Jump to ratings and reviews
Rate this book

Ett annat jag: Projekt Gemini

Rate this book
I en explosion i centrala Stockholm dör en trettonårig flicka. Hennes vänner, Amanda och Rasmus, klarar sig av en ren slump. Ändå är faran långt ifrån över. För det man först tror var ett terrorattentat visar sig snart vara del av en djävulsk plan. Och för Amanda har helvetet bara börjat ...

Storslagen debut av den nya duon Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck, som båda är författare till flertalet framgångsrika böcker. Ett annat jag: Projekt Gemini är deras första gemensamma bok, och här tas slukarläsaren med på en hisnande jakt runt hela Europa.

178 pages, Hardcover

Published April 12, 2019

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Carin Gerhardsen

30 books179 followers
From the same publishing team that brought you Stieg Larsson's Millennium Trilogy comes Carin Gehardsen, author of the Hammarby series, a series of crime novels that take place in the southern parts of Stockholm.
Originally a mathematician, which explains her clever plots and complex characters, Gerhardsen is the author of the Hammarby-series, crime novels that take place in the southern parts of
Stockholm, Sweden.
Many of the scenes depicted are self-experienced and based on episodes from Gerhardsen's own childhood.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
23 (20%)
4 stars
39 (34%)
3 stars
38 (33%)
2 stars
11 (9%)
1 star
2 (1%)
Displaying 1 - 18 of 18 reviews
Profile Image for Izabelle Holmgren.
892 reviews64 followers
March 16, 2020
Den här boken var verkligen sjukt spännande, det kändes precis som att läsa en actionfilm med lite Robert Langdon inspo.

Tre kompisar sitter på MacDonalds i Stockholm. Bara en kommer levande därifrån. Explosionen som klassas som ett terrordåd är inte en slump utan målet var Amanda. Men varför?

Samtidigt i Schweiz gör forskaren och företagsledaren Terese Leboucher allt för att sopa ingen alla spår efter sitt forskningsprojekt.

Det blir en kamp mot klockan för att överleva.
Profile Image for Lotta.
349 reviews8 followers
July 24, 2019
En bok som börjar med att en tonåring sprängs i luften känns som en bok för mig. Inte för att jag ogillar tonåringar utan snarare för att det är spännande att läsa böcker där författarna inte skyr några som helst medel för att få till en bra historia. Det här är en bok som fungerar även för en äldre läsarskara, med många mord och forskning kring genmanipulation av tvillingar. Det handlar även lite om adoption och hur det är att förlora sin familj och en vän. Det går fort fram, är bra skrivet och jag gillar hur det växlar mellan trion och the bad guys perspektiv. Lite som en film eller spännande serie.

Det som drar ner betyget något är hur moster Bim framställs under resans gång. Att hon har ett intressant jobb och är smart känns toppen, men det läggs på tok för mycket tid på att förklara att hon även är tjock. Hon behöver tänka på figuren och äter därför en sallad, inte för att en sallad kan vara god. Hon blir även kallad fet och det känns inte bra att läsa när det framställs så pass negativt ifall hennes kroppsform inte har någon betydelse för själva handlingen.

Bortsett från det så är det här en bok jag snabbt läste ut och jag läser hemskt gärna mer böcker i serien Projekt Gemini.

Tack för det fina recensionsexemplaret Rabén & Sjögren.
717 reviews55 followers
February 10, 2020
Kände behovet av att "nollställa" systemet efter alla vuxenböcker jag klämt på sista tiden (varav hälften ligger halvlästa i bokhyllan) och ta en barnbok. Blev Ett annat jag av Petter Lidbeck och Carin Gerhardsen. Jag tycker ju mycket om honom och vet inget om Gerhardsen förutom att hon skriver deckare. Deckare är ju... ja ni vet... men jag ger inte upp! Det gör jag inte!

Amanda har nyligen förlorat båda sina föräldrar i en bilolycka, en bil hon också skulle ha åkt i. Fortfarande mycket påverkad av olyckan är hon ute med bästisen Malin och den rätt jobbige Rasmus. De sitter och fikar och Malin upptäcker att en man glömmer sin väska och tar den och springer efter honom. Då exploderar väskan och dödar henne!

Rasmus känner igen mannen med väskan på en flygbuss, men när de går till polisen och berättar att han finns på en buss mot Arlanda och polisen söker igenom bussen är han försvunnen. Amandas moster Bim tror på barnen till skillnad från polisen och eftersom allt ändå är kaos bestämmer sig Bim att det är dags att åka till det där barnhemmet Amanda en gång kom ifrån, det som ligger i Rumänien.

Undertiteln lyder Projekt Gemini så vi anar ju existensen av en tvilling rätt lätt. Vi får dessutom följa några andra olyckliga tvillingar och huvudskurken, som ägnar sig åt mycket omoraliska experiment.

Kändes bra att läsa något annat. Något okomplicerat. Tänker att den här nog är en succé på mellanstadiet.
Profile Image for Mimmi Granberg.
7 reviews3 followers
June 3, 2019
Spännande bok som kan gå hem för högstadieeleverna också! Förstår dock inte varför det ska påpekas att Bims moster är tjock, känns väldigt irrelevant..
Profile Image for Biblioteken i Örnsköldsvik.
401 reviews14 followers
March 16, 2020
Den här boken var verkligen sjukt spännande, det kändes precis som att läsa en actionfilm med lite Robert Langdon inspo.

Tre kompisar sitter på MacDonalds i Stockholm. Bara två kommer levande därifrån. Explosionen som klassas som ett terrordåd är inte en slump utan målet var Amanda. Men varför?

Samtidigt i Schweiz gör forskaren och företagsledaren Terese Leboucher allt för att sopa ingen alla spår efter sitt forskningsprojekt.

Det blir en kamp mot klockan för att överleva.
Profile Image for Amethystina.
Author 7 books6 followers
April 12, 2020
I loved it! The story was original, fast-paced, and still very easy to follow. I also liked the characters — even the bad ones — since they all had different personalities, motivations, and behaviours.

I'm definitely not the target audience, but it was an awesome ride all the same. The thing I had the hardest time getting used to was the simplified language, but, again — I'm not even the target audience. This is for a younger audience and the language is, without a doubt, very suitable for that age group.

So yeah. An overall good book that I really enjoyed!
Profile Image for Queen Ophilia III.
731 reviews35 followers
January 19, 2021
Tyckte denna var riktigt bra! Bra för läsare som vill det ska hända saker på första sidan och sedan inte ha någon döläsning alls. Extremt spännande och bra story.

Måste nog läsa andra boken med. Väldigt snabb och lättläst.
Profile Image for Annika Samuelsson.
220 reviews1 follower
June 25, 2019
Rasmus, Amanda och Malin sitter på MacDonals och äter. Malin ser att en man glömt sin väska och springer efter honom. Det är det sista hon gör och explosionen skrivs om som ett terrorattentat.
Det är något som inte stämmer. Rasmus och Amanda, som klarar sig från explosionen, ser mannen med väskan senare på en buss. Mannen stirrar på Amanda, istället för Rasmus som är den som kan identifiera honom. Det värsta är att när de med moster Bims stöd berättar vad som hänt för polisen blir det inte trodda.

De tidigarelägger den planerade resan ner till Rumänien och det barnhem som Amanda är adopterad från. Rasmus hänger också med, vilket Amanda är rasande över. Resan blir inte som någon av dem har tänkt sig. Det blir en resa inte bara i sökandet efter sina rötter utan också en resa på liv och död.
Profile Image for Jenna.
142 reviews1 follower
May 27, 2019
Riktigt spännande thriller för barn i åldern 10-15 år. Ett väldigt driv genom hela boken och korta kapitel. Det är ovanligt stt skriva om seriemördare i barnböcker, men det här funkar. Kanske inget för de som är känsliga men för läsovilliga killar och andra som vill ha spänning kan det här vara en fullträff. Längtar till nästa del i serien.
Profile Image for Sara.
86 reviews5 followers
April 9, 2020
Vilken fullträff till spännande bok för mellanåldern och yngre tonåringar! Från första till sista sidan satt jag med andan i halsen och ville veta mer om hur allting skulle gå. Alla personer som är med känns trovärdiga nog för att historien ska fungera trots att det inte är alltför mycket beskrivningar i boken. Det är väldigt mycket action i ordets alla bemärkelser.

Det enda minuset, som inte ens drar ner betyget för min del, var att den enda människa vars kroppsform kommenterades mer än nån enstaka gång var mosterns. Att hon var tjock/rund/stor återkom flertalet gånger, till synes helt utan anledning. Det ställs i kontrast mot till exempel en av tvillingarna som vann OS-guld och beskrevs som vältränad till skillnad från sin tvillingbror en 2-3 gånger. Jag är för inkluderande av kroppstyper i en bok men det var något med beskrivningen här som var off. Dock, som sagt, inget som tog mig ur berättelsen nämvärt eller gör att jag tar bort en stjärna från boken. En halv kanske. Boken får 4.5 stjärna!

Texten i sig var lättläst, något som jag vet Petter Lidbeck är bra på, med ett luftigt och modernt språk. Det i samband med den spännande handlingen gör att jag tror att boken kan fungera bra även för tonåringar med lässvårigheter även om målgruppen för boken är 9-12åringar.
Profile Image for Teolinda Stark.
720 reviews15 followers
January 4, 2022
Riktigt spännande bok för lite äldre barn/yngre tonår.
Tar upp ett ämne som genmanipulation och innehåller lite grövre våld än vad jag träffat på i just barnböcker tidigare. Därmed tycker jag att man bör tänka efter vad man själv tycker och känner innan man börjar läsa.
Jag blir själv riktigt exalterad av just denna kombination och mitt intresse av denna sorts böcker för vuxna växte sig riktigt stort under förra året.
Helt klart något att rekommendera!

Betyg: 4 söta valpar av 5
Profile Image for Anna-Klara Aronsson.
258 reviews1 follower
February 3, 2020
Snabbläste inför bokförslag för mellanåldern. Riktigt spännande om Amanda och Rasmus som ser sin kompis bli dödad av en terrorbomb. Eller? Det visar sig att någon är ute efter Amanda. Ett projekt med en normal tvilling och en genmanipulerad hotas att avslöjas. Den som inte bär på de exceptionella generna måste dö. Rekommenderas för den som vill ha en thriller med nutid och framtidskänsla
160 reviews2 followers
Read
December 12, 2020
Adopterade Amanda får under mystiska omständigheter reda på att hon är tvilling och nu är det någon som vill att hon ska dö. Också om att man inte ska döma andra utan att känna dem. Riktigt bra Hcg som lika gärna kunnat vara på uHc.
Profile Image for Anna Wallman.
793 reviews3 followers
July 14, 2019
Spännande om än lite enerverande då den inte alltid är så trovärdig.
48 reviews
July 8, 2020
En bok för personer i mellanstadieåldern. Läste den pga Carin Gerhardsen är en favoritförfattare. Märktes att den var skriven för ganska unga barn, men den blev tillslut spännande ändå. 😊
Displaying 1 - 18 of 18 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.