Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Vauvattomuusbuumi” as Want to Read:
Vauvattomuusbuumi
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Vauvattomuusbuumi

3.81  ·  Rating details ·  168 ratings  ·  14 reviews
Mitä jos biologinen kello ei tikitä?

”Jos en tee lapsia, mitä minä teen?” Kun ystävät katoavat äiti- ja isäuniversumiin, vauvakysymys alkaa leijua ilmassa. Vapaaehtoisesta lapsettomuudesta on tullut varteenotettava vaihtoehto, mutta lapsettomaan elämään ei voi ottaa mallia vanhemmiltaan.

Vauvattomuusbuumi näyttää, minkälaista elämä voi olla, jos lapsia ei ole eikä tule: kolm
...more
Paperback, 318 pages
Published March 28th 2019 by Atena
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Vauvattomuusbuumi, please sign up.

Be the first to ask a question about Vauvattomuusbuumi

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.81  · 
Rating details
 ·  168 ratings  ·  14 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Vauvattomuusbuumi
Mintti
Apr 30, 2019 rated it liked it
Maksimainen pohtii kirjassaan vapaaehtoisesti lapsettomien syitä ja selityksiä miksi eivät halua tehdä lapsia. Kirjassa käydään läpi myös yhteiskunnallista historiaa, naisten asemaa, perhekuvioita ja muuta jotka vaikuttavat tämän päivän naisiin ja perheisiin. Paljon hyvää asiaa ja monipuolista pohdintaa. Itse velana sain tästä ajateltavaa ja vertaistukea. Tuli vahvasti mieleen että ainakin itselläni erityisherkkyyteni on osasyy siihen miksi en halua lapsia, on ihanaa saada olla kotona hiljaa ja ...more
Eemil Kontu
Jun 20, 2019 rated it really liked it
Ai että, tällasta kirjaa tietämättäni olin kaivannutkin. Tosi hyvä olo tuli kuunnella ihmisten tarinoita lapsettomuudesta. Välillä tosin surullinenkin olo. Tuntuu että kirjaa kuuntelemalla pääsin käsittelemään omaa lapsettomuuttani.
Sondra
Jan 02, 2020 rated it really liked it  ·  review of another edition
Tämä resonoi oman elämäntilanteen kanssa, joten ehkä siksikin niin kiinnostavaa kuultavaa just nyt.

Syksyn 2019 aikana mediassa käydyssä syntyvyyskriisikeskustellussa pyörittiin samoilla stereotyyppisillä urilla, kuin tuntuu että aina pyöritään, kun puhutaan lapsettomuudesta ja lapsettomista ihmisistä. Kaikki tuntui hirveän henkilökohtaiselta, käytiinhän keskustelua suoraan "minusta", lapsettomasta kolmekymppisestä, silti samalla kaikki tuntui tosi kaukaiselta. En yhtään tunnistanut itseäni tai
...more
jennijohanna.
Todella mielenkiintoinen kirja! Opin paljon uutta ja nyt tiedän, että lapsettomat voidaan jakaa mm. kolmeen ryhmään, mikäli nyt jotain lokerointeja on edes tarpeen tehdä. Suosittelen!
P. S. Sopii myös vanhemmuudesta haaveileville
Sara
Jan 18, 2020 rated it liked it
Ehkä 3,5 tähteä.

Hivenen epätasainen mutta kokonaisuutena hieno ja lempeä teos aiheesta, josta ei ole juurikaan kirjoitettu. Teoksen työnimi "Kuinka eletään hyvä lapseton elämä" kuvaa sisältöä paremmin kuin nimeksi päätynyt, reaktioita kalasteleva Vauvattomuusbuumi.

Pidin erityisesti yksin asuvien ja sinkkujen elämää ja yhteiskunnan heihin kohdistamaa penseää suhtautumista käsittelevistä osioista. Teos kasvaa pohdinnaksi siitä, mitä on hyvä elämä, ja esittelee myös joukon ihmisiä, jotka ovat hypän
...more
Linnea
Vauvattomuusbuumi on aiheeltaan oivallinen tietoteos ja parhaimmillaan se oli minulle silloin, kun se valotti (vapaaehtoisen) lapsettomuuden ja valintojen mahdollisuuksien historiaa. Kirja ei ole objektiivinen kuvaus "vauvattomuuden valinnasta" eikä sen tarvitse ollakaan, mutta jotkin tekstisttä olevat ajatukset olivat minulle vaikeita sulatettavia. Iloitsen silti, että aiheesta on julkaistu useampi kotimainen kirja.
Erja
Jan 01, 2020 rated it really liked it
Suosittelen lukemaan, olipa lasten hankkimisesta mieltä mitä tahansa.
Meri
Apr 13, 2019 rated it it was amazing
Erinomaisesti kirjoitettu, mielenkiintoisesti taustoitettu ja neutraalisti mutta viihdyttävästi ja nopealukuisesti muotoiltu. Sisällön suhteen oli varmasti ollut pakko valita aika isosta määrästä asioita, hyvä ettei ihan kaikkea yritetty kertoa ja kuvata. Aiheesta voisi kirjoittaa paljon kirjoja!

Vedetyt johtopäätökset, maltilliset, olivat rationaalisia ja oman kokemukseni mukaan oikeansuuntaisia. Hienoa, että pää (lapsettomuuteen liittyen) on suomalaisessa kirjallisuudessa avattu!

Äärimmäisen m
...more
Pauliina
Aug 01, 2020 rated it really liked it
Lapsettomuus ei ole vailinnaisuutta, jota pitäisi kompensoida, vaan vapautta ja hyvä tapa elää. Maksimainen kirjoittaa inspiroivasti ja silmiäavaavasti erilaisista tavoista elää, erilaisista näkökulmista sekä ihmisistä ja heidän tarinoistaan. Lämmin kirja, joka paitsi avaa erilaisia taustoja lapsettomuuteen ja aiheesta tehtyjä tutkimuksia, että kertoo mahdollisuuksista, joita lapseton elämä on antanut ihmisille. Perhe ei tarkoita lapsia, lapsia voi saada elämäänsä muutenkin kuin itse lisääntymäl ...more
Riikka
May 05, 2019 rated it it was amazing
Erinomainen ja monipuolinen teos lapsettomuudesta yhteiskunnallisena ilmiönä ja useiden haastateltujen henkilökohtaisena kokemuksena. Kirjassa rikotaan vanhoja stereotypioita ja kuvitelmia liittyen paitsi elämään ei-vanhempana, myös parisuhteisiin, asumiseen ja perheen määritelmään. Kirjan tärkein sanoma on se, että lapseton elämä voi olla hyvin monenlaista ja syitä lapsettomuuteen voi olla yhtä monia kuin lapsettomia henkilöitäkin. Kirja on todellinen tietopakkaus eikä sen lukemisessa ole yhtäk ...more
Heidi
Apr 07, 2019 rated it it was ok
Laaja sisällössään, mutta koska aihe on aina enemmän tai vähemmän ja tavalla tai toisella henkilökohtainen, niin lukukokemukseen vaikuttaa myös fiilis. Tämä ärsytti minua liian usein näkökulmavalinnoillaan, vaikka oletettavasti pyrki neutraaliin lähestymiseen.
Henna
Aug 02, 2020 rated it it was amazing
Antoi lapsettomaan elämään johtaneista syistä ja tuon elämän sisällöstä paljon monipuolisemman kuvan kuin mitä media on tarjonnut. Uskon, että jokainen lapsettomuutta pohtinut (vapaaehtoisesti tai ei) löytää samaistumispintaa kirjaan haastatelluista henkilöistä.
Noora Hasu
May 31, 2020 rated it really liked it
Tämä oli kaivattu ja puhutteleva kirja, koska itsekään en halua lapsia. Maksimainen käsitteli aihetta monipuolisesti ja hyvistä näkökulmista. Arvostin myös erityisesti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen huomioimista. Jäin kuitenkin vielä kaipaamaan Suomen sterilisaatiolain laajempaa käsittelyä sekä ”lastenvihaajien” huomioimista, sillä en voi olla ainut kuvaukseen sopiva.
Katri
Apr 22, 2019 rated it it was amazing
Vauvattomuusbuumin lukeminen toimii oivasti sekä tiedonlähteenä, että vertaistukena vapaaehtoisesti lapsettomille. Maksimainen yhdistää mainiosti tutkimus- ja tilastotietoa haastateltavien omiin elämäntarinoihin ja kirja valottaa suomalaista vapaaehtoista lapsettomuutta monipuolisesti aloittaen historiasta. 

Koko arvostelun löydät täältä: https://www.lily.fi/blogit/kahvikissa...
...more
Irina
rated it it was ok
May 31, 2019
liberchiropter
rated it really liked it
Oct 10, 2019
Kaanka
rated it it was ok
Apr 14, 2019
Noora Lahdenperä
rated it really liked it
Dec 16, 2019
Sofia L
rated it it was amazing
Aug 17, 2019
Taru S
rated it it was amazing
Jun 12, 2019
Minna Rantama
rated it really liked it
May 10, 2019
Johanna
rated it really liked it
Jul 23, 2019
Koo.
rated it it was amazing
Jan 11, 2020
Kristiina.Sandberg
rated it really liked it
Mar 08, 2020
Johanna Malmelin
rated it really liked it
Apr 18, 2019
Sari Venäläinen
rated it really liked it
Apr 07, 2019
Vera
rated it liked it
Jun 13, 2020
Pille
rated it it was amazing
Jun 09, 2020
Ada
rated it really liked it
Aug 08, 2019
Jari Hanhela
rated it really liked it
May 10, 2019
« previous 1 3 4 5 6 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Aikuisten perhe - Miksi valitsemme lapsettomuuden?
 • Kaikki elämästä(ni)
 • Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään
 • Lihan loppu
 • Sirkka
 • Onnenkissa
 • Westend
 • Paperilla toinen
 • Kimlandia : Silminnäkijänä Pohjois-Korean kulisseissa
 • Kaikki rahasta - Näin säästin kymppitonnin vuodessa
 • Silloin tällöin onnellinen
 • Matkaystävä
 • Jalat ilmassa
 • Bolla
 • Yliaika
 • Tosi kivat juhlat
 • Menisit ennemmin terapiaan
 • Naiset joita ajattelen öisin
See similar books…

News & Interviews

Karen M. McManus, the bestselling author of One of Us Is Lying, Two Can Keep a Secret, and One of Us Is Next, doesn’t shy away from secrets and...
53 likes · 3 comments