Goodreads helps you keep track of books you want to read.
Start by marking “Menisit ennemmin terapiaan” as Want to Read:
Menisit ennemmin terapiaan
Enlarge cover
Rate this book
Clear rating
Open Preview

Menisit ennemmin terapiaan

3.31  ·  Rating details ·  362 ratings  ·  31 reviews
"Jos haluat jotakin, koko universumi auttaa sinua saavuttamaan sen."
- Paulo Coelho
Paskapuhetta.

Ei auta.

Myöskään tämä kirja ei ratkaise ongelmiasi. Mutta ainakin se auttaa nauramaan niille. Erityisesti yhteiskunnallisilla nettiteksteillään tunnetuksi tulleen oululaiskoomikon ensimmäinen kirja on opas parempaan elämään - niille, jotka arvostavat rehellisyyttä. Sillä vaikka
...more
176 pages
Published November 10th 2018 by kosmos
More Details... Edit Details

Friend Reviews

To see what your friends thought of this book, please sign up.

Reader Q&A

To ask other readers questions about Menisit ennemmin terapiaan, please sign up.

Be the first to ask a question about Menisit ennemmin terapiaan

This book is not yet featured on Listopia. Add this book to your favorite list »

Community Reviews

Showing 1-30
Average rating 3.31  · 
Rating details
 ·  362 ratings  ·  31 reviews


More filters
 | 
Sort order
Start your review of Menisit ennemmin terapiaan
Antti Koskenniemi
Feb 19, 2019 rated it did not like it
Mulla oli tämän kanssa neljä ongelmaa:

1. Koko teos tuoksahtaa halvalta kopiolta. Kuinka olla piittaamatta paskaakaan on jo kirjoitettu ja se on huomattavasti parempi.

2. Kivi ei onnistu ankkuroimaan (monien sinänsä hyvien) ohjeidensa merkitystä mihinkään kestävään. Joka toisella sivulla kaikki on ehdotonta ja joka toisella sivulla vapaavalintaista.

3. Välillä (usein) tuntui että koko kirja on kirjoitettu vain jotta Kivi pääse ampumaan puskista niitä, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä politiikas
...more
Pia Rask-Jussila
Jan 05, 2021 rated it really liked it
Shelves: aikuiset, tieto
Iikka Kiven keikalle ennoo vielä eestynyt, mutta FB-päivitystensä viihdyttämänä tartuin myös tähän kirjaan. Tykkäsin kolmen ja puolen tähden verran. Minnuun vetoaa tyyli, jossa ihmiselämän isojen asioiden väleihin tuupataan huumoria ja saadaan sillä kelpo paketti kasaan. Asiathan on siis isoja, kuten ihmisen tarve hyväksyntään, kokemusten merkitys, avaruus, luonto, oma perse ja muiden perseet. Tämmöistä self-helpiä mie kyllä jaksan, vaikken tietenkään mitään opikaan eikä elämäni muutu napsun ver ...more
Jemysieni
Ah, mitä mahtavuutta. Iikka Kivi on yksi mun suosikkikoomikoista, joten tartuin tähän heti (äänikirjana, jonka Kivi itse lukee). Yleisenä kokemuksena kirjan kuuntelu tuntui Kiven vetämältä parin tunnin yksityiskeikalta, joten ehkä tässä ollaan myös uuden genren äärellä.

Kiven huumori toimii minulle myös kirjan muodossa. Mutta kuten Kiven huumori yleensäkin, se ei ole liian helppoa höhhöhhöö-huumoria, vaan pureutuu syvälle tärkeisiin asioihin ja yhteiskunnan rakenteisiin. Tämä kirja on tulkintani
...more
Charmeine
Jan 01, 2019 rated it it was ok
Yhden miehen näkemys tästä ajasta ja hänen selviytymiskeinonsa siinä. Ristiriitaista ja kipuilevaakin tekstiä nykyihmisen kohtaamista haasteista: ikään kuin ihmisen fysiologian ja tietoisuuden välillä olisi hurja kuilu.Tavallaan Kivi korostaa meidän olevan vaativien kognitiivisten taitojen ytimessä, toisaalta toimivan kuin apinat. Jossain kohtaa hän korostaa, kuinka olemassaolomme on erityisen harvinaista ja ainutlaatuista, toisaalta olemme vain keskivertoja tallaajia.

Jäi mietityttämään myös esi
...more
Kirsi
Jan 23, 2021 rated it did not like it
Niin kun odotin tältä paljon, mutta kesken jäi. Ei kestänyt millään ajatukset kirjassa tätä lukiessa. Hyvä ajatus, mutta jotain puuttui. Ehkä tiivistämällä parempi?
Susa
Dec 21, 2018 rated it really liked it
Täyttä asiaa tärkeistä asioista, mutta on siellä huumoriakin seassa. Sellainen sopivan keskinkertainen esikoiskirja. Thumbs up.
Roni Laukkarinen
Jan 29, 2019 rated it it was amazing
Iikka Kivi on suhteellisen suosittu stand-up-koomikko, joka on käsikirjoittanut myös Noin Viikon Uutiset -ohjelmaa. En liioin seuraa stand-uppia, koska minun on vaikea eläytyä monen koomikon juttuihin. Kivi ei tee tässä asiassa poikkeusta.

Pidän Iikka Kivin suorasukaisesta tyylistä, vaikka en juuri ole hänen keikoillaan käynyt. Harva stand-up on sellaista, joka naurattaa ja Kiven intellektuelli ja provosoiva tyyli menee monella varmasti yli hilseen, tunteisiin tai molemmat. Minä olen sen verran m
...more
Milja
Aug 18, 2020 rated it liked it
Mielenkiintoisia lauseita:

Aivomme kestävät huonosti sitä, että jokin hirveä asia vain tapahtuu. Siksi on usein niin, että mitä uskomattomampi tapahtuma meitä kohtaa, sitä uskomattomampia selityksiä olemme valmiit uskomaan sen käsittämiseksi.

Kestävä kehitys on termi, jolla kuvataan ihmiskunnan elinolojen ja tekniikan kehityksen kasvua siten, että elinympäristömme eivät tuhoudu eikä maapallo muutu meille asuinkelvototmaksi. Samassa hengessä lanseeraan kestävän menestyksen periaatteen, joka tarkoit
...more
Hanna
Onko julmaa luokitella kirja, joka ei ole omien sanojensa mukaan self help kirja, self help kirjahyllyyn? Kunhan kysyn.

Menisit ennemmin terapiaan oli lukukokemus, jota pitää hetken aikaa sulatella. Ensimmäisen puolikkaan saatoin hieman haukkua sitä kaverilleni, mutta nyt tänään loppuun sen kuunnellessani mielipiteeni muuttui. Vaikka kirjoitustyyli ei aina puhutellutkaan minua kirjan viimeinen osa oli kuitenkin mukavaa kuunnella, ja täynnä ajatuksia herättelevää tekstiä. Loppua kohti siis paranee
...more
Pekka Huhtala
May 19, 2019 rated it liked it
**Warning: this text may contain spoilers** Lähtökohdat tähän kirjaan suhtautumiseen oli ristiriitaisia. Ryhdyin silti tuumasta toimeen ja kahlasin junassa tämän läpi. Kahteen osaan jaoteltu sisältö kehittyi loppua kohti pissakakkavitseistä vakavaksi pohdinnaksi elämästä ja kuolemasta. Keskeinen sanoma on, että elämä on todella siistiä. Ei kannata liian vakavasti lukea mutta suhtaudu silti tarvittavalla vakavuudella.
Linnea
May 03, 2020 rated it liked it
Mukava kirja self help -kirjojen ongelmallisuudesta, ihmismielen syövereistä ja oman itsensä auttamisesta. Parhainta antia itselleni lukea toisen ahdistuneisuushäiriöisen kuvausta omasta elostaan, on jotenkin lohdullista kokea välillä se alati jauhava huolimylly jonkun toisen tekstin kautta.

Lienee parhaimmillaan pieninä annoksina, sillä ainakin omat aivoni väsyvät humoristisen tekstin lukemiseen todella nopeasti.
Anneli Renfors
Nov 29, 2018 rated it really liked it
Muistan lukeneeni Iikka Kiven sanoneen jossain "siitä tulikin vakavampi kuin piti". Voin nyt todeta: "Se olikin vakavampi kuin odotin." En tiedä, mitä kanssamatkustajat ajattelet, kun välillä pyrskähtelin pieniin nauruihin tai hymyilin kuin onnellisesti hullu. Erotyisesti pidin keskinkertaisuuden ylistyksestä ja kaiken sattumanvaraisuudesta. Puhumattakaan pienistä piikeistä siellä täällä. Lukijana kirjailija itse. Omakohtaisuudesta jälleen kerran satapistettä. ...more
Helena
Odotukset olivat siinä, että kirja olisi hauska, mutta tämä olikin enemmän vakavahkoa self help -tyylistä elämänohjeistusta, nasevalla huumorilla ja terävillä heitoillakin toki höystettynä. Hieman liikaa itsestäänselvyyksiä, pidän enemmän stand up -tyyppisistä lyhyistä jutuista kuin tästä kirjasta. Kuuntelin äänikirjana kirjoittajan itsensä lukemana, juttujen nopeahko tykitys teki kuuntelemisen hetkittäin haastavaksi.
Piritta
Feb 25, 2020 rated it liked it
Ainakin voi sanoa, että kirja oli juuri sitä, mitä takakansiteksti lupasi. Kirja on jaettu kahteen osaan, joista ykkösosa on kömmittävä läpi siksi, että kakkososasta viitataan ykkösessä kerrottuun jatkuvasti. Kakkososa kuitenkin on se, mikä on varsinkin lukemisen arvoista. Spoiler alert: kestävän menestymisen konseptin kehittely jää hyvin vähiin, ja siihen viitataan lopulta vain jossain sivulauseessa. Enemmänkin mittaa olisi saanut. Tämänkokoisena kirja tuli luettua yhdessä illassa.
Pauliina
Jun 26, 2020 rated it it was ok
Siihen on syynsä, että stand-uppia katsellaan, eikä pelkästään kuunnella.

Kuten muutkin lukijat, huomasin tässä kopion vivahdetta. Naurahdin kerran, monesti totesin, että taidan tykätä enemmän positiivisesta self-helpistä kuin tällaisesta kyynisestä asenteesta. No, olipahan lyhyt ja paikoin ihan osuva :)
Niina Siltala
Jul 22, 2019 rated it it was amazing
Lukemisen sijaan kuuntelin tämän äänikirjana (Kivi lukee itse), ja veikkaan että näin se toimi jopa paremmin kuin luettuna. Ajatuksia herättävä mutta silti paikoin ääneen naurattava, ja paljon, paljon paremmin upposi kuin Kuinka olla piittaamatta paskaakaan, vaikka aika samanhenkinen taitaa olla. Kaikesta en ole samaa mieltä, mutta ei tartte ollakaan. Tykkäsin!
Riikka
Jun 06, 2019 rated it really liked it
Äänikirjan lukijana oli Iikka itse, muuten oli hauska ja jopa ihan ajatuksia herättävä kirja, mutta Iikan lukuvauhti oli paikoitellen aika päätä huimaava. :)

Paras (ja ainut) selfhelp kirja mitä olen lukenut!
Juha Viitanen
Mar 28, 2019 rated it really liked it
Pidin, vaikka olenkin kuullut, että tämä on jokseenkin samantyylinen kuin ”Kuinka olla piittaamatta p**aakaan” -kirja. Tykkäsin Kiven tekstistä sekä elämän ja olemisen pohtimisen lomassa heitetyistä vitseistä.
Niko Hyppönen
Dec 01, 2018 rated it really liked it
Yllättävän fiksuja ajatuksia hauskassa paketissa. Iikka Kivi on kuin Suomen Mark Mason. Jos tämä olisi kirjoitettu englanniksi, kyseessä voisi olla kansainvälinen bestseller.
Jenna
Oct 17, 2020 rated it liked it
.
Anita
Dec 27, 2020 rated it it was ok
Ei iskenyt mun huumorintajuun.
J.S. Meresmaa
Feb 12, 2019 rated it really liked it
Paras lukemani self help -opas. Ja ainoa.

Nautittu äänikirjana.
Teea Niskanen
Mar 09, 2020 rated it liked it
Hauska ja mukava lukea. Ei ydinfysiikkaa joten sopii monelle.
Hanna
Jan 06, 2019 rated it it was amazing
Hyvät naurut ja tärkeää asiaa kaikesta.
Sanna Jylänki
Jul 27, 2020 rated it it was amazing
Loistava hauska ja kiinnostava!
Jenni Laurila
Feb 10, 2021 rated it it was ok
This review has been hidden because it contains spoilers. To view it, click here.
Ellen
Nov 10, 2018 rated it it was amazing
5/5 ja vahva suositus ihan jokaiselle.
Raija
Oct 08, 2019 rated it liked it  ·  review of another edition
Ihan jees.
Ville Verkkapuro
Apr 13, 2020 rated it liked it
Highly enjoyable and soaked with banal, yet wise way of looking at life.
Strong kinship with Mark Manson.
Nothing special, but something that gives and doesn't take.
...more
Roope
Sep 30, 2019 rated it it was amazing
Ateistille ilosanoma.
« previous 1 3 4 5 6 7 8 9 next »
There are no discussion topics on this book yet. Be the first to start one »

Readers also enjoyed

 • Kaikki elämästä(ni)
 • Korkeintaan vähän väsynyt eli Kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä
 • Paperilla toinen
 • Sirkka
 • Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään
 • Suo, kuokka ja Hollywood
 • Räkkärimarketin kassa (Tarja Kulho, #1)
 • Sanojen supervoima
 • Kaltainen valmiste
 • Lihan loppu
 • Järjettömiä asioita
 • Tosi kivat juhlat
 • Pintaremontti
 • Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
 • Ruskeat Tytöt: tunne-esseitä
 • Kaverin puolesta kyselen
 • Bolla
 • Pölyn ylistys
See similar books…
1 follower
Iikka Kivi on suomalainen stand up -koomikko, käsikirjoittaja ja luontoaktivisti. Hän on valmistunut medianomiksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta. Ennen koomikonuraansa Kivi työskenteli toimittajana, muun muassa kolumnistina ja kirjakriitikkona. Hänen esikoisteoksensa on vuonna 2018 julkaistu self help -kirjallisuutta parodioiva Menisit ennemmin terapiaan – rehellinen self help -kirja.

News & Interviews

Need another excuse to treat yourself to a new book this week? We've got you covered with the buzziest new releases of the day. To create our...
52 likes · 11 comments