Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Knap voor een dik meisje” as Want to Read:
Knap voor een dik meisje
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Knap voor een dik meisje

4.14  ·  Rating details ·  207 ratings  ·  30 reviews
Tatjana is al haar hele leven dik. En krijgt dus al zo lang ze zich kan herinneren ongevraagd commentaar op haar lijf. Naaste familie, wildvreemden, specialisten: iedereen vindt het nodig haar te vertellen dat dik zijn iets slechts is en dat ze daar zo snel mogelijk iets aan moet doen. Alsof het haar niet al duidelijk was hoeveel haar extra kilo’s haar hebben gekost. In ha ...more
Kindle Edition, 145 pages
Published April 9th 2019 by Nijgh & Van Ditmar
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Knap voor een dik meisje, please sign up.

Be the first to ask a question about Knap voor een dik meisje

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
4.14  · 
Rating details
 ·  207 ratings  ·  30 reviews


More filters
 | 
Sort order
Lotte
Apr 12, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Ik wilde 'alvast een klein stukje lezen' in dit boek, en tweeënhalf uur later was het uit. Wat een boek is dit. Het is mooi, heftig, ontroerend, rauw, grappig en aangrijpend en alles ertussenin. Tatjana is zó eerlijk en kan ook zo goed schrijven. Ik vond het een indrukwekkend verhaal met een supersterke onderliggende maatschappelijke boodschap: misschien moeten we iets doen aan het feit dat we voor mensen die niet de norm zijn soms letterlijk geen plaats maken in onze samenleving.
Emma
Apr 27, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Wat een heftig boek om te lezen! Tatjana kan heel goed verwoorden met welke struggles ze te maken krijgt in haar leven, en ze vertelt het dan ook nog op een hele mooie, open manier.

Dit boek geeft een heel goed inzicht in het leven en de gevoelens van iemand met morbide obesitas. Daarnaast heeft het me ook aan het denken gezet over alle maatschappelijke problemen omtrent obesitas. Zeker een aanrader!
Mieke
Apr 17, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Wat ik zo sterk vind aan dit boek, is de eerlijkheid van Tatjana en het niet pretenderen de wijsheid in pacht te hebben. Ze schrijft openlijk over haar twijfels. De twijfels over haar afgelegde pad, over haar gewicht, over body positivity, over de medische kant van het verhaal. Dat vind ik knap, het is geen aanklacht of een zwart-wit schets, het is een verslaglegging en beschouwing van haar pad en waar ze mee te maken heeft (gehad).

Ik denk dat ik dikke mensen in hun waarde laat en ze niet veroor
...more
Annabel
Apr 16, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Ik vond dit een heel mooi boek, maar ook heel emotioneel. Ik vind dit boek echt een must read voor iedereen of je nu dik of dun bent!
Angela Aagenborg
Apr 24, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: 2019, 5-stars, ebooks
Akelig herkenbaar boek. Toen ik na de zwangerschap van mijn docjter van 107 naar 77 kilo kende ik mezelf niet meer. En toen na de zwangerschap van mijn zoon van 110 kg naar 70 kg ging wist ik het helemaal niet meer.

Toen ik weer over de 80 kg ging vond ik mezelf een beetje terug (hoewel het gevoel van falen groot is) en dat is ook wat Tatjana Almuli beschrijft. Vijf sterren.
Sanne
Apr 18, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Absolute aanrader!
Julia Ham
Jun 01, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Enerzijds pijnlijk herkenbaar, anderzijds zo ontzettend dankbaar dat dit op papier staat en dat dit door veel mensen gelezen kan worden.

Ik ben ongeveer een jaar geleden in aanraking gekomen met de hele “body positivity community” en kan me net als de schrijfster nog moeilijk vinden in het “je moet gewoon van jezelf houden”. Maar ook kleine stapjes zijn stapjes en daarom ben ik blij met dit boek, omdat ik me zo herken in de gedachtegang van de schrijfster. Ook een aanrader voor niet-dikke mensen
...more
Sasha Haasnoot
Apr 20, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Ik vind dit heel moedig voor een knap meisje. Het heeft mijn perceptie op schoonheid en het woord "dik" heel erg veranderd. Dit boek liet mij vooral weer even inzien waarom je niet gelijk moet trainen, diëten en al die shit als je wat kilo's aankomt of simpelweg als je gewoon dik bent geworden. En ik vind het oprecht bijzonder dat iemand zo openlijk is over haar gevecht met zichzelf en het schoonheidsideaal dat we hier hebben. Dat je zoveel onzekerheden van jezelf op papier zet wetende dat ieder ...more
Maggie
Apr 20, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: memoir
Heel herkenbaar! Dank je Tatjana dat je dit boek hebt geschreven en de worsteling van het leven met een dik lijf in de huidige maatschappij zo mooi hebt neergezet.
Puck
Apr 20, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Een ontzettend eerlijk en oprecht boek!
Els
May 20, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Knap voor een dik meisje door Tatjana Almuli

Volgens Stella Bergsma het Nederlandse antwoord op Roxane Gays Hunger en dat vind ik ook. Dat klinkt flauw maar het is echt wel als compliment bedoeld.

Knap voor een dik meisje is Amuli’s debuut en het is er ineens boenk op. Al heb ik zelf nooit met mijn gewicht geworsteld, ik was meteen aan dit boek verslingerd. Tatjana is al haar hele leven dik en heeft al die tijd al af te rekenen met commentaar (op haar lichaam) van familie, vrienden, klasgenoten, w
...more
Inge (Inge1990)
Jun 21, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: book-bingo
Zo ontzettend herkenbaar! Niet zo zeer de reden waarom dat je dik bent of de achtergrond met mishandeling maar wel de veroordeling, de zelfwalging en het niet snappen waarom je met bepaalde dingen niet kan stoppen.

Ik vind het een ontzettend vlot geschreven boek, ook heel erg leuk gedaan door ervaringen van andere in de laatste hoofdstukken te verweven. Wat ik ook fijn vond is dat het geen boek is vol met je moet van jezelf leren houden! Bodypositivity! Maar gewoon een leuk en vlot geschreven boe
...more
Danielle
Jun 03, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: 2019
Lees. Dit. Boek! Of je nou dun bent of dik, dit verhaal moet door iedereen gelezen worden. Het heeft mijn beeld op het begrip "dik zijn" enorm veranderd. Het is een prachtig en belangrijk boek. "Dik zegt alleen iets over mijn over omvang, net zoals lang iets zegt over je lengte. Dik zijn betekent niet lui, ongedisciplineerd of dom." En zo is het! Wat een eyeopener, dit verhaal. Kwetsbaar, puur en oprecht. Wat een bewondering heb ik voor Tatjana, die haar hele leven zo'n strijd heeft gevoerd tége ...more
Nicole
Read April 2019
Charlotte
May 21, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Confronterend en mooi.
Iris van den Brand
Wat een geweldig boek. Zo jammer dat het niet ‘dikker’ was. Ontroering, herkenning en ontzettend fijn en verslavend geschreven.
Chris Hendrickx
May 14, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Ervaringen van een jonge vrouw wat betreft haar “dik” zijn. Ze roept met haar boek dikke mensen op hun stem te laten horen. Weg met de schaamte. Een moedig verhaal !
Rosa
Apr 20, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Wat een fijn, persoonlijk, genuanceerd verhaal over hoe het is om dik te zijn en op te groeien in Nederland.
Marcella
Apr 21, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Een boek wat schijnt door de eerlijkheid. Knap voor een dik meisje geeft een nieuwe definitie aan body acceptance. Een echte eye-opener voor iedereen, dik en dun.

Tatjana Almuli’s eerste boek is haar eigen verhaal, haar verhaal van jeugd tot heden. Met alles daar tussen in. Tatjana vertelt eerlijk over haar jeugd, tienerjaren en tijd in verschillende instanties. Waar haar overgewicht als rode lijn door heen loopt. Maar dit boek is niet alleen een blik terug in het verleden, dit boek is ook Tatja
...more
Anita
Jun 11, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Dit boek in 1 dag geluisterd. Het is boek dat men gelezen moet hebben. Het heeft me erg gepakt.
Ook ik heb me wel eens schuldig gemaakt om stiekem even te kijken naar iemand die veel zwaarder is dan ik en in mijn hoofd een oordeel te vellen. Nu ik Tatjana heb horen vertellen wat voor impact het dag in, dag uit op haar leven heeft is mijn kijk op dik of dun anders geworden.
Ontzettend dapper dat zij zich zo bloot heeft gegeven en ons mee heeft genomen in haar strijd tegen de kilo’s, haarzelf en d
...more
Annerieke
May 05, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: owned
Tatjana heeft een heel prettige schrijfstijl en haar boek leest, ondanks de vaak emotionele materie, makkelijk weg. Ze beschrijft haar ervaringen heel open en eerlijk. Ik denk dat ze met dit boek echt bereikt dat mensen meer te weten komen over alle factoren die kunnen leiden tot dik zijn, en hoe problematisch de versimpeling
en stigmatisering van obesitas(problematiek) in onze samenleving is. Fantastisch boek waar ik veel van heb geleerd, en ik zou iedereen aanraden het te lezen!
Nienke
Apr 26, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Wat een onwijs goed boek. Zo eerlijk, kwetsbaar en krachtig. Knap om dingen die zo ingewikkeld voelen en persoonlijk zijn onder woorden te kunnen brengen, zodat anderen zich ook kunnen inleven. Ik las het boek in een dag uit, in twee lange treinreizen. Het boek leest ook echt als een trein. Ik ga het aan iedereen aanraden en hopen dat Almuli nog veel meer gaat schrijven.
Jantine
Jun 21, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Shelves: library
Een boek die ik niet meer weg kon leggen toen ik eenmaal begonnen was. Ik word er gewoon even stil van. Aan de ene kant, zo veel heftige dingen, zo veel heftiger dan ik het ken, en aan de andere kant zo veel herkenbare dingen.
Anne-floor Brouwer
Ik heb mij nog nooit zo veel kunnen identificeren met iemand in een boek. Het is geruststellend om te lezen dat jij niet de enige bent die de voortdurende blikken en het zeer ongewenste advies te verdragen hebt. Ook zeer informatief voor de mensen die hier nog nooit mee te maken hebben gehad.
Dymphie
May 03, 2019 rated it really liked it  ·  review of another edition
Knap van haar om zo eerlijk te zijn.
Moeilijk leven in een obesogene omgeving, en zeker door dat 'fatshamen' van tegenwoordig.
Goed dat er een boek is dat mensen laat zien dat her een continue worsteling is.
Al is het ook weer niet zo dat alle dikke mensen vreetbuien hebben.
Nelleke Dohle
Apr 22, 2019 rated it it was amazing  ·  review of another edition
Heel oprecht en open. Het leest prettig en zet je aan het denken.
Lonneke Treffers
Dit boek heeft me anders doen kijken naar dikke mensen. Een oordeel is snel en makkelijk gemaakt, door het delen van haar ervaringen ga je verder kijken dan je neus lang is. Aanrader!
Sylvia Van Der Meer
Een mooi open verhaal over de struggles van een volle vrouw.
Michelle
Meeslepend vanaf de eerste bladzij. Tatjana schrijft openhartig en brengt haar verhaal op een rauwe, authentieke manier. Daardoor kon ik het boek nauwelijks wegleggen. Aanrader!
Lies
Dik is slecht, mager is goed. Einde verhaal. Dat is de visie die ons van kleinsaf is ingeprent, en dat is wat we ook onszelf voorhouden. In Knap voor een Dik Meisje kaart Tatjana Almuli dit topic aan. Zelf is zij iemand die al van kinds af dikker was dan de norm, en bij wie de strijd met gewicht steeds haar leven heeft gedomineerd. In haar boek getuigt ze heel eerlijk over hoe dit haar als mens heeft gevormd. Hoe opmerkingen haar hebben geraakt, welk gevoel afvallen haar gaf, hoe ze in het reali ...more
« previous 1 3 4 5 6 7 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »