souvenirwinkel. Zelf heb ik een paar jaar geleden een roadtrip door Schotland gemaakt, en jawel ik heb deze tentoonstelling bezocht en ik heb de nodige obligate souvenirs gekocht in deze winkel. Ik waande me even terug daar, de beschrijving komt exact overeen met de realiteit.
Gezien de vele verschillende elementen die aan bod komen, had het boek voor mij zeker een aantal pagina’s dikker gemogen. Dit had de mogelijkheid geboden om meer in detail te gaan. Nu had ik soms het gevoel dat er te weinig tijd besteed werd aan de opbouw of de ontknoping van sommige verhaallijnen (en er zijn er zeer veel). Maar dit neemt zeker niet weg dat ik genoten heb. Het einde vind ik redelijk atypisch voor een feelgood roman. Ik zit dan ook te popelen om het vervolg te kunnen lezen.
Het boek is een aanrader. Geniet van de cover, geniet van het verhaal en leer uit de alliteratie in de titel. Leef en Lach en misschien krijg je ook wel zin om Schotland te bezoeken! Het is een echte feelgood roman met wat extra elementen. Ik geef dit boek 4,5 vrolijke en fleurige sterren
Profile Image for Cindy.
1,049 reviews4 followers
October 25, 2021
Dat leest toch wel makkelijk zo, op mijn tablet via de online bibliotheek.

Haar stageplaats werd ietsje anders en niet wat Esme wilde. Terwijl ik het tegenovergestelde zou hebben, doe mij maar Schotland in plaats van Egypte. Helemaal een plek nabij Loch Ness.

Gelukkig heeft ze genoeg afleiding in de vorm van een humeurige maar erg aantrekkelijke baas. Hij was even vergeten dat ze in een bestand stonden dat er een stagiaire kon komen en wil haar eigenlijk terugsturen, maar dat laat ze niet gebeuren.
Daarnaast maakt ze snel vrienden en begint ze zich steeds meer thuis te voelen.

Haar inzet in de vorm van onder andere een nieuwe site werpt zijn vruchten af. Net als de voorzichtige stappen op dating pad met haar baas al hebben ze daar iets hulp bij nodig.
Profile Image for Francisca den Otter.
337 reviews7 followers
October 26, 2021
Erg prettig voorgelezen door Jeske van de Staak. Grappig en bij vlagen humoristisch verhaal van Esme die op stage gaat naar een dorp in Schotland. Ze probeert eerst nog de schijn op te houden voor het thuisfront dat ze in Egypte is en niet in Schotland, wat ik wel kon snappen maar zelf niet zo snel gedaan zou hebben. Maar daardoor waren er natuurlijk erg grappige stukjes. Ze is uiteindelijk van onschatbare waarde voor de pub en zijn eigenaar. Het is het eerste deel van een serie en de vervolgdelen komen op mijn wil ik lezen lijst.
Profile Image for Kimberly.
75 reviews13 followers
April 12, 2021
Wanneer Esme tijdens haar eerste jaar voor de opleiding "toerisme" stage moet lopen in het buitenland, droomt zij al van een warm en zonnig land. Een enorme domper is het dan ook, als zowel haar eerste als haar tweede keuze niets wordt. In plaats van een zonnige bestemming eindigt ze in het o zo zonnige (not) Schotland in een gehucht genaamd Drumnadrochit. Een ramp op zich, maar helemaal als blijkt dat haar stagebegeleider een starre, chagrijnige maar ook heel knappe man is. Rory zit helemaal niet op een stagiaire te wachten! Esme geeft zich echter niet gewonnen en zorgt er voor dat ze toch mag blijven. En die norse Rory? Misschien lukt het haar om hem te doen ontdooien.

Ik heb het luisterboek geluisterd en hemel! Wat is Jeske van der Staak een goede keuze geweest. Het verhaal werd mede door haar, enorm levendig! Dat als allereerste opmerking. De manier van voorlezen is heerlijk om naar te luisteren, meelevend en enorm grappig! Dan het verhaal. Het begint wat langzaam, maar dat is voor dit verhaal zeker niet erg! Esme is een heerlijke begin-twintiger die gewoon enorm baalt. Ze is echter ook liefdevol, ambitieus en hardwerkend. Dat maakt dat zij een heel fijn hoofdpersonage is. Dat soms alles tegenzit maakt het verhaal enkel echter. En dan Rory. Je weet al direct, dat er zo veel achter zijn norse houding zit. Toch is het best verassend allemaal.

Vanessa heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor je het Loch bijna voor je ziet, de warmte van de mensen uit de herberg voelt en waardoor je vooral 9 van de 10 keer met een grijns op je gezicht leest. Het is een feelgood zoals een feelgood hoort te zijn! Voor mij waren niet alle stukken even logisch en soms miste ik wat diepgang, wat voor mij op een "verkeerd" moment er wel was. Ik heb echter ook genoten van het verhaal en direct het tweede deel erachter aan geluisterd. Vanessa had wat mij betreft nog wel een aantal extra pagina's mogen schrijven. Rory en Esme zijn een leuk stel waar ik met plezier over gelezen heb.
Profile Image for Mirandana.
246 reviews10 followers
August 8, 2020
Een echte feelgood, humor, leuke personages, grappige situaties, leuke verhaallijnen, achtergrondverhalen, vriendschappen, verliefdheid, aantrekken en afstoten, familie en natuurlijk de liefde ♡ De stageverslagen tussendoor zijn een leuke toevoeging. Vlotte en fijne schrijfstijl. Dit is deel 1, benieuwd naar deel 2!
Profile Image for Babet Oktoberdots.
107 reviews1 follower
February 19, 2021
Wat een heerlijk boek!! Ik waande me echt in Schotland met de prachtige omschrijvingen van de omgeving. De karakters waren ook erg lovable!

Het enige wat ik iets minder leuk vond waren de opmerkingen over dikker worden en niet meer in een broek passen na het eten van donuts. Dit kwam een paar keer voorbij en was voor mij niet nodig geweest.
750 reviews3 followers
August 27, 2021
Knal en ik ben fan.

meer had ik niet nodig.
Wat een fijne schrijfstijl, ik waan me zo mee in het druilerige (maar oh zo mooie Schotland), met de ietswat ouderwets aandoende herberg.
Fijne personages, die een mooie portie humor met zich meebrengen en een leuke verhaallijn, maken het boek af.
43 reviews
November 2, 2021
Leuk maar voorspelbaar verhaal. Van mij had de schrijfstijl iets minder hip mogen zijn, werd op een gegeven moment wat vermoeiend en weerhield me ervan om verder te lezen. De vergelijkingen waren soms ook wat over de top.
Vanaf het midden bleef ik wat meer in het verhaal en heb het toen ook vlot uitgelezen.
Profile Image for Marieke.
203 reviews2 followers
September 26, 2021
Niet mijn genre, maar ik wilde eens wat anders tussen alle thrillers door. Zo leuk en vlot geschreven, echt meerdere malen hardop moeten lachen. Wil de rest van de serie binge-readen om te weten hoe het verder gaat.
Profile Image for Sandra.
31 reviews1 follower
August 19, 2022
In het begin is de manier waarop het is geschreven een beetje storend. Het pakt niet lekker. Tot op een gegevens moment je toch wordt gegrepen door de verhaallijn, die niet heel origineel is maar wel weer lekker wegleest.
This entire review has been hidden because of spoilers.
Profile Image for Yvonne.
150 reviews3 followers
November 7, 2022
Heerlijke feelgoodroman. Jammer dat ditsoort boekjes vaak maar zo weinig pagina's hebben. Ik heb liever wat langere verhalen. Maar goed. Gelukkig is er een deel 2. Ik wil nog wel even terug naar Schotland!
Displaying 1 - 30 of 51 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.