Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Der europäische Frühling” as Want to Read:
Der europäische Frühling
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Der europäische Frühling

3.66  ·  Rating details ·  350 ratings  ·  37 reviews
Die Insel Lolland ist zum Hort der Glückseligen geworden. Hier regieren Nachhaltigkeit, Umweltbewusstsein und Menschlichkeit. Intelligente Drohnen haben viele der alltäglichen Arbeiten übernommen. Doch die Idylle hat ihren Preis, und der Eintritt ist nicht jedem gewährt. In den Städten herrscht Anarchie. Probleme werden nicht gelöst, sondern auslagert. Dänemark pachtet in ...more
Hardcover, 400 pages
Published May 13th 2019 by Heyne Hardcore
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Der europäische Frühling, please sign up.

Be the first to ask a question about Der europäische Frühling

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
3.66  · 
Rating details
 ·  350 ratings  ·  37 reviews


More filters
 | 
Sort order
Annegrethe Skov
Jan 16, 2018 rated it did not like it  ·  review of another edition
Bogen er populær og oppe i tiden; man kan ikke åbne en avis uden at se paralleller til bogens temaer. Jeg ser den dog mere som en debatbog end som en god roman. Der er masser af finurlig hittepåsomhed som luksuslolland, afrikanske Frederiksstad, talende dyr og intelligente robotter - Colling Nielsen og venner må have haft en fest, da de fandt på det hele nede på det brune værtshus eller en fancy bar i Kbh. K. Det er bare fortalt så fladt og kedeligt. En træt midaldrende dame som mig orker heller ...more
David Svinth
Mar 12, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Det Europæiske Forår er et frisk pust til den danske litteratur. Det er en sjov, provokerende, fabulerende og satirisk bog.

Sproget er præget af slang og lokumsprog, og Kaspar Colling Nielsens skrivestil efterlader ikke meget til fantasien - til gengæld er indholdet fantasifuldt. Der er ikke meget 'showing', blot en masse 'telling'. Det fungerer langt hen ad vejen, men indimellem bliver det forhastet og resuméagtigt. Det store fokus på pervers sex kunne efter min mening godt have fyldt knapt så
...more
Pečivo
Jul 27, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: škoda-favorit
Kaspar Colling Nielsen si to nebezpečně šine po žebříčku pečiho oblíbených autorů výš a výš! Příští zastávka Houellebecq? Uvidíme! Vítejte v pečiho literárních vratech. Pojďte dál, ale koukejte se zout! Jestli ale přijde i Palivo, tak ty si boty nech! To by jinak byl poslední zout. Lolec!

Evropské jaro je další alternativní současnost podle Nielsena. Podobně jako u jeho předchozích děl, je to lehce sci-fi, ale ne moc. V popředí zůstávají stále hlavní postavy a jejich osud. V pozadí nezůstává nic,
...more
Pernille Døssing
”Det europæiske forår” er en roman, som tydeligt gerne vil provokere og forarge samtidig med, at den vil have læseren til at tænke over livet, og den vej vores samfund er på ud af.
Emner som frihed, medmenneskelighed og fællesskab er i højsædet og selvom settingen virker helt i skoven, bogstaveligt talt, er der alligevel en balanceret del under overfladen, som ikke nødvendigvis ligger så fjernt (desværre).

Romanen foregår i en nær fremtid, hvor terrorangreb har ramt hele Europa, Mette Frederiksen
...more
Conny
Jun 03, 2019 rated it really liked it
Die Prämisse klingt gar nicht uninteressant: Dänemark hat sich ein riesiges Stück Brachland in Mosambik gekauft und darauf eine Containerstadt für seine Kriminellen, Migranten und insbesondere kriminellen Migranten gebaut. Während die Unerwünschten abgeschoben werden, können sich die Reichsten ein Häuschen auf Lolland leisten. Hier wird nachhaltig und im Einklang mit der Natur gelebt, Benzingestank und Dreck gehören der Vergangenheit an; die unliebsamen Aufgaben werden unbemerkt von intelligente ...more
Ulla
Nov 07, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Shelves: danish
Kaspar Colling Nielsen er min favoritforfatter blandt danske forfattere og har været det siden jeg læste Mount København. Jeg kan ganske enkelt ikke stå for disse groteske, vanvittige historier vis lige jeg ikke kan komme i tanker om andre, der kan præstere. Jeg ville ønske, at han blev oversat til engelsk, for jeg ved at min amerikanske mand ville nyde den kulsorte humor i dette forfatterskab til fulde.

Denne nyeste bog er dog efter min mening ikke helt så god som de to foregående. Slutningen vi
...more
Tobias Cramer
Apr 22, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Det europæiske forår er først og fremmest interessant. Den lægger sig op af nogle vedkommende diskussioner i tiden, men også om fremtiden.
Der bliver virkelig behandlet meget stof i idéernes verden, men det er som om bogen på det konkrete handlingsmæssige plan aldrig rigtig tør at komme igang. Der sker ikke ret meget i meget store dele af bogen. Det er dog heldigvis hamrende interessant alligevel, når der tales om droner, neurale netværk og flygtningebyer.
Flere af bogens historier virker overflød
...more
Line
Nov 18, 2017 rated it really liked it  ·  review of another edition
Smuk, mærkelig, humoristisk og skræmmende.
Ignatius Vonnegut
Kaspars hero is Houellebecq for sure. No matter what anyone says. He doesn't have the same genius. For sure. But he is readable in the same way. There is also a relationship to authors like Ellis and Palahniuk. A want to twist and look from deep within the abject, or the disgusted.

This book is truly sad and the people in it is sometimes hard to care for. But not impossible, and not all of them, like the case is for Ellis and maybe most of all for Carol Oates characters.

The author dissects the h
...more
Camilla Nordbø
Mar 31, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Isabel
Jan 14, 2018 rated it did not like it  ·  review of another edition
Smuk - både indvendigt med malende scenarier og ISÆR coveret (wow!). Dog mangler historien, og karaktererne, både dybde og sammenhæng, og plottet fremstår ufærdigt; på trods af at bogen føles 100 sider for lang. Interessante tanker som ikke følges til dørs, og provokationer som ikke gør andet end at provokere. Alt i alt en god idé med stort potentiale, men som falder fuldstændigt sammen. Suk.
Julie Sanders
Nov 07, 2017 rated it did not like it  ·  review of another edition
Discount versionen af Houllebecq.

Det eneste der var originalt ved bogen var historien om Mia og Christian (derfor får den 1 stjerne).

Det havde klædt forfatteren at lave ordentlig research omkring udlændingelovgivningen herunder forskellen på statsborgerskab, asyl og opholdstilladelse.
Liselotte Howard
Apr 19, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Knepig kille, Kaspar. Vi får halvfiktiv nutid, närstående framtid, talande djur, konstiga konstnärer och flickor med problem. Rasism mellan människor, baserad på hudfärg och religion (eller vad nu rasisterna motiverar sin rasism med..?) och rasism mellan människor och djur (art-ism?). Dansken skriver delvis vackert och målande, delvis vulgärt och äcklande. Jag mår dåligt och tänker att många människor kommer att kunna känna sig kränkta av det han häver ur sig, men inser också att det är de motsa ...more
Sidsel
3,5 stjerner, tror jeg.

Jeg er vild med Collings kulsorte humor, og at det virker til at han bare gør hvad han vil med sine historier. Det alt for klare spejl, han holder op mod vores nutid, mod kunsten, mod vores absurde selvoptagethed. Man har ikke sympati for nogle, og alligevel går det de fleste godt, selvom jeg dårligt kunne styre lysten til at banke især Stig og Christian synder og sammen.
Jeg er vild med den hensynsløse nedslagtning af vores samfund han bare lirer af, i det ene mere grote
...more
Thomas Schmidt
Jun 15, 2018 rated it it was ok  ·  review of another edition
Shelves: 2018
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige efter at have læst den her. Jeg tror der gemmer sig en fin, polemisk debatbog herinde et sted, og der er egentlig en masse kloge tanker om nanoteknologi, droner, indvandring og klassesamfundet spredt med løs hånd henover siderne. Men som roman fungerer den ikke, overhovedet -- halvdelen af personerne er fuldstændig anonyme, den anden halvdel er bare groteske, deres historier flyder ind og ud af hinanden (så skete der det, så skete der det, så havde Emma det g ...more
Dorte Kubel
Dec 26, 2017 rated it did not like it  ·  review of another edition
Det er interessante problemstillinger, der tages op, men jeg synes at sproget er fladt og skitseagtigt - lange sekvenser minder om et fagligt notat eller et resumé..
Jeg var ved at give op flere gange, bogen skiftevis kedede og irriterede mig.
Historien om Christian og Mia er ualmindelig frastødende, men på trods af et ubehageligt kvindesyn er den glimtvis interessant fortalt. Emma historie bliver vedkommende i korte sekvenser, hvor sproget løfter sig - fx løbeturen tværs over kontinentet - mens
...more
Maria Teglkamp
Dec 18, 2017 rated it did not like it  ·  review of another edition
Jeg ELSKEDE “Den danske borgerkrig”. Det var en roman der blev i min bevidsthed rigtig længe med alle de tankevækkende små historier. Men jeg blev skuffet, da jeg læste “Det europæsiske forår” med det ellers så smukke cover (men meget vulgære indhold).

De forskellige elementer mangler sammenhæng og mening, og man efterlades meget uforløst. Jeg er med på præmissen med de talende dyr, men historien med Felix fylder utroligt lidt og er overstået før man aner det uden en pointe.
Det der foregår på L
...more
Maria Louise
Mar 04, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
I begyndelsen følte jeg, at bogen både frastødte mig og trak mig med ind i sin absurde, sci-fi fortælling og åbenbarede et ditto samfund, som samtidig har stærke forbindelseslinjer til nutidens (og nutidens politiske debatter om ghetto-områder, indvandring osv.) Dyster i sin absurditet, dragende i sin for-meget-hed, fabelagtig (ja, også bogstavelig talt) med sin portrættering af talende dyr og forholdet mellem dyr og menneske, instinkt og viden. Bogen vandt mig, side for side. Men NU håber jeg o ...more
Morten Andersen
Mar 29, 2018 rated it liked it  ·  review of another edition
Shelves: 2018
En underholdende bog som dog tenderer et plagiat af Houellebecq - både i form såvel som tematik. Og hvorfor læse en kopi, når nu originalen er så meget bedre? Dertil kommer, at Colling Nielsen også trækker en del på stoffet fra sine to tidligere romaner, hvilket self er ok, men som ikke destomindre gør læseoplevelsen mindre original og medrivende end man kunne have håbet. Når det er sagt, så var der flere særdeles morsomme passager i bogen, og den rammer ganske fint ned i den aktuelle samfundsde ...more
Steffen Christoffersen
På side 30 starter sætningerne med følgende ord:
Hun, det, hun, det, flere, mange, hun, på, hun, hun, så, hun, det, det, hun, vinden, hun, hvad.

12/18 sætninger starter således med ordene 'hun' og 'det', og et øjeblik troede jeg, det var en folkeskolestil jeg læste igennem. Var ellers stor fan af Den Danske Borgerkrig, men halvdelen af sætningerne på en side kan simpelthen ikke starte med ordet 'hun'.

Bogen er så dårligt skrevet, og læseoplevelsen var så grå og tung, (meget ulig Den Danske Borgerkr
...more
René A. Christoffersen
'Det europæiske forår' er Kaspar Collings tredie værk, og som i de foregående står idéerne om et muligt fremtidsscenarie tæt i kø. Desværre står de denne gang så tæt (og er så platte) at der hverken bliver plads til plot eller karakterudvikling. Ingen personer bliver det mindste vedkommende, og mod slutningen bliver et maleri introduceret, men hverken det eller maleren vender man tilbage til...
Læs hellere Informations anmeldelse, som siger der meget bedre end jeg kan: https://www.information.dk/
...more
Tobias Hougaard
May 01, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Havde lidt for høje forventninger, men det taget i betragtning er det faktisk en ganske interessant fortælling. Hovedpersonerne var lidt for karikerede til min smag, men historien rummer en masse små noter af spændende samfundsrefleksioner. Tempoet bliver skruet voldsomt op til sidst, hvilket gjorde det lidt overfladisk, men samtidig et spændende meta-lag i fortællingen.
Kenneth
Feb 21, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Fantastisk. Samme humor som "den danske borgerkrig" og fine historier om et dystopisk Danmark, med især Lolland som scene. Det er en fed måde det bliver fortalt på, og Colling Nielsen er drøn dygtig. Mere af det tak!
Nadia
Jeg kan godt lide Kasper Colling Nielsens stil og bogen var underholdende nok. Desværre synes jeg at den mindede lidt for meget om Den Danske Borgerkrig, dog uden at være helt så tankevækkende eller provokerende.
Jens Kristensen
Skuffende. Der er et virvar af fede ideer, men endnu flere løse tråde. Det er lige som om fortællingen bliver helt opgivet fra omkring den sidste tredjedel af bogen og erstattet af sjælløs opremsning.
Fredrik Garmannslund
Premisset for boken var bra, men jeg synes den manglet noe med hvor den ville. Den kunne godt lagt til «det lille ekstra», så den hadde fått en bedre filosofisk vri. I den grad den forsøkte å være filosofisk var det litt klisjeaktig.
Maarten Faddegon
Skræmmende fremtidsbilledet. Det med drønerne var sjovt.
Kniven
Jul 23, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Provocerande. Rolig. Hisnande. Gräslig. Skrämmande. Förfärlig. Helt igenom intressant. Välskriven. Väldigt bra konst!
Birgit OSullivan
Good plot . People are not Well described
Lea
Aug 06, 2018 rated it really liked it  ·  review of another edition
Jeg var virkelig godt underholdt. Særligt scenen til sidst på Louisiana gav mig mavekrampe af grin. Jeg synes til gengæld hele dyre-vinklen stak en kende af, men alt er tilgivet.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Og sådan blev det
 • Transfervindue
 • Lejlighedssange
 • Rød mand/Sort mand (Grønlands-trilogi, #2)
 • En anden gren
 • Hvis det er
 • Den, der lever stille
 • Liberty (Afrika-trilogien, #3)
 • Nye rejsende
 • Nike
 • Planen
 • Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage
 • En ny tid
 • Folkets skønhed
 • Det nemme og det ensomme
 • Butterfly Valley: A Requiem
 • Submarino
 • Constance Ring
See similar books…
Kaspar C. Nielsen, født 1974, har læst filosofi på SDU og er Cand. Merc. fil. fra CBS.

Kaspar C. Nielsen debuterede som forfatter med MOUNT KØBENHAVN i 2011. I 2013 udkom opfølgeren, fremtidsfortællingen DEN DANSKE BORGERKRIG 2018-24. Begge værker befinder sig i grænselandet mellem roman og novellesamling, hvori det groteske, tragikomiske og samfundssatiriske sammenflettes i unik fortællekunst.