Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Sumpbaronens rejse (Til Aretz’ Ende, #1)” as Want to Read:
Sumpbaronens rejse (Til Aretz’ Ende, #1)
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Sumpbaronens rejse

(Til Aretz’ Ende #1)

by
4.15  ·  Rating details ·  113 ratings  ·  33 reviews
Hvis Gavin vil redde sin families fremtid og sit len fra grev Ereks kløer, må han deltage i den royale ridderturnering. Men konkurrencen byder på en lang og farlig rejse gennem landet, og Gavin mangler både penge og en væbner.

Rubin vil for alt i verden flygte fra sin fortid og en sindssyg ildvæver. Det sidste sted, nogen vil lede efter ham, er i det elverfjendtlige mennesk
...more
Hardcover, 512 pages
Published February 11th 2019 by Ulven og Uglen
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Sumpbaronens rejse, please sign up.

Be the first to ask a question about Sumpbaronens rejse

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 4.15  · 
Rating details
 ·  113 ratings  ·  33 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Sumpbaronens rejse (Til Aretz’ Ende, #1)
Anne
Feb 10, 2019 rated it really liked it
Recommends it for: young adults, fantasy
*Bogen er modtaget som læseeksemplar fra forlaget (gratis) til den boghandel jeg arbejder i. Jeg har derfor ikke selv købt og betalt bogen, men det påvirker ikke min mening om bogen. 

Gavin, Sumpbaronen, er den eneste dreng ud af en søskeneflok på 7 og den yngste. Som manden i familien efter forældrenes død, er det ham som arver lenet og skal sørge for søstrenes fremtid. Han deltager i turneringen som at vinde prinsesse Isoldes hånd, men han har ikke de store forhåbninger om at gennemføre konkurr
...more
PleaseJustLetMeRead
Apr 23, 2019 rated it it was amazing
Jeg læste bogen her første gang for et par år siden, kort efter den udkom. Dengang synes jeg, starten havde svært ved at fange mig, men at resten gjorde det det hele værd.
Nu er jeg ikke i tvivl om, at det nærmere handlede om rette tid og sted for læsningen - for i forbindelse med denne anden gennemlæsning var der absolut intet at komme efter, og jeg har været solgt fra start til slut. Selvom jeg blankt indrømmer, at måneden her har været en god læsemåned for mig, var jeg alligevel selv lidt impo
...more
Pernille Anette
Feb 13, 2022 rated it it was amazing
"Til Aretz Ende 1 - Sumpbaronens Rejse" af Christina E. Ebbesen
Udgivet ved Ulven og Uglen

MEGA GOD BOG!

En turnering skal til at igang og den fattige baron Gavin håber at vinde. Man kan nemlig vinde Prinsesse Isolde som hustru.
Kort før turneringen begynder møder Gavin en elver, Robin.
Robin ender med at rejse med Gavin som væbner i turneringen.
Det bliver en lang rejse med mange bump på vejen. Og mange hemmeligheder som skal frem i lyset.

I fantasybøger virker det tit som om, forfatteren enten ha
...more
Julia | The Realm of Stories
Jun 22, 2021 rated it it was amazing
Shelves: favorites
“Sumpbaronens rejse” af Christina E. Ebbesen er første bog i serien “Til Aretz Ende”. Det starter stærkt ud med en helt fantastisk første bog, som fanger fra start til slut, og lad mig bare sige at det er med at have anden bog ved hånden, når du afslutter den første, da man slet ikke kan vente med at fortsætte fortællingen.

Rubin er en elver, som er på flugt fra sin fortid, og i et forsøg på at undslippe den, drager han ind i det mest elverfjendske område, hvor elvere er slaver uden nogen former
...more
Stine
Apr 23, 2022 rated it it was amazing
Karakterernes personligheder fangede mig fra første kapitel, og de bar mig gennem deres fantastiske indre og ydre rejser. Det var svært at lægge den fra mig. Virkelig god!
Hørt som lydbog med en rigtig god oplæser
Rikke Nielsen
Jul 17, 2019 rated it liked it
Rubin eller Robin lidt forskelligt hvad han kaldes er flygtet fra sin herskende forlovede. Han er elver og i menneskeverden ses de som slaver. Da Rubin hverken har halsring eller et brændemærke skal han virkelig passe på at menneskene ikke opdager det, fanger ham og sætter ham på aktion.
Garvin der er på vej til den royaleturnering støder tiælfældigt på Robin og da deres veje lidt senere mødes igen, ender Robin som Garvins væbner. De begiver sig nu ud på en rejse sammen hvor de skal lave forskel
...more
Kristina Vallentin Larsen
En dejligt anderledes dannelseroman i fantasygenren, der tager emner som seksualitet, race og stand op.
Gavin og Robin er et umage rejsepar, der må grueligt meget igennem, mens de skal finde hinandens venskab (og måske mere?).
Det er forfriskende med en ny stemme på den danske fantasyhylde, og et originalt værk indenfor genren der i den grad godt kan trænge til mere fra samme skuffe. Ebbesen har krearet et gennemført og stort univers, der til tider godt kan blive lidt forvirrende, men så er der
...more
HelloLasse
~Reklame~
(Anmeldereksemplar)
Titel: Sumpbaronens rejse og Flugten fra ildvæveren
Forfatter: Christina E. Ebbesen
Forlag: Ulven og Uglen

"Bogen er af genren episk fantasy, så fans af detaljeret worldbuilding og quest-fortællingen med opgaver og modstand, vil nok også holde af Sumpbaronens rejse."

Læs mere på QueerlittDK:
http://queerlitt.blog/2020/04/16/sump...


http://queerlitt.blog/2020/02/20/budd...
...more
Sarah Reffstrup
Mar 26, 2019 rated it really liked it
Shelves: fantasy, lgbtq
Yay! ❤️ Så fin historie!
Michelle Rimme
Mar 31, 2022 rated it it was amazing
Jeg har gået længe med ønsket om at læse denne bog, og nu lykkedes det endelig med lydbogen der udkom og så kunne man lige få det til at passe med The Fantasy Fellowship Readathon 2022. Spændende bog, og et rigtig godt sprog. Der er måske lidt mere religion end jeg normalt ville læse, men det giver god mening når Christina er døve præst. Ser meget frem til at bog 2 får sin lydbog. De to kammerater er sjove og de gør de mere seriøse og alvorlige emner spiselige.
Alexandra Vinther
Jun 20, 2019 rated it liked it
Letlæst, dansk fantasy – så lad ikke bogens tykkelse afskrække dig – når historien først kommer i gang, tager den ene side hurtigt den næste og før man har set sig om, er man færdig.
Stemningen er, trods overfald og modgang, lige så eventyr- og sommeragtig som forsiden antyder.

Verdenen er en traditionel middelalderinspireret verden, med alle de traditionelle racer som mennesker, elvere, feer og orker. Racerne er dog ikke alle sammen som de typisk fremstilles og ud over at det er et stort plus,
...more
Yvonne
Mar 03, 2022 rated it liked it
Bogen stærkeste side at uden tvivl beskrivelserne af fordommes betydning og de forviklinger der kan ske når to kulture møder hinanden.

Gavin er menneske og baron, Robin er elver og på flugt. Gavin er vokset op i et samfund hvor homofobi er normen, Robin er homoseksuel. Da de to tilfældigt møder hinanden er det starten på en masse forviklinger og et venskab ud over det sædvanlige. 

Bogen er meget dialogbaseret og forfatteren er da heldigvis også rigtig godt til at skrive troværdige og interessante
...more
Nicky Schou
Nov 10, 2019 rated it it was amazing
Sumpbaronens Rejse er en sød historie, som underholdte mig hele vejen igennem.
Karaktererne er nemme at holde af, især de to hovedpersoner er særligt godt udviklet, og jeg kunne ikke undgå at forelske mig lidt i Gavin.
Gavin er et fjols, men et fjols med hjertet på det rette sted.
Verdenen er spændende, og jeg føler, at det er tydeligt at mærke, at der er lagt mange kræfter i at udvikle den.
Glæder mig til at læse videre!
Willow Rosenberg
Dec 21, 2020 rated it it was amazing
Shelves: lgbtq, favourites
Fantastisk world building, der lægger rigtig godt op til de kommende bøger. Aretz er en spændende verden, som er levende gennem alt sin baggrundshistorie, religion og mystik. Det spirende *venskab* mellem Gavin og Robin var utroligt fint opbygget - ægte og ærligt. Jeg glæder mig meget til den næste bog.
Mie Hald
Sep 16, 2020 rated it it was amazing
Min yndlingsbog! Fantastisk historie med et godt sprog! Jeg glæder mig helt vildt til 2'eren! ...more
Helene
Oct 30, 2019 rated it it was amazing
Shelves: physical-books
Hvor er min bog nr 2???
Cecilia
Mar 31, 2021 rated it liked it
Shelves: fantasy
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Josefine
Feb 02, 2022 rated it really liked it
Okay okay. Den svinger sig sgu en stjerne op med den afslutning. For pokker da.
Lad os få af vejen hvad jeg ikke kunne lide, så vi kan komme til alt det gode. Umiddelbart kun to ting. Ét, den var lidt langsom til tider. Men herregud har man ikke læst og genlæst Ringenes Herre? Langsom smangsom bah, ikke vigtigt! To, og det var dsv det der virkelig trak ned for mig - Robins traumer. Det lugter lidt for meget af wattpad. The over-abusive ex? Det virkede ofte som om trauma blev belagt med trauma for
...more
Katie
Feb 06, 2022 rated it it was amazing
Jeg læser stort set aldrig dansk fantasy - simpelthen fordi jeg gang på gang - desværre - bliver skuffet. Det er jeg faktisk rigtig ærgerlig over - for jeg vil så gerne støtte min egen fantasy scene og ikke kun den engelske eller amerikanske.

Derfor var jeg ret skeptisk, da jeg gik i gang med "Sumpbaronens rejse" - men jeg må blankt erkende at al den skeptisk forsvandt meget hurtigt; for der er for mig ingen tvivl om, at Ebbesen har skrevet en bog, hvad jeg ærlig talt synes er det bedste, danske
...more
Bogormenanja
Jun 01, 2021 rated it it was amazing
Anmeldelse af Sumpbaronens rejse af @forfatter_christina.e.ebbesen
Gavin vil gerne redde sin families fremtid og sit len, men for at opnå det, må han deltage i den royale ridderturnering. Men konkurrencen byder på en lang og farlig rejse, og Gavin mangler både penge og en væbner. Rubin vil gøre alt for at flygte fra sin fortid, men uden en beskytter i menneskeriget Karbon vil han blive gjort til slave. Gavin og Rubin er hinandens eneste chance.

Denne bog er det hele værd. Årh, jeg elsker Rubin og
...more
Carrie Hovgaard
Sep 21, 2020 rated it really liked it
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Karmar
Sep 29, 2019 rated it it was amazing
Jeg er rigtig begejstret for bogen og i gang med den sværere øvelse i at vente med tålmodighed på bind 2.

Det, der gør den fantastisk er at den tager den voksne fantasy læser alvorligt og er skrevet for voksne. Både ud fra temaerne og den måde temaerne er behandlet på.
Nogle af temaerne er homoseksualitet, kulturaltbetinget homofobi, partnervold, voldtægt af partner, racsime, skyld og skam, familiesammenhold, at være mindre bemidlet end flertallet.
Temaerne kan få bogen til at lyde dyster men det
...more
Sofie Hermansen
Apr 28, 2020 rated it really liked it
Jeg var virkelig positivt overrasket over denne bog. Jeg læser ikke så tit bøger af danske forfattere og det er måske en skam, for Sumpbaronens rejse var en herlig rejse, jeg gerne tager på igen. Universet er godt bygget op med en masse flotte tegninger, karaktererne er troværdige, plottet er spændende og den giver sig tid til de forskellige eventyr vores helte kommer på.
Homofobi og racisme er to store emner i bogen og det er så godt at den holder fokus på det hele vejen, men til tider synes je
...more
Sofie N. L. Hansen
Nov 20, 2019 rated it really liked it
4.5 stjerner
Malene
Mar 29, 2020 rated it it was amazing
I really loved it.
The different cultures and Gustav and Robin stumble through them with many awkward situations. How they slowly learn from each other and become friends.
Line Vejbøl
Feb 07, 2022 rated it liked it
Den gør rigtig meget rigtigt, som den skal have stor ros for: interessante karakterer, verdenen bliver godt bygget op, den tager hånd om en lang række etiske problemstillinger, og sprogligt fungerer den generelt også fint.

Desværre bliver plottet for denne bog tabt og reduceret til en standardiseret eventyrjagt/skattejagt for at vinde prinsessen.
Dette kan jeg leve med, og der bliver umiddelbart lagt op til at der er mere på spil i serien end som så, MEN det kræver at man når så langt..
Jeg var ve
...more
Bon
Mar 03, 2022 rated it it was amazing
Jeg har allerede påbegyndt bog 2! Historien er så fantastisk! Jeg har skreget, grint, face-palmed, været frustreret, været glad og været ked af det gennem historien! Kan helt klart anbefale bogen til alle der elsker en god historie, fantasy, 2 paphoveder og spændende udfordringer
Cecilie Breum
Jun 13, 2021 rated it it was amazing
Wow. Read it! It's so underrated! It's rough, tough and deals with a lot of hard things. It will break your heart and disgust you, but it's an amazing story and I can't wait to read many more book in this series! ...more
Maria
Oct 06, 2020 marked it as to-read
Shelves: dnf
DNF ved 148 sider. (29 %)

Jeg kan ikke sige at jeg synes bogen var dårlig, men den fangede mig heller ikke rigtigt. Måske gør jeg et nyt forsøg en anden gang, men for nu har jeg opgivet den.
Tror måske bare ikke at stilen og tempoet rigtig passer til mig.
Kirstine
Jo mere tid der går, jo mere i tvivl er jeg om den her.

Der er både truffet nogle gode og ret dårlige valg. Og jeg ved ikke, hvor den lander.
« previous 1 3 4 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Grå magi (Pigen fra Månehøjen, #1)
 • Tir-Nâzrals Arving (Stjernekrønikerne #1)
 • Den Usynlige Krig (Tavse Verdener, #1)
 • Bare Alice
 • Inden det blå lys falmer
 • Forglem mig ej (Rosenholm-trilogien #2)
 • Det bliver et langt liv
 • Roser og violer (Rosenholm-trilogien #1)
 • Pixie lever stadig
 • Natskygge (Rosenholm-trilogien #3)
 • Elementkrigen (Sprækken til Luscuro, #3)
 • Et manipuleret liv
 • Camp, kys og kaos
 • Den Magiske Sten (Forbandelsen over Laitana, #1)
 • The Reader on the 6.27
 • Den som hvisker (Det røde daggry, #1)
 • Inkarnation (Mestenes, #1)
 • Skyggespil (Dronningens Udvalgte, #1)
See similar books…
See top shelves…

Other books in the series

Til Aretz’ Ende (2 books)
 • Bondekongens rejse (Til Aretz’ Ende, #2)

News & Interviews

Readers with adventurous frontal lobes will be happy in July—this month’s batch of new books features some particularly bold ideas and...
20 likes · 4 comments