Αν υπάρχει μαγεία στη μαγειρική, κρύβεται όλη στο φαγητό της μαμάς. Στο φαγητό που μας περίμενε κάθε μέρα επιστρέφοντας από το σχολείο, σε εκείνο που μας μάζευε γύρω από το τραπέζι την Κυριακή, αλλά και σε αυτό που απολαμβάναμε αραχτοί στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση, ή περιμέναμε να γευτούμε για να μας παρηγορήσει. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το φαγητό της μαμάς μαγικό; Για μένα, είναι οι αναμνήσεις που ξυπνάει, από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά. Αυτές οι αναμνήσεις αποτελούν το βασικό συστατικό του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Ακολουθώντας τες δημιούργησα έναν απόλυτο οδηγό γεύσης για όλη την οικογένεια, αλλά και για όλους όσοι βρίσκονται μακριά από αυτή και αναζητούν ένα σταθερό σημείο αναφοράς – καλύτερο από το φαγητό, δεν μπορώ να σκεφτώ. Άκης Πετρετζίκης
Πάνω από 260 συνταγές από την ελληνική, παραδοσιακή, «μαμαδίστικη» κουζίνα συνθέτουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία μαγειρικής, το οποίο έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα «Τι να μαγειρέψω σήμερα;» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Είναι η πρώτη φορά που ενθουσιάζομαι τόσο πολύ με ένα βιβλίο μαγειρικής! Ούσα φοιτήτρια βρέθηκα κι εγώ στην ανάγκη να μαγειρέψω (γιατί πόσα fast foods να φας;!), να μάθω να αναμειγνύω υλικά και να πειραματίζομαι! Δοκίμασα πολλές συνταγές από το διαδίκτυο αλλά πάντα κατέληγα στην ασφαλή λύση των ειδικών. Έτσι, αποφάσισα να συμβουλευτώ ένα βιβλίο το οποίο θα μου παρέχει μια μεγάλη γκάμα συνταγών για αλμυρά και γλυκά! Το βιβλίο "Η δική μου ελληνική κουζίνα" περιλαμβάνει 260 υπέροχες συνταγές που σίγουρα έχεις μυρίσει, δοκιμάσει, λαχταρίσει στη ζωή σου! Περιλαμβάνει φαγητά που λαχταράς από τα χεράκια της μαμάς σου και γλυκά που σε τάιζε κρυφά η γιαγιά σου!
Πόσες φορές έχει τύχει να διαβάζεις μια συνταγή και να αναρωτιέσαι τι σημαίνει "σοτάρω", "αλ ντέντε" και "μπλανσάρισμα"; Αν η απάντησή σου σε αυτή την ερώτηση είναι "καμία" τότε κάνεις σίγουρα λάθος! Ως αρχάρια μαγείρισσα, είχα ανάγκη να μάθω τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι όροι και τα ρήματα. Το βιβλίο του Άκη μού έδωσε απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά!
Περιλαμβάνει:
260 ελληνικές συνταγές πληροφορίες για αρωματικά φυτά πληροφορίες για μπαχαρικά μετρήσεις συμβουλές για το μαγείρεμα tips & tricks για επιτυχείς συνταγές λεξικό όρων υπέροχες φωτογραφίες αναλυτικά υλικά και εκτελέσεις διατροφικά στοιχεία και πληροφορίες για όλα τα είδη διατροφών Πληροφορίες για τις θερμίδες, τα λιπαρά, τα κορεσμένα λιπαρά, τους υδατάνθρακες, τα σάκχαρα, την πρωτεΐνη, τις φυτικές ίνες και το αλάτι για κάθε συνταγή Βαθμολογία: 5/5
Είναι, αναμφισβήτητα το πιο αγαπημένο μου βιβλίο μαγειρικής! Κι αν αναρωτιέσαι για ποιο λόγο να το αγοράσεις και αντί αυτού να βρεις συνταγές του στο διαδίκτυο τότε πίστεψε με έχει άλλη αξία να λερώνεις το βιβλίο με αλεύρι ενώ μαγειρεύεις! Ας κρατήσουμε κάποιες συνήθειες αναλλοίωτες στο χρόνο κι ας φυλάξουμε σα θησαυρούς τις αγαπημένες μας συνταγές!
If I were to describe the book, it'd most likely be a contemporary take on Greek food*. So, the recipes are very contemporary, but they work and they are really tasty.
The design of this book is second to none, and I also got a copy signed by Akis, which shows that he cares about his audience.
5/5 just for the design.
*- i.e. I actually met some Greeks that insulted me when I said that Moussaka is a Greek dish!
Πολυ ωραιο και καλοδουλεμενο βιβλιο! Εχει 260 συνταγες!! Παραδοσειακες κ πολυ κατανοητες ως προς την εκτελεση τους. Αξιζει τα λεφτα του ( μπορει να σας φαινονται πολλα τα 30€) και ειναι κατι που θα μεινει!
The absolute best Greek traditional cookbook. I use this constantly to make Greek comfort food classics that remind me of home. The Holiday chapter is also wonderful, filled with traditional Greek recipes of Holiday meals and sweets. A must have for any Greek Household!
Η βίβλος της μαγειρικής. Για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να μαγειρεύει είναι απαραίτητο εργαλείο. Απλές συνταγές, με εύκολα βήματα και υπέροχες εικόνες
εγώ δεν συνηθίζω να αγοράζω βιβλία μαγειρικής... συνήθως βλέπω και ψάχνω συνταγές από το ίντερνετ χώρις βέβαια πάντα όλες να είναι σωστές ή να πετυχαίνουν...
με το βιβλίο αυτό βοηθήθηκα αρκετά, είναι σαν να διαβάζω παλιές παραδοσιακές συνταγές.. έχω βοηθηθεί αρκετά μπορώ .. σε ευχαριστούμε Άκη