Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Hoe gaan we dit uitleggen” as Want to Read:
Hoe gaan we dit uitleggen
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Hoe gaan we dit uitleggen

4.31  ·  Rating details ·  175 ratings  ·  25 reviews
We stoten al meer dan honderd jaar zo veel broeikasgassen uit dat de aarde nu gevaarlijk opwarmt. Als we zo doorgaan, stevenen we af op een onleefbare planeet.
Maar hoe erg het wordt, dat bepalen we zelf.

In 'Hoe gaan we dit uitleggen' beschrijft Jelmer Mommers een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. Een probleem dat bij de meesten van ons vooral een
...more
Paperback, 220 pages
Published June 4th 2019 by De Correspondent BV
More Details... edit details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Hoe gaan we dit uitleggen, please sign up.

Be the first to ask a question about Hoe gaan we dit uitleggen

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
4.31  · 
Rating details
 ·  175 ratings  ·  25 reviews


More filters
 | 
Sort order
Ruben
Jun 06, 2019 rated it it was amazing
Shelves: correspondent
Ik besloot dit boek te kopen omdat ik het klimaat probleem nogal pessimistisch in zag. Ik was, zoals Mommers het noemt, een wegkijker. Ja ik begreep dat het klimaat hét grote probleem is van onze generatie maar besloot het te negeren omdat “we het toch niet kunnen oplossen”.
Dit boek leert mij de duidelijke cijfers achter het probleem, wat het toekomstscenario is als we niets doen en hoe we deze toekomst kunnen voorkomen. Maar vooral leert het me om hoopvol te zijn, dat ideeën mensen inspireren
...more
Rick Pastoor
Jun 13, 2019 rated it it was amazing
Een zeer prettig leesbaar boek, waarbij je het aan het begin het liefst wil wegstoppen omdat de gevolgen voor ons allemaal zo groots zijn, maar hoe verder je leest hoe hoopvoller het wordt.
David Brinks
Jun 07, 2019 rated it it was amazing
Het belangrijkste boek van het jaar? Ja, ik denk het wel. Hoopvol, overtuigend en zeer goed onderbouwd met vele bronnen. De verschuiving (Great Turn) is nu al bezig. De toekomst is duurzaam.
Emma
Jul 10, 2019 rated it really liked it
Mooi, vlot geschreven boek met een duidelijke boodschap: er moet iets aan klimaat verandering worden gedaan, en wel nu!

Tijdens mijn studie heb ik al erg veel geleerd over het klimaat, klimaatverandering, en alles wat daar verder nog bij komt kijken, dus wat dat betreft was dit boek voor mij niet erg informatief. Voor de gemiddelde Nederlander is het echter wel heel erg waardevol denk ik! Naast dat alles duidelijk wordt uitgelegd in makkelijke taal staan er ook mooie infographics in het boek die
...more
Emiel Vertongen
Jul 07, 2019 rated it it was amazing
Must-read voor iedereen. Deprimerende eerste helft, maar eindigt enorm hoopgevend en zet aan tot concreet handelen. Voor de mensen die wanhopig worden en zich terugtrekken van het klimaatprobleem is dit de perfecte opkikker.
Lise Eshuis
Jun 29, 2019 rated it it was amazing
Een heel interessant boek voor iedereen die de opwarming van de aarde als (geen) probleem beschouwt.
Ronald
Jul 08, 2019 rated it really liked it
Jelmer Mommers beschrijft de klimaatproblemen op een begrijpbare manier. Als je al bekend bent met de meeste problemen is het waarschijnlijk herhaling, maar dit boek geeft wel een goed overzicht en onderbouwt alles met bronnen.

Ondanks dat het boek oproept tot actie om de aarde te redden, overheerst positivisme. De gedachte die ik aan het boek over houd: het klimaat is nog niet verloren, de strijd is nog niet gestreden.
Floris
Jun 21, 2019 rated it it was amazing
Very succinct. It is easy to read and gives you a complete picture of what is happening, why action is happening and also needed, and how you can contribute in a meaningful way. One of the most interesting ideas from the book for me was that our worldview about how humanity is greedy and selfish might be wrong. We are much better in collective change and action than we tell ourselves. This book gave me hope.
Linda
Jun 14, 2019 rated it it was amazing
De volgende die zegt dat klimaatverandering niet echt is, of dat wij er toch niets tegen kunnen doen, geef ik gewoon een mep met dit boek.

Must-read.
Prettig leesbaar, zeer informatief en goed onderbouwd met duidelijke bronnen.
Joren Van Veen
Jul 16, 2019 rated it really liked it
Vooraf zat ik te twijfelen of ik dit boek wel wou lezen, aangezien ik al best veel over het klimaat gelezen had, en het voor mij al een belangrijk thema was. De eerste paar hoofdstukken (waarin Jelmer uitlegt hoe klimaatverandering werkt) waren desondanks interessant om te lezen, omdat Jelmer boeiende invalshoeken koos.

Maar daarna werd het boek echt goed, hij ziet klimaatverandering (of beter nog, het aanpakken van klimaatverandering) als dé uitdaging van onze generatie. Een 'groot verhaal' waa
...more
Jeffrey
Jun 17, 2019 rated it it was amazing
Om eerlijk te zijn heb ik me tot nu toe nooit echt in het klimaat verdiept. Dit boek was voor mij dan ook een eye-opener. Halverwege voelde ik me extreem waardeloos en begon ik mezelf af te vragen of er ook nog iets positiefs zou komen. Dit kwam er gelukkig. Boek leest erg prettig weg en is voor iedereen een aanrader.
Maíra
Jul 04, 2019 rated it really liked it
Het boek geeft een goed overzicht van zowel de problemen als de mogelijke oplossingen als het gaat om klimaatverandering. Het brengt alle belangrijke dingen die je moet weten samen in een praktisch, makkelijk leesbaar boek dat ook nog hoop geeft en inspireert. Soms gaat de auteur wat te kort door de bocht maar misschien was het boek anders minder toegankelijk geweest.
Joren
Jul 09, 2019 rated it it was amazing
Ik denk dat ik wat kopietjes naar her en der ga sturen.
Wouter
Jun 07, 2019 rated it it was amazing
Helder overzicht. Soms is de toon wel heel positief, maar misschien is dat soms ook wel nodig. Fijn Dat er ook in oplossingen wordt gedacht.
Belinda Torres-leclercq
Jul 04, 2019 rated it really liked it
Vlot geschreven
Reinier Ladan
Jun 16, 2019 rated it it was amazing
Een must-read voor iedereen.
Jurjen Van
Jul 12, 2019 rated it liked it
Mommers schrijft een zeer makkelijk leesbaar boek over een zeer urgent onderwerp. Mommers schetst ten eerste de urgentie van het klimaatprobleem overzichtelijk en zonder te overdrijven en ten tweede een hoopvol perspectief. Misschien iets té hoopvol (we krijgen de indruk dat we eigenlijk niets hoeven te doen aan ons mensbeeld, ons economische welvaartszin, maar daarbinnen radicaal zouden moeten veranderen).
Wat minder sterk is aan het boek is dat de ondersteuning voor uitspraken vooral wordt gev
...more
Marc
Jun 16, 2019 rated it liked it
Dit is een belangrijk boek, omdat stoppen met fossiele brandstoffen verstoken het belangrijkste is wat ons (de mensheid) te doen staat. Daarmee is het nog geen goed geschreven boek. David Wallace-Stevens en Jeff Goodell deden dat beter. Wel weer aardig is dat Mommers aandacht besteed aan het verzinnen van een positieve boodschap: van een duurzame economie worden we allemaal beter. Rijker en gelukkiger. Het gaat er zo langzamerhand niet meer om mensen ervan te overtuigen dat we moeten stoppen met ...more
Job vd W
Jun 13, 2019 rated it it was amazing
Naar mijn mening een boek die door zoveel mogelijk mensen gelezen moet worden. Dit zeer vlot geschreven boek geeft een duidelijk samenvatting van het enorme klimaatprobleem en wijst vervolgens op een zeer positieve manier naar de oplossingen hiervan. Er moet veel gebeuren, maar Jelmer Mommers laat zien dat wij de problematiek wel degelijk aan kunnen pakken. Hoe? Onder anderen door het verhaal wat hier verteld is door te vertellen aan zoveel mogelijk mensen. Dit boek zal mijn kenniskring rondgaan ...more
Gijs De Corte
Jun 30, 2019 rated it really liked it
Eén van de belangrijkste boeken van dit jaar. Hoopvolle en moedgevende boodschap. Naast de nodige handvaten om op een effectieve manier een steentje bij te dragen, geeft Jelmer Mommers vooral heel veel goesting om dat te doen. Aanrader!
Daphne
Jun 11, 2019 rated it it was amazing
Top! Positief geschreven, goede bronnen. Voor mij was het nieuw om alles zo duidelijk en overzichtelijk bij elkaar te zien. Een bemoedigend boek, ondanks het onderwerp ook luchtig, dat afgesloten wordt met tips die iedereen kan oppakken en reacties op 12 welbekende misverstanden.
Een must read!
Colin
Jun 08, 2019 rated it it was amazing
Een must read voor iedereen die niet alleen geconfronteerd wil worden met de negatieve gevolgen van klimaatverandering, maar vooral bezig wil zijn met mogelijkheden, kansen & oplossingen. Verfrissend positief boek in een tijd die vooral het negatieve benoemd.
Niels
Jul 22, 2019 rated it really liked it
Goed geschreven. Duidelijke en simpele taal en een positieve kijk op het klimaatprobleem.
Carl Lens
Jul 04, 2019 rated it it was amazing
Alarmerend. Realistisch. Hoopvol. Activerend.
Aanbevolen.
Martijn Van
Jul 09, 2019 rated it really liked it
Helder, toegankelijk, niet drammerig.
Jonwillum Duurnenbol
rated it it was amazing
Jul 02, 2019
Tim
rated it it was amazing
Jun 27, 2019
Jaroslav Jugovic
rated it liked it
Jun 20, 2019
Reinout
rated it liked it
Jun 16, 2019
Ouafa
rated it really liked it
Jun 25, 2019
« previous 1 3 4 5 6 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »