Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Kadunud küla” as Want to Read:
Kadunud küla
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Kadunud küla

by
3.46  ·  Rating details ·  325 ratings  ·  48 reviews
Põnevik, mis haaras mind esimesest leheküljest viimaseni ja viis mõtted Stephen Kingile. Camilla Sten on kirjanik, kellel tasub silma peal hoida.

Camilla Grebe

On möödunud kuuskümmend aastat sellest, kui väikse kaevandusküla Silvertjärni terve elanikkond haihtus. Kohvitassid seisid köögilaual, pesu kuivas nööri peal, just nagu oleksid kõik äkitselt õhku haihtunud. Kui
...more
Paperback, Estonian, 384 pages
Published 2019 by Eesti Raamat
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Kadunud küla, please sign up.

Be the first to ask a question about Kadunud küla

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.46  · 
Rating details
 ·  325 ratings  ·  48 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Kadunud küla
Magdalena aka A Bookaholic Swede
Staden (The Town) is a great Swedish mystery book. I partly read and listened to the audiobook version and it was just so atmospheric, so chilling. One could really feel how eerie the dead city in the middle of nowhere was. What happened to all the people that just disappeared 60 years ago? Why was a baby left behind? Will the documentary team find out the truth? And, the most important thing of it all, will they be able to leave the Town?

I highly recommend reading this book. The book isn't
...more
Mariann
http://www.hyperebaaktiivne.ee/2019/1...

Kes mind Instagramis jälgib, teab, et hakkasin hiljuti kasutama Elisa Raamatu äppi. Esimene teos, mis mulle seal silma jäi, oli Camilla Sten "Kadunud küla". Olin sellest natuke varem ka kuulnud ning see tundus täpselt paslik, tekitamaks õiget meeleolu enne Halloweeni.

1958-59 & 2019, Silvertjärn, Rootsi. 60 aastat on möödunud sellest, kui väikese kaevanduslinna ligi tuhatkond elanikku haihtusid. Kohale sõitnud uurijad leidsid vaid kividega surnuks
...more
Jeanette (Latte and a Book)
Lyssnat på ljudboken och det var ett sant nöje att få lyssna på. Bra, mystisk och obehaglig. Kan verkligen rekommendera den.
Thebooktrail
the lost village by camilla sten


Visit the locations in the novel


Now this novel is just out in Sweden and isn’t yet translated into English but when it is, be sure to read it as it’s as chilling and as atmospheric as anything you’ve ever read. I don’t normally review novels now yet in English but I enjoyed this so much that I wanted to talk about it and get it on a few TBR piles wherever possible…Are you ready to enter The Lost Village by Camilla Sten ?

Set in a small former mining village, the atmosphere is here from the
...more
Erika
Jul 05, 2019 rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: audiobook
Börjar lovande, slutar allt mindre intressant. Ramberättelsen om en ung filmare som vill göra en dokumentärfilm om den mytomspunna mystiska staden känns intressant, men genomförandet fungerar inte så bra. Boken känns inte genomarbetad – dels stör jag mig lite på att gestaltningen känns hafsig, att det förekommer en hel del klichéartade beskrivningar, dels har vi det här med religionen som det onda. Börjar inte den här utgångspunkten vara lite passé vid det här laget? Och om man ändå vill skriva ...more
Therése Mellby
Jun 27, 2019 rated it did not like it  ·  review of another edition
Det här var slöseri med tid. En intressant premiss som slarvas bort. Två tidsplan med en övertydlig parallell kring psykisk sjukdom som faller platt, trista karaktärer, och vad är det med svenska deckarförfattares fascination av religiösa sekter? Och en stad som varit övergiven i årtionden men ändå fått stå orörd? Helt orealistiskt. Jag lyssnade på ljudboken och till och med inläsaren lät rätt uttråkad på slutet, och verkade inte riktigt veta hur hon skulle uttala eller betona.
Marieinsweden
Jun 22, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Trodde inte denna var för mig, så fel man kan ha. Subtil och kittlande skräck.
Britt-Marie Kullin
Apr 23, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: read-2019
Betyg: 5 av. 5.

Jag har läst en bok tidigare av Camilla Sten, och det är boken En annan gryning, som kom ut för tre år sedan. Jag tyckte väldigt mycket om den boken, som fick 4,5 av 5 i betyg från mig. Här är en länk till min recension av den boken.

Så därför hade jag höga förväntningar på författarens nya bok, Staden, men tack och lov så infriades mina förväntningar.

För även Staden är en mycket bra bok. Till och med snäppet bättre än En annan gryning.

Staden har hela tiden en mycket krypande
...more
Emelie 🦉
May 19, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
4,5owls.

Kunde inte sluta läsa. Vet inte riktigt vad jag ska säga!

Man kände sig förföljd, klaustrofobisk och rädd. Hennes fantastiska beskrivningar gjorde att man kände sig som en i gänget!
Anima Miejska
Oct 27, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Motyw nie nowy, jednak świetnie zbudowana atmosfera, a zło okrutnie pospolite. Bardzo do mnie trafiła ta historia.
Anna
Apr 09, 2019 rated it it was ok  ·  review of another edition
Jag fullkomligen älskade tanken på denna typ av story. Kanske det var det som var problemet, att mina förväntningar var skyhöga... Boken blir aldrig tråkig, utan det händer grejer hela tiden, så det är verkligen dess styrka. Däremot blir berättelsen ganska platt och aldrig riktigt spännande. Den är uppbyggd på ett sätt som jag känner igen från Scooby-Doo och Kitty, och det är absolut inget fel med det, tvärtom snarare, men jag känner att den hade så otroligt mycket mer potential än vad som ...more
Felicia
Sep 25, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Wow, en bladvändare!!
Lotten
Oct 20, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Staden är en välskriven suggestiv berättelse. Av någon underlig anledning hade jag fått för mig att Staden skulle vara en bok i skräckgenren. Men den är mer psykologisk spänning, eller kanske rent av drama. Egentligen ska inte genren eller klassningen spela någon roll, men min förväntan om skräck gjorde att jag i början av läsningen var lite förvirrad. Men ganska snart kom jag in i berättelsen, mycket beroende på hur skickligt Camilla Sten lyckas bygga upp den obehagliga stämningen. ...more
Annette Juhlin
May 22, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Det här måste vara det perfekta upplägget för en rysare - en liten grupp människor som skall tillbringa fem dagar på en helt isolerad och ödelagd bruksort, långt ifrån annan bebyggelse och kommunikationer.


Det är mystiskt och spänningen så där krypande att obehagskänslan letar sig in under huden. Särskilt de avsnitt som handlar om det lilla filmteamet som är på plats i den övergivna gruvstaden Silvertjärn, långt ute i ödemarken, för att dokumentera och kanske lyckas hitta svaret på vad som hände,
...more
Tina
May 02, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Mycket spännande berättelse som lyckas hålla spänningen helt till slutet utan att mista i trovärdighet eller bli för mycket. Personerna i boken kändes väldigt verkliga på något sätt, långt ifrån de där vanliga stereotyperna som brukar figurera i skräcksammanhang. Personligen tyckte jag också om fokuset på vänskap och hur viktig en sådan relation kan vara (och hur omvälvande det kan vara att mista den).
Martina
Apr 23, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: audiobooks
Språkligt sett, inte lysande. Många grejer i stil med "hans ögon var två svarta hål i ansiktet och munnen ett smalt streck i ansiktet". En vända till med redigering hade inte skadat.

Men berättelsen är bra! Mycket stämning, obehaglig.
Carin
Jul 24, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silverstjärn försvann. Niohundra människor spårlöst försvunna. Ingen vet hur det gick till. Var det en olycka, ett massjälvmord eller spelade stadens fantastiska väckelserörelse en roll i försvinnandet.......?
Wilma
Jun 03, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Trevligt obehaglig bok, dåtidsperspektivet var tyvärr inte så intressant dock. Men det var en snabb och rolig läsning
Marlen Hästbacka
Vilken bok, en obehaglig och spännande bok. En riktigt bladvändare.
Tanja Berg
Några unga dokumentärskapare åker ut till Silvertjärn för att filma en dokumentär om varför alla invånarna försvann för 60 år sen. Det går förstås till helvete ganska fort och efterhand inser dom att dom inte är ensamma i den övergivna staden. Som vanligt i den här typen böcker varvas nutid med återblick till livet i gruvstaden före alla försvann. Det är inte dåligt, det är bara väldigt förutsägbart.
Johanna Hammarström
Jag såg Sten på bokmässan i Göteborg och blev så intresserad av boken när hon pratade om den att jag köpte den. Hon pratade så engagerat om skräck, vilket gjorde mig som skräckfantast spänd på boken.
Visst har den språkmässigt några klyschor men det är en väldigt spännande bok. På gränsen till skräck snarare än deckare skulle jag säga personligen.
Gillar att scenerna kändes målande, skrev till min kompis efter läsning: "som att läsa en skräckfilm".
Zelly
May 17, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Recension: ZellysBokhylla
Matasatan
Jun 25, 2019 rated it did not like it  ·  review of another edition
Shelves: did-not-finish
Försökte verkligen läsa och njuta. Men det gick inte. Första gången jag hellre ser kommande filmen/serien istället för att läsa boken ;(
Vera VB
Camilla Sten (1992) is de dochter van Viveca Sten. Ze is feministe, schrijft sinds haar jonge jaren korte verhalen en is het klankbord van haar misdaadschrijvende moeder. Ze heeft al een boek op haar naam staan A New Dawn, een dystopisch verhaal over Zweden waarin een extreem-rechtse partij aan de macht is. De Verdwenen Stad (Staden in het Zweeds) is de eerste thriller die ze alleen schrijft want ze schrijft samen met haar moeder aan de serie Havsfolket (L’île des Disparus in het Frans), voor ...more
Emma (loveofboooks)
”Utan att tänka spänner jag av mig säkerhetsbältet och öppnar dörren, hoppar ner i den mjuka, våta vårmyllan och ser ut över staden. Det är alldeles tyst. Det enda som hörs är det låga ljudet av motorns stadiga surrande och vindens mjuka suckar där den viskar in över staden.
Jag hör hur även Tone klättrar ur bilen. Hon säger ingenting, stänger inte ens dörren bakom sig.
Själv andas jag – en bön, en besvärjelse – ett välkomnande: Silvertjärn.”


Den första dominobrickan faller i Silvertjärn, här tar
...more
Anna-Klara Aronsson
Silvertjärn är en död gruvstad någonstans i sverige. det mystiska är att 1959 försvann hela Silvertjärns befolkning som överven natt. Kvar fanns bara ett spädbarn.

Alice är en ung dokumentärfilmare som vill få ett lyft i karriären, och hon har personliga skäl att söka sanningen om vad som hände. Hennes mormor härstamnade från Silverstjärn.

Så tre unga kvinnor, två män och en mystisk stad, walkievtalkies och filmkameror.

Det är läskigt och dramatiskt gjort med nu tid och dåtid där vi går ledtrådar
...more
Miłośniczka Książek
Nov 24, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: thriller
"„Osada” to druga (po „En annan gryning”) powieść, która wyszła spod pióra szwedzkiej pisarki Camilli Sten, córki Viveci Sten – autorki znanej przede wszystkim z serii powieści kryminalnych, w których główną postacią jest komisarz Thomas Andreasson. Nie miałam okazji zapoznać się z dziełami matki, ale po przeczytaniu „Osady” wiem już, że z chęcią sięgnę w przyszłości po kolejne książki córki. Znalazłam tu bowiem wszystko to, co tak bardzo lubię w powieściach tego typu – intrygującą zagadkę do ...more
Nadine Vansant
Oct 14, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Very very good. It starts rather slow, balancing between two timelines (now and then). Then was the moment all habitants (except a baby) dissepeared, now is the moment that 4 young people go to try to understand what happened for different reasons. In the end they hope a documentary on youtube will get people interested in the small village and of course, in the people who made the documentary. But not everything is what seems to be. Not everybody is as honest, is frank, dares to say what they ...more
Fanny
Nov 03, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Det är något med hela sceneriet som lockar och som bygger den rysliga spänningen i romanen. Övergivna platser, hus och hela städer triggar fantasin och jag kan med stor fascination bygga hela världar utifrån ett foto. Det finns flertalet konton att följa på Instagram om man som jag fängslas av detta. Vilka var det som bodde där? Varför övergavs stället? Och inte minst: finns det någon som har bosatt sig där i efterhand? Samma tankar väcks i Stens Staden.

Läs hela recensionen här:
...more
Anna
May 07, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: svenskt, thriller, horror
Spännande, lättsmält, svår att lägga ifrån sig. Ungdomligt språk. Stundtals obehaglig men lyckas inte skrämma (eller så är det jag som är härdad). Den bakomliggande relationella konflikten inte särskilt gripande och mycket var föga trovärdigt, dock så var den tillräckligt underhållande för att jag skulle strunta i det. Blev lite trött på ingående skildringar av husens eventuella bräcklighet och hur de rörde sig försiktigt genom eller uppför olika ytor. På det stora hela en bra mysrysare.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Skamvrån (Emma Sköld, #7)
 • Järtecken
 • Verkanseld (Motståndstrilogin #3)
 • En underbar död
 • Broder Jakob
 • Jag ser dig
 • Folk med ångest
 • Stormvarning
 • 1794 (Bellman noir-trilogin, #2)
 • Vargen (Charlotta Lugn & Shirin Sundin, #6)
 • Herravälde
 • Cold Case: Försvunnen
 • Jag lämnar ekorrhjulet: ett liv utan lönearbete
 • Villa Havsbris
 • Det som göms i snö
 • Vi for upp med mor (Jana Kippo, #2)
 • Skendöda (Motståndstrilogin #2)
 • Francesca (Charlie Lager, #2)
See similar books…
No trivia or quizzes yet. Add some now »