Jump to ratings and reviews
Rate this book

Drakenhart

Rate this book
Mara is vervloekt.
Geïnfecteerd door het bloed van een draak, is het lot dat haar beschoren is een leven vol pijn, dat naar verwachting eindigt in waanzin. Verbannen uit haar huis en haar veilige omgeving, ziet haar toekomst er eenzaam en somber uit, áls ze er al een heeft.

Het bevel van de koningin om aan een jaarlijks toernooi - de Dragonder - mee te doen, geeft Mara een kans om te ontsnappen aan het beklemmende isolement en een ellendig bestaan. Vastbesloten gaat ze het gevecht aan met haar vijanden – en met zichzelf. Heeft Mara de kracht om haar drakenhart te omarmen, of valt alles wat ze is, was en hoopte te zijn toch uiteen?

Vervloekt. Verbannen. Verbeten.
Drakenhart is een meeslepend verhaal over vriendschap, kracht en doorzettingsvermogen, dat je gegarandeerd op het puntje van je stoel laat zitten.


Deel 1 van de Drakenkoningin serie.
Vertaling van de eerste drie boeken in de Engelstalige serie: The Dragon Queen.

- Blood Curse
- Blood Rivals
- Blood Magic

437 pages, Paperback

Published January 28, 2021

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Ursula Visser

20 books76 followers
Leuk om kennis te maken! Mijn naam is Ursula Visser, geboren in de lente van 1968. Ik schrijf korte verhalen en boeken in de genre’s fantasy en science fiction.
-------------------------------------------------
Ursula Visser was born in Spring, in the most eastern part of The Netherlands, and she still lives there with her partner.

She always had a vivid fantasy from a young age. She adores dragons, mystic creatures and the magic realms of fantasy books. However, sci-fi books give her an interesting look in the future; and sometimes she wishes to be able to time-travel, just to see what will happen in the future or live a day in the past centuries.

Writing is her passion. Her books are available in Dutch and English.Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
12 (35%)
4 stars
14 (41%)
3 stars
6 (17%)
2 stars
0 (0%)
1 star
2 (5%)
Displaying 1 - 14 of 14 reviews
Profile Image for Cisz Geverink - Strasters.
697 reviews30 followers
January 15, 2022
Wat was het heerlijk om weer in een wereld vol draken te kunnen vertoeven! En wat heeft Usula Visser er een geweldige wereld van gemaakt! Haar manier van schrijven zorgt dat je direct in het verhaal zit, en door de pagina's heen vliegt. Als lezer krijg je stukje bij beetje informatie, wat ik zelf altijd heel fijn vind. Geen infodump, en 5x terug lezen om te begrijpen hoe het nu eigenlijk zit. Een origineel verhaal, sterke personages en geweldige wereld maken dit boek wat mij betreft echt af. Er zijn zoveel soorten boeken over draken, dat het altijd weer spannend is hoe een auteur hier invulling aan geeft. Ursula Visser is hier wat mij betreft dubbel en dwars in geslaagd, en in kan echt niet wachten tot het vervolg 'Drakenband' uitkomt. Mara heeft echt een plekje in mijn hart veroverd en ik ben heel erg benieuwd wat het leven haar verder gaat brengen. ♡
Profile Image for Elsa Bakker.
413 reviews9 followers
March 16, 2021
Mochten jullie bekend zijn met mijn recenseerwerk dan weten jullie wellicht dat ik heel graag de boeken van Ursula Visser lees en recenseer. Zo heb ik ook de Engelstalige ‘The Dragon Queen series’ gelezen waar ik volop van genoten heb. Nu is het zover dat de serie een Nederlandse uitgave heeft gekregen. ‘Drakenhart’ is met zijn 437 pagina’s de uitkomst daarvan. Een dikke paperback met opvallende, warm kleurige vlammende, cover die mij aantrekt tot het opnieuw lezen van Mara’s verhaal en nieuwe lezers vast ook goed zal bevallen.

“Het was alsof de wind de woorden van de vrouw fluisterde.”

Zodra ik begon met lezen werd ik opnieuw in de wereld van Mara getrokken. Gek genoeg herkende ik de grote lijnen absoluut nog wel maar voelde het in zijn geheel toch weer als een verrassend avontuur. Het leek alsof het verhaal gedetailleerde is geworden. Geen idee of dat ook daadwerkelijk zo is of dat het zo voelt omdat ik het verhaal in principe herlees en nu meer de aandacht op alles kan richten. In plaats van op de globale verhaallijn waarbij je nog bezig bent om de personages te leren kennen en de maatschappelijke situatie te doorgronden. Ik weet niet zo goed hoe ik dat beter uit kan leggen maar dit is zoals ik herlezen ervaar.

“Dunne tentakels mist kropen de rivierbedding op, het bos in bij de drie huisjes van de verzorgers.”

De verhaallijn van Mara ontwikkeld zich vol spannende momenten en boeiende lange avonturen die in een ‘Game of Thrones’ niet zouden misstaan. Daarnaast is haar persoonlijke ontwikkeling intrigerend om te volgen en wakkert het mijn empathische vermogen aan. Mara had ik allang in mijn hart gesloten en nu met de Nederlandse versie is ze alleen nog maar vaster komen te zitten. Haar kracht en doorzettingsvermogen zijn bewonderingswaardig en inspirerend. De overige personages hebben ieder ook hun eigen opvallende karaktereigenschappen, zijn door de manier van schrijven ook gemakkelijk visueel voor te stellen en interessant om te volgen in hun ontwikkeling.

“Toen hij haar zag was zijn nieuwsgierigheid te sterk geweest om af te schudden.”

De schrijfstijl van Ursula leest in dit boek net zo prettig als altijd. Soepele, vlotte bewoording die mij meeneemt in een andere wereld die ik gemakkelijk voor me zie en waarvan ik volop geniet. De zinsopbouw is duidelijk, vloeiend en voelt natuurlijk aan als manier van spreken en beleven. Geen ellelange wollige taal en genoeg woorden om de vaart van het verhaal te behouden. Want vaart zit er zeker weten in aangezien ik mij geen moment verveelde en geboeid door bleef lezen.

“Zwevend in de diepe, donkere wereld van haar geest was alles stil.”

Ook nu heb ik weer genoten van dit prachtige Fantasy verhaal waar ik zelf de hoofdrol wel in had willen spelen. Daarnaast is het een boek dat een groot lezerspubliek kan plezieren in een ruime leeftijdsklasse door de toegankelijke schrijfstijl en het toffe verhaal. Want draken spreken altijd tot de verbeelding toch?

Lieve leesgroet, Elsa.
Profile Image for MyMoonlightBird.
440 reviews2 followers
December 8, 2021
The moment Mara is scratched by a dragon her live has changed forever, even though she doesn't know it yet. Being cursed and shunned by her own people, Mara and her dragons are exiled to the lands beyond, unknowing that it will be the key to unlocking the truth of Mara's past and to her future too. When she and her dragons are forced to participate in the Dragonder, a competition for Dragon Riders, all will be revealed in time.

I really like what this series in building up to be, but the writing is not that great. Hopping from subject to subject and switching between characters in the same alinea. It was confusing and made this story even harder to read. Also, the characters are extremely shallow, so much is happening that you won't be able to connect to any of them. Will keep reading, maybe it will get better.
Profile Image for Marcella.
196 reviews2 followers
June 19, 2021
Mara is besmet door het bloed van een draak. Zij is vervloekt, de kans dat ze het zal overleven is klein.
Ze wordt verbannen uit haar huis, en zal haar dorp moeten verlaten. Vergezeld met een aantal andere mensen en draken.
Mara gaat mee doen aan de Dragonder, dit is een jaarlijks toernooi (racen op een draak, hoe cool is dat! En gevaarlijk natuurlijk). Ze heeft een lange weg te gaan, zowel om te winnen als om haar Drakenhart te omarmen, en het te overleven.

Eerst wil ik even stilstaan bij de cover van dit boek. Wat is deze prachtig! Ergens had ik het nog tof gevonden als ik een (verstopte) draak ergens had kunnen vinden. (Of hij was zo goed verstopt dat ik hem niet kan vinden haha).

Het verhaal is opgebouwd uit 3 delen (in het Engels uitgekomen als 3 losse boeken). De delen zijn duidelijk zichtbaar gemaakt: door middel van een grijze bladzijde waar het deel op staat, en op de andere kant staat een quote die je kunt vinden in dat deel.
Elk hoofdstuk begint met een prachtige illustratie (elk hoofdstuk hetzelfde), wat de uitstraling net iets extra's geeft.

De schrijfstijl van Ursula is erg fijn en duidelijk. Nergens langdradig, maar wel erg beeldend.

Het verhaal is ook goed. Fantasierijk en spannend. En de draken vond ik echt prachtig.
Ik had denk ik wel bij het 3e deel even moeten stoppen. Ik vond het allemaal net te veel worden. Maar dit kan ook aan mij liggen. Ik had na 2 delen gewoon even een break nodig van dit verhaal. Het loopt niet echt door als een boek, maar dus echt als duidelijke delen. (Daarom had ik makkelijk even kunnen stoppen, maar ergens ben ik eigenwijs). Het toernooi, de Dragonder, had van mij wat meer uitgebreid mogen worden. Want ik had verwacht door de achterflap tekst daar meer van te lezen. Maar dit stuk is relatief gezien snel voorbij.
Omdat de draken en spanning in dit boek goed waren geef ik dit boek alsnog 4 sterren. Maar het boek had voor bij beter uitgepakt als deel 1 en 2 samen gebonden waren, en deel 3 los. (Maar laat je dat niet weerhouden om het boek te lezen!)
Profile Image for Rebecca gubbels.
295 reviews2 followers
April 23, 2022
Het begin vond ik wat lastig inkomen het had wat veel informatie maar het was niet storend en ook niet onoverzichtelijk. Drakenhart is het eerste deel van de serie boek 2 drakenband is ook al uitgekomen.

Als echte liefhebber van draken kan een boek als deze niet ontbreken. Het is heerlijk om de verschillen te lezen tussen boeken over hetzelfde onderwerp.

Het verhaal leest heerlijk weg, is spannend en leuk tegen het einde is het ineens puntje van je stoel spannend.
Profile Image for Jeanine.
433 reviews10 followers
January 27, 2022
Nadat Mara in aanraking is geweest met een draak raakt zij helaas licht verwond, ze loopt een een kras op. Ondanks dat de wond goed geneest wordt ze verplicht een week uit de buurt van mensen te blijven. Er bestaat namelijk een grote kans dat ze geïnfecteerd is met de bloedvloek. Na deze week zal ze door helers beoordeeld worden of ze vervloekt is of niet. Vanaf het moment dat Mara is geraakt door een draak zijn mensen uiterst vijandelijk tegen haar, maar ook angstig dat Mara hen zal besmetten met de vloek via aanraking. Als Mara geïnfecteerd zou blijken te zijn dan is ze in levensgevaar. Bijna niemand heeft ooit de drakenbloedvloek overleefd. Je huid verandert tijdens de vloek in schubben en je wordt uiteindelijk waanzinnig, totdat de vloek je van binnenuit opbrandt.
Na een week wordt Mara ontboden bij de helers voor het vonnis van de drakenbloedvloek. Tijdens de beoordeling blijkt Mara tot haar grote schrik twee kleine opeenhopingen van vlekjes op haar schouders te hebben, drakenschubben. Ze heeft inderdaad de vloek en deze is ongeneeslijk. Mara wordt niet ter dood veroordeeld zoals normaal gesproken zou gebeuren, maar ze wordt samen met de draken verbannen. Haar naam en status komen te vervallen en de familiebanden verbroken. Ze staat er vanaf dat moment zo goed als alleen voor.
Na haar verbanning is Mara in het land van de Zesde Stam terecht gekomen en draken zijn daar al lange tijd niet meer gezien en worden als zeer waardevol beschouwd. Mara wil de twee draken beschermen. Tijdens haar tocht heeft Mara een spannende ontmoeting met de Zesde Stam en het stamhoofd Mros Amuhn. Hij biedt haar een kans op een eventuele toekomst, mocht ze de vloek overleven. De Drakenkoningin eist namelijk dat Mara deelneemt aan de Dragonder en als ze deze overleeft, mag ze van de koningin de draken houden. Tijdens de Dragonder moet Mara strijden met anderen waarvan wordt vermoed dat ze drakenruiters zijn. Ze moeten hun draken zien te bedwingen en berijden om te overwinnen. De wedstrijd is een restant uit de tijd dat er in overvloed draken in gevangenschap werden gehouden en men beperkingen nodig had om ze in bedwang te houden. In oorlogen werden ze als wapens ingezet, waardoor de drakenruiters de waardevolste soldaten waren. Nu de draken een bedreigde diersoort zijn geworden en er nauwelijks nog drakenrijders zijn, is de Dragonder een soort traditie geworden. Mara staat voor een onmogelijke opgave, ze heeft hier nooit voor geleerd en weet niet eens of haar draken kunnen vliegen aangezien ze altijd in gevangenschap zijn geweest in haar thuisland.
Ik had het vreselijk met Mara te doen na de veroordeling en de verbanning. Ze beseft in het begin niet wat de gevolgen van de verwonding voor haar toekomst zullen gaan betekenen. Gelukkig biedt de oude wachter Ed, die Mara al vanaf kleins af aan kent, aan om met haar mee te gaan. Ook hij is vanaf dat moment verbannen en kan nooit meer terugkeren. Mara krijgt ook nog andere begeleiders mee en ik moest lachen toen ik las wie dat waren, iets met karma. Gelukkig krijgt Mara ook hulp van Mros Amuhn. Het valt zowel Ed als Mros op dat er een bepaalde aantrekkingskracht is tussen Mara en de draken die ze in een titaniumkooi vervoert tijdens haar reis. Vooral Ed maakt zich hierover erg ongerust.
Wat heeft Ursula Visser met Mara een geweldig personage neergezet. Mara heeft het niet gemakkelijk, maar houdt zich kranig. Ze is lief en vriendelijk en in het begin een beetje naïef, na haar verbanning wordt ze echter gelukkig harder. Ik kreeg tijdens het lezen steeds meer respect voor haar en het lot dat haar te wachten staat. De oude bewaker Ed blijkt al gauw meer te zijn dan dat je had verwacht. Verder is hij een grote steun voor Mara na haar verbanning. Mara sluit met Mros Amuhn een deal, hij helpt haar bij het trainen voor de Dragonder. Mara is zich door haar onwetendheid er echter niet van bewust dat deze deal meer inhoudt dan zij kon vermoeden. De training met behulp van Ed en Mros om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd is boeiend verteld.
Maar ook de wedstrijd zelf is enorm spannend. Ook de andere personages zijn sterk neergezet, vooral Ed, Mros Amuhn en de Drakenkoningin en haar zoon. Je leert elk personage steeds beter kennen, elk van hen heeft zo zijn/haar geheimen. De verwijzingen naar het verleden maakt duidelijk welke rol de verschillende personages spelen en waarom. Er speelt zoveel meer dan Mara had kunnen vermoeden.
Ursula Visser heeft een prettige en beeldende schrijfstijl waardoor het voor mij af en toe moeilijk was om mij los te trekken uit het verhaal, ik had het liefst het hele boek in één keer uitgelezen. Je leest over prachtige landschappen en leefgebieden van de verschillende volken. Alles is dermate mooi beschreven dat je het allemaal zo voor je ziet.
Het einde van Dragon Heart was indrukwekkend, mooi en ook ontroerend. Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan met Mara en haar vrienden in Dragon Bond. Dragon Heart is een mustread voor fantasy liefhebbers, vooral voor degenen die van draken houden. Ik geef het boek graag 4 sterren
Profile Image for Sanleest.
32 reviews2 followers
February 17, 2021
Mara & het verhaal:

In Drakenhart volgen we het verhaal van Mara. Mara steelt als kind 2 prachtige eieren uit een drakennest. Vele jaren later word ze terug aangetrokken tot de draken. Al snel word ze geïnfecteerd en besmet met het drakenbloedvloek. Ze moet als snel haar thuis en leven achterlaten voor de draakbloedvloek haar tot waanzin drijft. Er word haar al snel een waanzinnige kans aangeboden door de drakenkoningin. Zal ze deze kans grijpen? Dat ga ik niet verklappen. Daarvoor moet je het boek lezen.

We leren Mara kennen als een jonge vrouw. Die helaas een slechte keuze maakt. Maar ze krabbelt weer overeind en begint aan een nieuw spannend avontuur. Haar onverwachte keuzes zorgen er voor dat het boek nog spannender wordt. Al snel sluit je Mara en haar draken in je hart. Elke gebeurtenis in het boek is enorm beeldend omschreven. Ik kon het boek gewoon niet aan de kant leggen. Ik werd er zelfs naar toe getrokken. Het boek heeft iets magisch waardoor je gewoon verder wilt lezen. Het is dan ook zo spannend. Ik ben fan!

Mara komt in het begin over als een onzekere vrouw, die triestig haar ondergang ondergaat. Maar al snel verandert ze in een sterke vrouw met een puur drakenhart. Het hoofdpersonage wordt na iedere scene enorm sterk en geeft niet snel op. Ik hou wel van zo een personage.

Schrijfstijl:
Ursula heeft er voor gezorgd dat haar woorden enorm sterk neer gepend zijn. Dit boek lees je in een ruk uit. Je kan het gewoon niet neerleggen. De schrijfstijl is enorm beeldend. Je leeft je zo in de wereld van Mara en de personages. Ik zag het helemaal voor mij. De kleren, het hoofdpersonage en de mythische wezens. Het boek drakenhart heeft een enorme aantrekkingskracht.

De achterflap:
De achterflap van het boek vond ik iets te mysterieus geschreven. Ik wist dat het boek ging over draken. Maar de achterflap verwarde mij een beetje maar in de goede zin. Ik wist helemaal niet hoe het verhaal ging verlopen. Dus werd ik nog nieuwsgieriger naar het boek.

Conclusie:
Ik geef het boek ☆☆☆☆☆ sterren omdat het je meeneemt door een prachtig verhaal over draken, vriendschap, kracht en vooral niet opgeven. Ik kijk al uit naar het volgende boek van Ursula Visser.

*Recensie exemplaar gekregen van PeruBo Publishing. Om dit boek te lezen en te recenseren. Dit is mijn eerlijke mening over het boek. #gekregen
February 6, 2021
Mara is vervloekt, geïnfecteerd door het bloed van een draak. Door haar vervloeking moet zij haar thuis verlaten, verbannen en naar verwachting gedoemd tot een leven vol pijn en eindigend in waanzin.

Dan keren de kansen, ze krijgt het bevel van de koning om aan het jaarlijkse toernooi, De Dragonder, mee te doen. Vastbesloten deze kans te grijpen gaat ze de strijd aan, met haar concurrenten maar ook met zichzelf.
Zal ze de vloek kunnen omarmen en de kracht van haar drakenhart vinden?

Mara is een jonge vrouw op de grens van volwassenheid, als al haar verwachtingen in duigen vallen door 1 stomme actie. Door een geluid aangetrokken komt ze in contact met de draken die op het land van haar ouders worden gehouden en raakt ze geïnfecteerd met drakenbloed. Een vloek volgens iedereen die niemand overleefd en zeer besmettelijk is. Ze wordt verbannen, maar in plaats van ellendig, eenzaam en vol pijn en waanzin aan de vloek te onder te gaan, krijgt ze het bevel mee te doen met De Dragonder, een jaarlijks toernooi voor drakenridders. Mara grijpt deze kans en terwijl zij zich probeert zo goed mogelijk aan de nieuwe omstandigheden en de vloek aan te passen gebeuren er vele dingen waar zij zonder het te weten een grote rol in speelt. Gebeurtenissen die al lang geleden in gang zijn gezet.

Drakenhart, geschreven door een Nederlandse schrijfster die het boek eerst als 3 novelles in het Engels heeft uitgegeven is een prachtig voorgegeven paperback. De drie delen van het boek zijn duidelijk van elkaar gescheiden door een quote uit het komende deel. Verder begint elk hoofdstuk met een kleine tekening in de bovenhoek wat een fraai effect heeft zonder af te leiden.

Persoonlijk ben ik erg blij dat er na dit boek nog 2 boeken komen, hoewel we daar toch echt wat geduld voor moeten hebben. Dit is het mij wel waard als ik dan weer terug kan naar Mara's wereld.

"Mara produceerde een glimlach, maar de harde woorden die haar moeder had uitgesproken toen ze ontdekte dat Mara door de draak was verwond, weerklonken luid door haar gedachten. 'Moge de vloek je voor eeuwig opjagen'"
56 reviews
May 4, 2022
Leuk en origineel verhaal met flink creatieve uitspattingen. Zeker lezen. Al mis ik wel echt het meeslepende en raakte ik zelf emotioneel niet betrokken.
Profile Image for Byrd Nash.
Author 13 books875 followers
August 25, 2021
Now with the first three books bundled together (Dragon Heart, Dragon Bond, Shadow Dragon), a reader is getting a full-fledged dragon trip into a high fantasy world.

In the first book, Dragon Heart, we are introduced to Mara who has done the unthinkable - stolen dragon eggs. There's a slight tinge of Anne McCaffrey's dragon of Pern series with bonding to dragons, but there is no mental link of conversation. After being exiled, she is trained by her old friend Ed, and a new mentor, Mros to participate in a dragon tournament.

I've read the first story before and re-reading it again, I was struck by a few things. The writing is great. This is something (you unfortunately) don't always find in an Indie book. However, sometimes author Visser has an odd turn of phrase but I wonder if this is because I'm a US reader reading a non-US authored book?

Mara's brashness and courage is still evident. But in the next two books, I feel like this gets dimmed a bit when she dithers about her relationships and lets events carry her along without being proactive. Especially when it comes to Damos and how he treats her dragons. I would rather she have had a physical confrontation with him earlier on about his behavior.

In the second book, Blood Rivals, the back history of the dragon kingdoms starts to be revealed. And there is a lot to unpack here especially when it comes to Dragon Queen Leyana (mother to Damos) and how events from the past are still impacting current events.

In the final book, Blood Magic, all the old secrets are addressed in a wonderful ending where Mara confronts an evil that has crossed generations. An interesting choice here is the morally gray character Damos and what happens to him and the end arc of Mros (but no spoilers from me!). Not your typical fantasy ending which I rather appreciated.

Love the new cover for this trilogy! With the books packaged together, the action flows seamlessly from one scene to the next, which really helps the continuity for the reader. These three stories provide an interesting high fantasy trilogy that lovers of strong female characters and dragons will enjoy.
Profile Image for Caroline Noe.
Author 6 books63 followers
August 20, 2021
Overly curious Mara gets too close to a dragon in captivity and receives a scratch that infects her with a fatal curse. But being thrown out of her homeland is only the first in a long line of tests that will change her, body and soul.

Dragon Heart is drenched with magic, hidden evil, cursed bodies, lost family and copious snarling. Whilst I got a little lost with the volume of dragons (which of itself isn't necessarily a criticism 😂), the plot kept me turning pages until the unexpected finale.
Displaying 1 - 14 of 14 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.