Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Jag ser allt du gör” as Want to Read:
Jag ser allt du gör
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Jag ser allt du gör

4.02  ·  Rating details ·  1,737 ratings  ·  180 reviews
På vägen mellan Jokkmokk och Kåbdalis, i skuggan av den största sorgen man kan bära, börjar en sång växa fram. Inget märkvärdigt, fem strofer bara, men kvinnan som sjunger dem känner hur stegen går lättare för varje rad. Hon går söderut.

I sin skönlitterära debut skriver Annika Norlin om en samling människor i rörelse, på skav mot tillvaron.

Det är noveller om begär och bekr
...more
Hardcover, 219 pages
Published March 2020 by Weyler förlag
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Jag ser allt du gör, please sign up.

Be the first to ask a question about Jag ser allt du gör

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.02  · 
Rating details
 ·  1,737 ratings  ·  180 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Jag ser allt du gör
Andrea Cortés
Apr 12, 2020 rated it it was amazing
Shelves: book-club-babes
Att högre upp än allt annat man kan önska sig på denna jord står
1. Folk man älskar som är friska samt lever
2. Tung sömn
Björn Schagerström
Apr 22, 2020 rated it liked it
Shelves: noveller
Såhär. Det är fin läsning rakt igenom, Annika Norlin har ett riktigt bra och eget sätt att berätta. Samtidigt är novellerna något ojämna sinsemellan, i vissa fall känns till exempel avsluten på berättelserna alltför plötsliga. Men det är som sagt en hög lägstanivå. Den inledande långa novellen, Bekräftaren, och den allra sista, Gå, är höjdpunkterna i samlingen. Så det blir sammantaget en stark trea.
Elin
Efter sista sidan började jag från början igen. Briljant.
John Hatley
Apr 24, 2020 rated it really liked it
This collection of eight short stories, the author’s fiction debut, is as good as any by authors who have been writing and publishing for decades. They display an amazing versatility and taken together present a beautiful portrait of the individual’s struggle with this phenomenon we call life.
Nelly
May 15, 2020 rated it it was amazing
Så förbannat bra! Älskar Norlin mer än att ta en folkis i solen, och då talar vi kall folkis. Ja, ni förstår ju.
Ebba
Apr 05, 2020 rated it it was amazing
Shelves: favorites
Exakt lika bra som förväntat. Finns inget språk jag älskar så mycket som Norlins. Tröstande, tryggt, roligt, smart. Om sånt som man aldrig får läsa om annars. Om platser. Om människor. Mänskligt och fint och roligt. Skrev också om boken här: https://hymn.se/2020/04/01/snack-anni... ...more
David Ärlemalm
Ska erkänna att jag var en aning skeptisk, kanske för att jag aldrig riktigt lyssnat på Säkert, och odlade förutfattade meningar om gräddfil till boksläpp. Det var korkat. För det här är bedövande bra. Framför allt är Norling en mästerlig stilist med ett korthugget, humoristiskt och varmt språk. Och ja, hon visar sig vars en grym historieberättare också. Shame on me för fördomar.
Stina Westberg
Jan 06, 2021 rated it really liked it
4-5? Kan ej bestämma mig!! Skrattade gott i omgångar, väldigt fint skriven
Julia Eriksson
May 24, 2020 rated it really liked it
En fin samling noveller där vissa glänser lite extra, exempelvis den avslutande ”Gå”. Annika Norlin porträtterar vardagliga och vemodiga händelser på ett fängslande sätt med karaktärer som är svåra att värja sig ifrån. Vissa formuleringar fastnar hos mig lite extra som:

”Hon får mig att känna mig som att det finns trägolv. Jag kan inte hitta det själv, men hon kan.”

och:

”Kunde ingen ha sagt åt en att man väljer en personlighet när man är liten och om det är en som andra trivs med blir man fast med
...more
Matilda
May 20, 2020 rated it liked it
Det är norrländska skogar och ett utforskande av mänskliga relationer och känslor. Fyndigt, drabbande (mer eller mindre) och precis så som Norlin är. Mina favoriter var den första - ”Bekräftaren”, och den sista, ”Gå”. Just den förstnämnda gjorde nog starkast intryck på mig, jag tycker att hon där sätter fingret på saker jag känner igen som kvinna (eller kanske bara som människa, vad vet jag). Bekräftelsebehov, skammen i det som nästan förgör en, relationsstrukturer. Himla tjusigt. Vill nog egent ...more
Heidi Höglund
Jul 08, 2020 rated it really liked it
En alldeles underbar samling texter! Mängder av välskrivna och träffsäkra formuleringar, en stor hop spännande karaktärer och fler intressanta samtidsmarkörer. En del noveller är bättre än andra - förstås - men jag gillar särskilt Barn och Balthoran. Men den sista, Gå, golvar mig totalt och jag är nu och för alltid ett Annika Norlin-fan!
Ida Stiller
Aug 15, 2020 rated it really liked it
Så rolig!! Skratta HÖGT i minst tre noveller (det har nog aldrig hänt mig i läsande förut). Däremot var inte alla noveller toppen, därav 4 i stället för 5 stjärnor. Vissa noveller var dock underbara. Speciellt de två med Siri, Mikael, Eleganten och speciellt den när de åker på turné. Hahahah!!

Älskar även att allt utspelar sig i stora fina Norrland
Lisa Johannesson
Apr 28, 2020 rated it really liked it
Några av novellerna gick mig nästan obemärkt förbi, men det totala betyget vägs upp av hur mycket jag gillade "Bekräftaren" och framför allt "Gå". Så sorglig, vacker och rolig novell som kommer stanna hos mig länge. ...more
Wilma
Nov 13, 2020 rated it liked it
Shelves: det-var-en-bok
Hur betygsätter man en novellsamling? Jag har alltid svårt med det. Betygsätter jag efter de bästa novellerna, för att jag vet att författaren kan skriva så bra noveller? Om några noveller är tydligt bättre och några inte alls ger mig lika mycket kanske det är konstigt att ge en trea, ett slags genomsnitt, när egentligen ingen av novellerna var ”en trea”. Hm!

Det bästa med novellerna i den här samlingen, och det gäller alla novellerna, är att karaktärerna pratar på olika sätt och att deras tankeg
...more
Emma Palm
Nov 03, 2020 rated it really liked it
Vilken otrolig berättare hon är, Annika Norlin. Det är fyndigt, det är trösterikt och framförallt träffsäkert. Norlin har lyckats skapa en unik röst för varje novell. Vissa tankeväckande, andra flöt lite obemärkt förbi.

Det är en otrolig rytm i texterna, och flera gånger kom jag på mig själv med att läsa formuleringar högt.

De noveller som jag fastnade extra för är Bekräftaren, Balthoran samt den avslutande novellen Gå. I den sista novellen blir karaktärens vandring söderut genom Norrland ett sä
...more
Elsa
Oct 25, 2020 rated it liked it
Shelves: svenskt, read-in-2020
3,5.
Med bitska, skarpsynta, hjärtskärande och roliga berättelser lyckas Annika Norlin med det som titeln säger. Hon fångar inte bara de stora känslorna utan även de vardagliga, tystlåtna, som kan vara nog livsomvälvande. Några av berättelserna är starkare än andra (och "Gå" är starkast av alla), men överlag håller de alla hög kvalitet.
...more
Melina Roy
Dec 27, 2020 rated it it was amazing
Väldigt bra. Fascinerande noveller. Gillade mest Bekräftaren, Arvsled och Gå.

Norlin är en skicklig författare: novellerna var lätta att följa med i men inte för platta. Språket var fint, ett par meningar markerade jag för att kunna spara. Karaktärerna var intressanta och relaterbara och kändes väldigt mänskliga. Några av mina favoriter var kvinnan som arberar som bekräftare men själv känner en brist på bekräftelse, mamman som försöker komma bort från ett arv av våldsamma män och kvinnan som en d
...more
Stina
Nov 01, 2020 rated it really liked it
Känslo- och tankeväckande, rakt igenom. Annika Norlin verkar ju kunna allt.
Agnes Stenqvist
Jun 02, 2020 rated it liked it
Shelves: 2020
Så enkelt men skärskådande språk. Tyckte novellerna tyvärr blev sämre och sämre med bokens gång. De tre första var otroliga, sen blev jag ganska slö av texten
Else Mikkelsen Båge
vad ska jag säga? hon skriver skönlitterärt som hon skriver lyrik. fantastiskt. gillade särskild The greatest love of all, Aliens vid Piteälven och Gå. Läs!
Clara
Sep 22, 2020 rated it it was amazing
Min Annika, min tonårsrefräng. Kändes så fint att så tydligt höra hennes varma, trygga röst i hennes ord på pappret. Ömsom lättsamt humoristisk, ömsom berörande på djupet. Tack!
Karin.gry
Jun 02, 2020 rated it it was amazing
Jag vill att novellsamlingsgenren ska få ett uppsving och jag vill att Annika Norlin ska stå i spetsen. Till att börja med vill jag läsa om Jag ser allt du gör, en gång till, helst nu direkt.

Allt är så ömsint och översvallande och känsloneutralt på samma gång. Mjukt och vackert och vardagligt och samtidigt helt skruvat. Känner på mig att det här är en bok jag kommer återkomma till i mitt eget skrivande.
Nina Ruthström
May 09, 2020 rated it it was amazing
Shelves: favoriter
Ljuvliga noveller. Hon skriver så insiktsfullt och välformulerat. Det är starkt och roligt. Jag känner igen mig i mycket. Känner mig sedd. Uppläsningen av Olof Wretling fulländar som pricken över i’et.
Den första om den sörjande mamman och Bekräftaren är mina favoriter.
Gunnel Thydell
May 01, 2020 rated it it was amazing
Läs! Vilken berättare och vilket språk! Ren (och bitvis smärtsam) läsglädje.
Anna Munford
Apr 08, 2020 rated it it was amazing
Shelves: 2020, favourites
Älskade denna från början till slut. Helt fantastisk liten bok.
Ellen
May 19, 2020 rated it liked it  ·  review of another edition
3,5

Stundvis så slagfärdig och träffande. Önskar att jag hade läst denna. Upplever det svårt att lyssna på noveller?
Louise
Aug 16, 2020 rated it really liked it
Unika och geniala perspektivskiften! En samling texter som kan läses med pauser eftersom människorna i Norlins värld lever sina egna liv.
Annika Kronberg
Apr 12, 2020 rated it really liked it
Lite svårt att betygsätta en novellsamling, vissa var 3, andra var 4. Gillade den första och den sista mycket.
Hanna Törnquist
Mar 31, 2020 rated it really liked it
Älskar Annika Norlins språk och känsla! Vissa noveller berörde mig verkligen, andra passerade lite förbi. Hur som är det verkligen en novellsamling jag kan rekommendera!
Ylva ten Siethoff
Jul 10, 2020 rated it it was amazing
Helt fantastisk! ”Gå” är den bästa. Blir också underbart när jag lyssnade på den uppläst av Olof Wretling som ju är en favvo.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Samlade verk
 • Sen for jag hem (Jana Kippo, #3)
 • Fjärilsvägen
 • Dagarna, dagarna, dagarna
 • Herrarna satte oss hit
 • Året med 13 månader
 • Männen i mitt liv
 • Överlevarna
 • Dina händer var fulla av liv
 • Lisa och Lilly: En sann kärlekshistoria
 • Klubben
 • Vi for upp med mor (Jana Kippo, #2)
 • Splendor
 • Dalenglitter: en roman om hårt arbete
 • Bakvatten
 • Testamente
 • Voksne mennesker
 • Jag for ner till bror (Jana Kippo, #1)
See similar books…
28 followers
Annika Norlin, född 1977 i Östersund, är en av Sveriges mest ansedda artister och låtskrivare. I projektet Hello Saferide skriver hon på engelska och i Säkert! skriver hon på svenska. Sedan debuten 2005 med Introducing… Hello Saferide har hon gett ut fem fullängdsalbum och en rad EP:s på Razzia Records.

News & Interviews

Need another excuse to treat yourself to a new book this week? We've got you covered with the buzziest new releases of the day. To create our...
34 likes · 10 comments