Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Valotusaika” as Want to Read:
Valotusaika
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Valotusaika

by
4.14  ·  Rating details ·  153 ratings  ·  34 reviews
Kyetäkseen antamaan itselleen anteeksi menneet virheensä alkaa rutiköyhä pikkurikollinen, Jamo, selvittää kadonneen nuoren naisen mysteeriä anastamallaan kameralla, jolla voi kuvata menneisyyttä. Jamon avuksi lykkäytyy lopulta puolikuuro työkyvyttömyyseläkkeellä oleva ex-poliisi ja pehmoleluun asennettu tympääntynyt tekoäly, ja vastaukset, joita he yhdessä löytävät muuttav ...more
Hardcover, 224 pages
Published February 2019 by Pokuto (first published 2019)
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Valotusaika, please sign up.

Be the first to ask a question about Valotusaika

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.14  · 
Rating details
 ·  153 ratings  ·  34 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Valotusaika
Magdalena Hai
Jun 19, 2019 rated it it was amazing
Shelves: graphic-novel, spefi, sf-f
Tätä scifi-sarjakuvaa oli minulle jo etukäteen kehuttu sellaisten ihmisten toimesta, joiden makuun luotan vakaasti, ja hemmettiläinen, olihan se kaikkien kehujen arvoinen. Tarina on samaan aikaan koskettava ja tragikoominen, veijarikertomus ja agenttijännäri. Kuvatekniikka toimii aivan vallattoman hyvin ja tavallaan maadoittaa korkeascifistisen tarinan. Ajan venkurointia ja puhuvia possuja sweet home Zaivaskailassa, kaikkea sitä. :D
Inna
Apr 11, 2019 rated it really liked it
Ihan älyttömän hyvä! Possu is best <3
Tuuli - Korpimaan lukija
Dec 28, 2019 rated it really liked it
Shelves: sarjakuvat
3,5 ⭐
Aivan upealla tyylillä toteutettu sarjakuva. Tyyppi on ensin kuvannut sarjakuvan tapahtumia kameralla ja luonut sitten niistä kuvista sarjakuvan.
Aapo
May 10, 2019 rated it really liked it
Shelves: sarjakuvat
Tämän sarjakuva-albumin lähtökohdissa on monta riskiä, eli tämä voisi olla monella tavalla huono, mutta eipäs ollutkaan! Ensimmäinen puolisko oli mielestäni ihan viiden tähden tavaraa, mutta sitten minulla vähän innostus notkahti eikä noussut lopussakaan ihan huipputasolle. Silti, komea onnistuminen ja kestää ilman muuta vertailun kansainvälisesti.

Ensinnäkin: hyvää valokuviin pohjautuvaa pohjautuvaa sarjakuvaa en ollut vielä tähän mennessä lukenut. Tässä kuvankäsittely oli viety sen verran pitk
...more
Marko Suomi
Mar 13, 2020 rated it it was amazing
Wau! Todella hieno, vaikuttava ja myös yllättävä! En halua spoilata, suosittelen tutustumaan.
J.S. Meresmaa
Apr 10, 2019 rated it it was amazing
Pidin kirjan scifi-ideasta hurjasti! Hyvin elokuvallinen fiilis tässä, mikä sopii tarinaan kuin kuittailu Possun lapulle (ne ymmärtää, jotka on lukeneet).
Katja
Apr 12, 2019 rated it liked it
Shelves: read-in-finnish
Hmm, aika jännä. Tarina oli mielenkiintoinen, tykkäsin scifijutuista ja rikospuolikin oli ihan pätevästi punottu. Päähenkilöstä en oikein osaa sanoa loppujen lopuksi mitään, aivan vähällä että tätä sympatiseeraisi, mutta liukuu kuitenkin meh-osastolle. Osmo ja Possu terävämpiä hahmoina, vaikka eivät ehkä oikeastaan kovin kivoja nämäkään, mutta tuovat varsinkin dialogiin särmää.

Muokatut valokuvat on hienosti kasattu sarjakuvakerronnan muottiin ja antavat teokselle erottuvan ilmeen. Jotenkin kuite
...more
Katja
No jopas! Minusta tuli tän sarjiksen pehmopossun fani... 😄 Viihdyttävä sarjakuva, jossa mm. selvitetään mysteereitä, leikitellään tekoälyllä ja kurkistetaan menneisyyteen. Kuvitus on toteutettu tekijän itsensä ottamilla valokuvilla, siistiä!
Petri Saarela
Sep 04, 2019 rated it it was amazing
Sarjakuvallisia teoksia tulee luettua todella vähän, joten tähän tarttuminen oli kyllä silkka sattuma, mutta niin onnekas sellainen! Tyylillisesti stensiloidut valokuvat tekivät koko teoksesta hyvin omaleimaisen näköinen ja kuvakulmiin ja sommitteluun oli selkeästi käytetty paljon vaivaa. Elämänsä kuopassa rämpivä Jamo ja tämän sympaattisen vittumainen tekoälykaveri Possu sekä tarinan myötä mukaan lyöttäytyvät puolikuuro ex-poliisi Osmo muodostivat hurmaavan sankarikolmikon ja sanailun myötä tul ...more
Neo
Dec 09, 2019 rated it it was amazing
Jooh tota. #mindblown?

Pirun viihdyttävä, ALL THE FEELS ja samanaikaisesti helppo ja päätäsärkevän hankala seurattava. Hetken filosofisen vakava, seuraavaksi umpityhmä. Taide hajottaa ja kokoaa sarjakuvan Jyväskylää, yllättää ja heittää sarjakuvakonventioilla häränpyllyä.

Fiilis: oli pakko lukea kertaistumalta ja nyt naurattaa ja on puulla päähän lyöty olo. Jos Heikkinen ei tällä voita Sarjakuva-Finlandiaa, niin jo on ihme.

P.S. Siis tää tekoälykäsitys.
Mia Myllymäki
Oct 02, 2019 rated it really liked it
Valotusaika on hienosti toteutettu ja eheä tarina, joka tempaisee heti mukaansa. En ollut malttaa laskea kirjaa käsistä vaan ahmimisen puolelle meni. Ideat olivat toimivia ja hahmot mielenkiintoisia (vaikka eivät välttämättä miellyttäviä). Pidän todella paljon piirrostyylistä ja toivon kovasti samanlaista matskua lisää.
Outi
Valokuvista muokattu tyyli sopi tähän erinomaisesti. Ihan kaikkia juonenkäänteitä en tajunnut, mutta tykkäsin kyllä kovasti. Pidempi arvio ilmestyy tulevassa Sarjainfossa.
Coolkuutti
Dec 01, 2019 rated it really liked it
Possu on paras.
Kiki
Nov 27, 2019 rated it it was amazing
Voi kuinka paljon pidinkään tästä! Niin hauska ja mielenkiintoinen toteutustapa. Päällimmäisenä mieleen jäivät possu ja puhuvat kuulakärkikynät. Suosittelen!
Katri Alatalo
Sep 08, 2019 rated it really liked it
Pari kertaa putosin kärryiltä / jouduin palaamaan taaksepäin, mutta kaiken kaikkiaan nautin hirmuisesti villeistä juonenkäänteistä, monitasoisuudesta, koskettavuudesta, huumorista, kaikesta. Suosikkihahmoni on ehdottomasti tekoäly-pehmolelupossu, jonka suusta tulee (paperilapuille tulostettuna) ihan mahtavaa sanailua.
Jere
Apr 04, 2019 added it
En ole kuvamanipulaation ystävä, olen ollut sitä mieltä että kuvankäsittelyä ja digitaalista taidetta tekevät sellaiset ihmiset, jotka eivät osaa oikeasti piirtää tai maalata, sellaiset ihmiset jotka ikään kuin halveeraavat todellista osaamista tietokoneiden mahdollistamilla vippaskonsteilla. Kai se on se siihen liittyvä tekemisen "helppous" ja riskittömyys mikä minua risoo, ja mielikuva on vahva ja vaikeasti sivuutettava - vaikka tiedänkin olevani osittain väärässä. Nyt olen jälleen sellaisen t ...more
Amanda Majasaari
Mar 03, 2019 rated it it was amazing
Upea, tiivisti otteessaan pitävä sarjakuvaromaani. Juoni on vahva, yllätyksiä täynnä ja kantaa koko ajan kokonaisuutta vahvasti eteenpäin. Jyväskylässä asuneelle kuvien pohjana olevat Jyväskylän maisemat ja taustat luovat oman mehukkaan lisäulottuvuutensa lukukokemukseen. Suositan erittäin lämpimästi. Harvoin suomalaisesta kynästä syntyy näin laadukasta ja holistisesti koossa pysyvää pakettia.
Celestine
May 12, 2019 rated it really liked it
Shelves: 2019, lempparit, sarjakuva
4,5. Huima sarjis! Valokuvien pohjalta piirretty scifi-tarina on villi yritys, joka onnistuu hienosti. Ehkä pientä sekavuutta loppupuolella, mutta kokonaisuutena hurjan hieno! Teoksessa liikutaan minulle tutuissa maisemissa, mistä se saa lisäpisteitä. (Ja Possusta.)
Viitonen
Mar 10, 2019 rated it really liked it
Vaikka Valotusajassa käytetty tekniikka ei ole ennennäkemätön, sen käyttö ja yhdistäminen sarjakuvan perinteisen kerronnan ja tekniikan menetelmiin asettaa sen massasta edukseen erottuvaksi teokseksi. Tarina on teemoiltaan vahva, huolellisesti laadittu ja kasassa pysyvä, ja dialogi onnistui parhaimmillaan niin naurattamaan kuin liikuttamaankin. Sujuvan puhekielisen dialogin kirjoittaminen ei ole yksinkertaista, mutta Heikkinen taitaa sen täysin pistein. Low-key sci-fi, jossa arkiset asiat, kuten ...more
Henni
Jul 22, 2019 rated it it was amazing
Todella upea sarjakuva! Pidin piirrostyylissä erityisesti noista kollaasimaisista aukeamista. Tarinassa oli hyvin arkisia, tunnistettavia juttuja yhdistettynä scifijännäriin. Myös huumori osui ja uppos.Toivottavasti Heikkiseltä tulee vielä jotakin lisää!
Hanna Huovinen
May 11, 2019 rated it really liked it
Shelves: sarjakuvat
Valokuvista muokattu piirrosjälki ei ensi vilkaisulla innostanut, minkä takia albumi jäi pitkäksi aikaa yöpöydälle pyörimään. Tarinaa toteutustapa palveli kuitenkin erinomaisesti ja nokkela scifi noir tempaisi tehokkaasti mukaansa.
Lauri Ojanen
May 22, 2019 rated it liked it
Varsin sujuva ja tyylinsä (jokainen ruutu on valokuvattu) hauskalla metatasolla perusteleva scifibuddyjuttu, joka kumminkin kärsii vähän liiallisesta yrittämisestä. Dialogi on välillä aika kökköä ja sävy heittelee pöljäilystä vakavan surulliseen aika villisti.
Anu
Aug 23, 2020 rated it really liked it
Erikoinen juoni ja todella mielenkiintoinen kuvitus. Eräänlainen teatterin ja sarjakuvan risteytys, mikä tällaista pitkän linjan teatterilaista kiehtoo kovasti.
Maija
Dec 01, 2019 rated it it was amazing
Täydellisyyttä hipova sarjakuvaromaani, jonka jäljiltä päätä särkee ja olo on tyhjä.
Marjo
Sep 22, 2019 rated it really liked it
Shelves: 2019
Voi jummi! Olipa hieno lukukokemus.
Esa
Mar 04, 2019 rated it really liked it
Pääosin koukuttaja juoni, mutta joissain kohtaa oli vaikea ymmärtää mitä tapahtui.
Jaana
Jun 27, 2019 rated it really liked it
Toteutus, idea, Possu. Nautin.
Uuttu
Dec 28, 2020 rated it it was amazing
Upea teos!

Pidän aikamatkustelusta teemana missä tahansa muodossa ja tässä sitä olikin käsitelty monella eri tavalla. Päähenkilöt ovat kirjassa melko samankaltaisia, mutta se sopii myös hyvin kirjan tyyliin: hahmojen ei ole tarkoituskaan olla hahmoja, vaan ihmisiä. Possu toimii hyvin maskottina ja täydentää hahmokaarttia.

Pidin siitä, miten tarina aukesi pikkuhiljaa ja kaikkien roolit eivät olleet aluksi selkeitä. Myös teknologian kehittyminen oli tärkeä ja mielenkiintoinen osa tässä.

Olin aluksi e
...more
Jenni
Apr 30, 2019 rated it really liked it
No nyt! Ihan alkuun on pakko sanoa, että tykkäsin toteuttamistekniikasta todella paljon. Aika nopeasti lukiessa unohti, että aivan, nää kuvathan on muokattu sarjakuvaksi valokuvista. Tykkäsin ulkonäöstä ja siitä, että kaikki oli aika tummasävyistä.

Juoni toimi, paitsi ihan lopussa kun tuli hetkellisesti olo ettei aivan tajua mitä tapahtuu ja miksi. Melkeinpä jopa toivoin ettei Nikin katoaminen olisi selvinnyt ihan niin alussa kuin nyt, sillä joku jännitteestä vähän katosi sen myötä. Päähenkilöst
...more
Mikko Saari
Dec 21, 2019 rated it liked it
Jyväskylästä plussaa ja scifijuoni kamerasta, jolla voi kuvata menneisyyttä, toimi loistavasti. Ehkä juttu kävi loppua kohden vähän sekavaksi, alkupuoli tuntui aika reippaasti vahvemmalta. Miinusta päihderenttupäähenkilöstä, jotenkin se vähän väsyttää.

Tekniikka jätti vähän ristiriitaiset fiilikset. Kyllähän tästä vähän tuli sellainen vahvasti Prismalla käsitellyn Instagram-fiidin vaikutelma, ja kokonaisuus oli jotenkin todella, todella harmaa. Pisteet uuden tekniikan kokeilemisesta, mutta ehkäpä
...more
« previous 1 3 4 5 6 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Memento mori
 • Sontaa
 • Oksi
 • Maalarisiskot
 • Einsteins fru
 • Voro 2: Tulikiven armeija
 • Ellen T.
 • Ei mikään
 • Mielikuvitustyttö
 • Dodo
 • Sirkka
 • Merikki
 • Lily the Thief
 • Alltid fucka upp
 • Taltuta klassikko!
 • Kaikki elämästä(ni)
 • Lukitut
 • Kesämyrsky
See similar books…

Related Articles

This May, as we celebrate Asian American and Pacific Islander Heritage Month, we wanted to take an opportunity to shine a light on some of the...
251 likes · 44 comments
No trivia or quizzes yet. Add some now »