Jump to ratings and reviews
Rate this book

Waar is God in de crisis?

Rate this book
Pak een willekeurig zelfhulpboek en lees eruit voor aan de Jezus aan het kruis. Of aan iemand op de IC met corona. Alle adviezen zijn belachelijk geworden. Bij een echte crisis heb je niets aan 'positief denken' of een of andere tegeltjeswijsheid.
Reinier Sonneveld schreef Waar is God in de crisis? toen de lockdown vanwege corona enkele weken gaande was. Op het scherp van de snede geeft hij door hoe gelovigen vroeger reageerden op de crisissen in hun leven. De antwoorden die ze vonden én niet vonden. Dat doet hij naar aanleiding van de zeven kruiswoorden: de paar zinnen die Jezus sprak toen hij zelf op het dieptepunt van zijn leven was. Het resultaat is bemoedigend, verrassend en diepzinnig.

112 pages, Paperback

First published May 1, 2020

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Reinier Sonneveld

37 books9 followers
Reinier Sonneveld (1978) is schrijver. Hij leeft van maken van korte films en het schrijven van (veelal theologische) boeken. Hij won de Publieksprijs voor het Beste Christelijke Boek en verkocht meer dan 125.000 boeken. In februari 2011 stond hij met vier boeken tegelijk in de BCB Top 10: Het leven op 1, Het goede leven op 3, De crux op 5 en De bijbel op 7.


Wat langere bio

Reinier Sonneveld werd geboren in 1978. Na een lange zoektocht werd hij christen. De boeken die hij over dat geloof ging schrijven, gaan over de vragen waar hij zelf tegenaan loopt: Waar is God in het lijden? Is het geloof nog relevant in de 21ste eeuw? Zijn religies niet intolerant? Hoe weet je of het waar is? Zijn stijl is speels en zoekend.

Hij werd door de Evangelische Omroep uitgenodigd om een jaar lang een opleiding tot scenarioschrijver te volgen. Sindsdien maakte hij ook een tiental professionele korte films, videoclips en documentaires. In dit werk zoekt hij naar het humane en sprookjesachtige.

Deze insteek is niet zonder succes gebleven: de eerste oplage van De kern was 30.000, en in totaal zijn van zijn boeken inmiddels meer dan 125.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Met zijn debuut Jutten won hij de Publieksprijs voor het Beste Christelijke Boek, waarmee het bijv. Knielen op een bed violen van Jan Siebelink, die ook genomineerd was, versloeg.

Reinier Sonneveld is getrouwd met Engels/Spaans/Nederlands vertaler en beeldend kunstenaar Marisa Rappard. Ze wonen in Utrecht. Vorig jaar werkte hij mee aan het multimedia-project JouwSpiritualiteit en publiceerde hij De crux met prof. dr. Cees Dekker, De bijbel - Waarom zou je die lezen? en Het leven. In februari 2011 stond hij met vier boeken tegelijk in de BCB Top 10: Het leven op 1, Het goede leven op 3, De crux op 5 en De bijbel op 7.

Naast zijn leven als schrijver, is hij scout en redacteur voor uitgeverij Buijten & Schipperheijn en geeft hij regelmatig lezingen en preken. Hij is begeleider bij Klinker, voor Utrechtse straatdichters van Straatnieuws. Hij werkt aan de graphic novels Het Blauwe Uur met striptekenaar Heina Dokter en De man die donderdag was met striptekenaar Roy Bergsma. Ook heeft hij enige nieuwe boeken in voorbereiding, o.a. i.s.m. dr. Rob van Houwelingen, dr. René Fransen en dr. Evert Jan Ouweneel. In het najaar van 2011 komt het prentenboek Jakob Kusdrager met illustrator Tirza Beekhuis uit.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
1 (33%)
4 stars
1 (33%)
3 stars
1 (33%)
2 stars
0 (0%)
1 star
0 (0%)
Displaying 1 of 1 review
Profile Image for Mark  de Boer.
Author 2 books8 followers
May 27, 2020
Een klein meesterwerk, dit boekje. Allereerst vanwege de enorme prestatie om dit in zo'n korte tijd te schrijven, te drukken en te verspreiden, en dan ook nog eens zeer goed verzorgd en met een prachtige beeldvoering. Linda Verholst maakte bij elk hoofdstuk schitterende iconen.
Maar ook de inhoud is bijzonder. Het is Reinier op z'n best: filosofisch en inspirerend, met verrassende inzichten voor veraf en dichtbij.
Een boek dat het waard is gelezen en herlezen te worden, ook lang nadat de huidige crisis voorbij is.
Displaying 1 of 1 review

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.